We blijven in geweldig hogedrukweer. Met de Grossglockner zoals je hem wilt zien. Weer een ijskoude nacht op komst. Schitterende condities voor toerskiën en ook in Tirol mag het weer.

Ook mooi een verslapen Zell am See Kaprun met de gletsjer die anders zeker nog open was.

Snel over naar het extreme weer in Europa. Wat te denken van sneeuw in Griekenland? Dat is hierboven…. of nog heftiger beelden uit IJsland….

https://www.facebook.com/100003207217318/videos/2781271981989682/

https://www.youtube.com/watch?v=DRsQvfyYs_E

https://www.youtube.com/watch?v=_lWFIfI7m5U

OK. Nog niet gedaan dus met de winter…

Plaatje… Hierrr meer over IJsland.

En dan Tromso!! Recordsneeuw daar…

Kijk maar! Dat gaat nergens over…

En op het hele noordelijk halfrond nu echt vette 500 Gigaton sneeuw meer dan normaal….

Dat ligt dus vooral waar het moet liggen, plus beetje China, Canada en USA.

Nederland is de plek waar je de temperatuurcrash van maandag overduidelijk ziet… de wind naar noord en de warmte vermoordt…

Dat is een pittige arctische uitbraak en die is al niet meer te vermijden… millimeterje regen erbij en dan weer door met het mooie weer en ook weer aangename temperaturen. Fijne avond. Meer tijdens pasen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

46 reacties

Gesloten voor reacties.