Skigebieden zetten heel wat in op gezinsvakanties, lees hier nog maar een artikel van Hajo uit Obertauern. Ook in het Montafon zetten ze dit jaar hun beste beentje voor. Na een Familie Abenteuertag op de Golm kon je het afgelopen weekend terecht op de Silvretta Montafon voor dit leuke gebeuren. Ik ging natuurlijk een kijkje nemen, want misschien is het voor jullie volgend jaar wel de moeite om te bezoeken, je weet maar nooit ;-). Hierbij wat plaatjes en uitleg over de Familie avonturendag in het Montafon.

Familie avonturendag in het Montafon

Laat me misschien beginnen met een leuk feit, ook al had je geen interesse in de activiteiten, kinderen jonger dan 19 mochten gratis wintersporten. Een mooie geste in mijn ogen, en die van heel wat ouders. Natuurlijk zijn de activiteiten voor de zestien jarige puberzoon iets minder interessant, maar een gratis skipas, dat is weer wat anders! Daarnaast staat er heel wat op het programma om de jongsten van het gezin te entertainen.

Evenementen van het Montafon herken je aan de rode boog met de slogan “Echte berge. Echt Erleben”.

Familie avonturendag

Aan de inkom kreeg je een leuk overzicht met de plekken waar alles werd georganiseerd. De pistenrettung, bambinirennen, schnee-tubingahn, een pieps-suchfeld, de helikopter van DrSchenk (privé-arts in het Montafon) en natuurlijk pistenbully fahren. Dat laatste was natuurlijk populair, zowel bij groot als klein want de kinderen zaten enorm vaak op de schoot bij hun vader.

Het leukste van de familie avonturendag was ongetwijfeld die Pistenbully en Helikopter. Dit zijn niet alledaagse belevenissen en zeker voor kinderen spreekt het tot de verbeelding. Niet alleen al omdat je het nu even gratis kan ervaren, zo’n ritje met een pistenbully kost normaal toch al €250. Natuurlijk zaten de kindjes er geen uur in, maar toch deden ze een leuk ritje.   Meer informatie kan je trouwens hier op deze link vinden.

Al héél vroeg deze ochtend was er een rijtje dat stond aan te schuiven om een ritje te maken.

Hier nog een leuk beeldje van de helikopter van Dr Schenk.

Aan het dalstation was er nog een rommelmarktje en E-bike parcours. Morgen treedt er nog een bandje op en dan volgende week sluit het skigebied zijn deuren. Ongelooflijk ook hoe héérlijk rustig het hier is. April en december, ik vind het nog steeds de leukste wintersport-maanden, al is het maar door de lege pistes en de toch overheerlijke condities!

Wie weet tot volgend jaar in het mooie Montafon!?

 

Categorieën: Montafon

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!