Een dagje Zell am See Kaprun is nooi te versmaden maar in winter 2017-2018 al helemaal niet. Voor de zoveelstte keer ski je op een schitterend laagje verse sneeuw op een magistraal dikke onderlaag. Het bijzondere deze keer: de scherpe kou waarbij de sneeuw is gevallen. Zelfs beneden in het dal fluffy powder op geparkeerde auto’s.

Het is carnaval en dat merk je. Om je heen veel meer zuidelijke accenten dan noordelijke, westelijke of oostelijke. En de vlamingen natuurlijk ook. Op de pistte heel wat mensen en ook kinderen vrolijk uitgedost. Beneden in het dorp alles in carnavalsfeer.

Ik heb alles weer eens rondgeskied zoals je zie in de fotoserie hieronder. Ook de afdaling naar het punt waar spoedig de verbinding met Saalbach wordt gerealiseerd. Wat ik erg leuk vond was nog weer eens de skimovie te skiën. Eens kijken wat ik ervan bakte…

Kan ermee door toch?

Natuurlijk ging het extra lekker vanwege mijn nieuwe ski’s. Reuzenslalom inderdaad. Hoog tijd om de hele fotoserie erin te slingeren….


Weer erug onderweg naar Hopfgarten – en eigenlijk meteen verder naar Innsbruck zie je nog even heerlijk het Kitzsteinhorn liggen, de gletsjer van Kaprun, en op de voorgrond de Masikogel. Die twee worden volgend seizoen al met elkaar verbonden!

Raad eens wat ik pal uit mijn hotelkamer zie: de Hungerburgbahn in Innsbruck! Wat betekent dat? Dat deze jongen morgenochtend met het eerste baantje omhoog gaat naar zijn favoriete kleine skigebied dat niemand kent. Ken jij het wel? Reageer. Ook op de foto’s en deze schitterende dag natuurlijk.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.