Een dagje Zell am See Kaprun is nooi te versmaden maar in winter 2017-2018 al helemaal niet. Voor de zoveelstte keer ski je op een schitterend laagje verse sneeuw op een magistraal dikke onderlaag. Het bijzondere deze keer: de scherpe kou waarbij de sneeuw is gevallen. Zelfs beneden in het dal fluffy powder op geparkeerde auto’s.

Het is carnaval en dat merk je. Om je heen veel meer zuidelijke accenten dan noordelijke, westelijke of oostelijke. En de vlamingen natuurlijk ook. Op de pistte heel wat mensen en ook kinderen vrolijk uitgedost. Beneden in het dorp alles in carnavalsfeer.

Ik heb alles weer eens rondgeskied zoals je zie in de fotoserie hieronder. Ook de afdaling naar het punt waar spoedig de verbinding met Saalbach wordt gerealiseerd. Wat ik erg leuk vond was nog weer eens de skimovie te skiën. Eens kijken wat ik ervan bakte…

Kan ermee door toch?

Natuurlijk ging het extra lekker vanwege mijn nieuwe ski’s. Reuzenslalom inderdaad. Hoog tijd om de hele fotoserie erin te slingeren….


Weer erug onderweg naar Hopfgarten – en eigenlijk meteen verder naar Innsbruck zie je nog even heerlijk het Kitzsteinhorn liggen, de gletsjer van Kaprun, en op de voorgrond de Masikogel. Die twee worden volgend seizoen al met elkaar verbonden!

Raad eens wat ik pal uit mijn hotelkamer zie: de Hungerburgbahn in Innsbruck! Wat betekent dat? Dat deze jongen morgenochtend met het eerste baantje omhoog gaat naar zijn favoriete kleine skigebied dat niemand kent. Ken jij het wel? Reageer. Ook op de foto’s en deze schitterende dag natuurlijk.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.