“Mogen we Finding Nemo kijken?” klinkt het van de achterbank. We zijn nog net niet op de snelweg en de jongens gaan er al goed voor zitten. Eerst de bammetjes maar even opeten jongens.

Mijn eerste keer…

Wintersport, voor het eerst met de kinderen. Én met de hele schoonfamilie. Voor velen een ramp, voor mij gezelligheid troef. Als je er eenmaal bent tenminste. Vrijdagmiddag 12 uur, de school gaat uit en na een snelle wc-gang zitten we tien minuten later in de auto. Eerst op naar München voor een overnachting in het McDreams hotel om op zaterdagochtend de resterende 150 kilometer naar Leogang af te leggen. Skigebied Saalbach Hinterglemm, here we come!

Wintersport Leogang

Uitzicht voorzijde huis

Perfect geregeld dat tussenhotel trouwens. Een dag voor aankomst ontvang je en mailtje met pincode en kamernummer. Je rijdt de parkeergarage in, pakt de lift naar de juiste verdieping en betrekt je kamer. Geen hotelmedewerker gezien. Volgende ochtend hetzelfde verhaal. Snel, effectief en ook nog eens een heerlijk frisse kamer. Omdat heel (Midden) Nederland die 2 dagen onderweg is naar de witte bergen rijdt het niet heel soepel. Ik was er al bang voor, maar goed, we zijn er gekomen.

Wintersport is duur

Een deel van de familie is al op de plaats van bestemming, een paar uur voordat we ons huis in kunnen. Die tijd besteden we aan liftpassen kopen, skiles regelen, spullen passen en huren en uiteraard om een wienerschnitzel naar binnen te werken. Die eerste dag kost je alleen al een dikke € 1.000, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.

Wintersport Leogang

Ons verblijf

Wat een huis, super! Genoeg (ruime) kamers, 5 badkamers, een keuken waar je (met een beetje duw en trekwerk) met z’n zestienen kunt eten en 3 gemeenschappelijke ruimtes. De kinderen hebben zich de kelder toegeëigend met televisie en dvd-speler. Heel veel binnen zijn ze natuurlijk niet. De sneeuw is een witte magneet. Slechts een klein hekje scheidt de tuin van het huis van de piste. Heel veel beter dan dit vind je het niet hoor.

Wintersport moet je leren

Dan begint het, de eerste skiles. Trillende lipjes, tranen en in de war zittende ski’s. Onbekende kinderen, Duits sprekende skijuffen en spaghetti als lunch. Dit komt niet meer goed. De ervaringsdeskundigen helpen ons er doorheen, volhouden, dit komt echt goed. Later zijn ze jullie dankbaar… Jaja, dat zal wel. Ik betaal toch geen € 2500 om de kinderen te zien huilen en zelf geen meter te skiën?

Maar zoals zo vaak hebben de ervaringsdeskundigen gelijk. Dag 2 gaat al een heel stuk beter, de oudste mag al met de gondel én heeft een Nederlandse juf, de jongste krijgt patatjes met de lunch. Papa en mama zijn gerust en skiën tot spierpijn toe in dit prachtige gebied. Die vroege ochtendliften zijn een genot, als een net gewassen dekbed ligt het witte goud over de pistes. Met lunch een smakelijke Bauernsalat met ‘ein Weizen’ en tegen 15:00 uur naar beneden om de jongens weer uit les te halen. Terwijl er onder het genot van een borrel de weersvoorspelling voor de volgende dag bekeken wordt, zijn de kinderen bezig met een levensgrote sneeuwpop in de flink bemeten tuin.

Wintersport Leogang

Juf Jikke

Perfect

Eigenlijk wordt alles steeds beter, het weer, het plezier van de kinderen, de gezelligheid. Een ongeluk van nichtje Lucy met een gebroken onderarm (komt in de beste familie voor) is een kleine smet op een voor de rest uitstekende week! De afsluitende slalomwedstrijd voor de kinderen is geweldig om te zien, wat een plezier en wat een progressie.

De terugweg verloopt ontzettend soepel en binnen 10 uur zijn we weer in Nederland. We schuiven zo aan bij mijn ouders. Aardappels met bloemkool en een bal gehakt; we zijn weer thuis!

Hoe is jullie ervaring met de eerste keer skiën met de kinderen?

Tips voor Leogang
  • Neem een heerlijke Bauernsalat bij de AsitzBrau bovenaan de Asitzbahn.
  • Neem een lekker biertje bij de BergerAlm (als je van de Tirolermuziek houdt tenminste).
  • Schaatsen op de RitzerSee, als je eens een dagje wat anders wil.
  • Daag je reisgenoten uit voor een ‘slalom op tijd’. Net na het Mittelstation en uitkomend bij Restaurant Kukka (lekker uitrusten in de ligstoelen met fenomenaal uitzicht).
  • Ga rodelen: op dinsdag en vrijdag kun je voor € 7 een aantal keer heen en weer naar het Mittelstation (bril op en stevige schoenen aan, dit gaat hard!).

IMG_7481


Edwin Otto

Edwin Otto, de helft van VadersopReis.nl. Eind 30, getrouwd met Mirjam en trotse papa van 2 jongens van 5 en 7. Dol op reizen/vakanties. Zolang er bergen in de buurt zijn zijn we tevreden. Soms in de winter, altijd in de zomer. Actief relaxen, dat is het motto. Of het nu skiën, schaatsen, mountainbiken of hiken is.

6 reacties

Gesloten voor reacties.