Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Extreme sneeuwval in Europa en nu temperatuurcrash

check ook eens

46 Reacties

 1. Hjs schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1586588438.png[/img]

  Volume hoog, maar op een klein oppervlak en op plaatsen waar het niet hoort. Op zijn minst vreemd, mogelijk een aanwijzing voor veranderingen.

 2. Geert schreef:

  Die foto genomen in Ijsland is zo onwerkelijk mooi!!!

 3. Carl schreef:

  Zie wel niet veel regen de komende periode. Waterput staat hier leeg en de grond droogt met dit weer hard uit.

 4. Remko schreef:

  Laagste luchtvochtigheid ooit gemeten in Nederland. 13%. Merkte het in de zon, kleurtje, ik word snel bruin, was er zo weer. Droogte baart mij ook al wel zorgen. Maar vandaag nog even genieten van het mooie Paasweer. Fijne dagen. Hoewel morgen wel fris wordt. En, blijf binnen dan wel in de tuin.

 5. Loos alarm schreef:

  “”Bron: Parool en Volkskrant

  Ik heb het even opgezocht: op 5 april 1957 was de maximum temperatuur (Tx) in De Bilt 19,4 graden C. De Tx van 5 april 2020 was dus 0,1 graad hoger dan in 1957, niet erg bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat we zo’n nieuw De Bilt -‘record’ waarbij het 0,1 graad warmer werd dan 63 jaar geleden voldoende interessant vinden om er een persbericht van te maken. De klimaathysterie van de afgelopen jaren heeft onze klimaatantenne hypergevoelig gemaakt voor dit soort ‘records’. Herhaling en nog eens herhaling is een van de machtigste propaganda-wapens.

  Mooi in dat krantenberichtje uit 1957 is de mededeling dat het in het oosten van ons land nog veel warmer werd en even het warmste gebied van Europa was. Zonder de hysterie dat het einde der tijden nabij is, zoals we dat de laatste jaren gewend zijn. “”

  1957 – 2020 0.1 graad vraag jezelf eens af hoe dat kan met een enorme Co2 toename in meer dan 50 jaar tijd ? Subtropisch bos gevonden op Antartica van 90 miljoen jaar oud ,nu (nog) onder 3km ijs ? Daar mag je toch uit opmaken dat het vroeger veel maar dan ook veel warmer is geweest ,,waarom dan nu angst zaaien als de polen smelten ? Smeltproces begon na de ijstijd zo n 12.000 jaar terug en is gewoon nog bezig ? Heeft de mens 4% invloed op….evolutie verandering ..maar dat xenofobe gedrag dat weersverandering per definitie verkeerd is en ook nog eens onze schuld is de leugen van de 20 eeuw,,deze leugen brengt wel biljoenen in het laa”tje ….alle beleidsmakers en IPPC voorspellingen zijn buiten het bereik van 1 mensenleven geplaatst ,je rekent op die termijn af, als iedereen toch al dood is ? Tja zo kan ik het ook ….en wees blij als een kind zoals HJS met al die warmte …. van 85% van de afgelopen 100 miljoen jaar waren ijskoude ijstijden ,,we zitten in een kortstondige opwarming alvorens we weer de diepvries ingaan ,,maargoed dan zij wij al lang en breed vergaan ….. Fijne feestdagen nog..

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Super dat je dit deelt. Helaas zijn we roepende in de woestijn en de de gemiddelde aardbewoner zich mee laten slepen in de apocalyps genaamd ‘opwarming van de aarde door de mens’. Dus hou vol!!!!

  • Hjs schreef:

   Appels en peren.

   De werelddelen delen op aarde liggen niet vast, de zuidpool lag vroeger geheel ergens anders. Vandaar uiteraard ook een heel ander soort klimaat.
   Twee, voor “ons” leven doet het er natuurlijk niet toe dat de het over 100.000 anders is. We weten ook dat de aarde gewoon zal vergaan. En dat er dino s rondliepen. Dat wij “vissen” waren enz..

   Op korte termijn allemaal 0 relevant

 6. Cleven schreef:

  Nu warmte onweer in Brabant, en dat begin april!!
  Het zou nog kunnen sneeuwen in Nederland, maar dat was heel vroeger, snik……

  • Leo schreef:

   Zonder de opwarming te willen ontkennen en zonder verder in te willen gaan op alle bovenstaande reacties (de waarheid ligt een beetje in het midden 😉 ) ; dit is in ieder geval onzinnig. Dit (warmte onweer) zal vast vaker voor gekomen zijn. Zo werd het bv. op 3 april 1926 in Maastricht ook al 26.3 graden (NB dat is NA homogenisatie; anders 27.4 😉 ).
   En met Pasen als referentie: toch wel sneeuw in 2008 (met lokaal matige vorst), 2013 (met matige vorst in De Bilt; derhalve de koudste Pasen “ooit”) en net niet (maar wel in o.a. N-Duitsland) in 2018.
   Over 2008 schreef het KNMI een mooi referentie-artikel:
   https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/vroege-witte-pasen-en-de-laatste-sneeuw

 7. Loos alarm schreef:

  ” appels en peren ”

  “”De werelddelen delen op aarde liggen niet vast, de zuidpool lag vroeger geheel ergens anders.””

  Mm,dat proces begon 100 miljoen geleden en is nog steeds bezig …Afrika -Brazilie drijven nog steeds 3 mm per jaar uiteen ….(En ik heb niemand zien schrijven dat de werelddelen vast liggen ?)

  “”Vandaar uiteraard ook een heel ander soort klimaat.””

  Schreef over de laatste ijstijd mijn beste 12.000 jaar geleden en sindsdien een opwarmende aarde…schreef over een subtropische ondergrond 90 miljoen jaar geleden op Zuidpool ?

  “”Twee, voor “ons” leven doet het er natuurlijk niet toe dat de het over 100.000 anders is.””

  “”We weten ook dat de aarde gewoon zal vergaan.””
  100% mee eens …..ruim 1.4 miljard jaar voordat de aarde word opgezogen door de stervende zon

  “”En dat er dino s rondliepen.”” Dat wij “vissen” waren enz..””
  Tja…over appels en peren gesproken ?
  Of beter kant noch wal raken !

  “”Op korte termijn allemaal 0 relevant””
  Behalve als het gaat om de opwarming door de mens dan is het WEL relevant en alle hens aan dek ,en betalen we ons nu werkelijk groen en scheel aan verkapte heffingen ,taxen ,belastingen ,enz

  P.s : Volgende x eens inhoudelijk antwoorden op de stellingen die u leest ?

 8. Joalie schreef:

  Flinke tornado’s in de VS na een koude uitbraak vanuit het noorden, zie: https://www.severe-weather.eu/recent-events/deadly-tornadoes-severe-weather-outbreak-dixie-mk/ en ook in de Telegraaf wordt gesproken over windsnelheden van 330km per uur

 9. Zo, dat weten we dan ook weer :

 10. Loos alarm schreef:

  @Tjeerd

  Wacht daar nog ff tot vanavond ,zuchttt

 11. Tjeerd schreef:

  Beste allemaal, heb jaren deze site gevolgd. In het begin met veel plezier.
  Helaas werd het steeds minder. De reacties van Hajo, en, van zijn volgelingen, of was het Hajo zelf onder een pseudoniem?
  Maakt niet uit. Ik kap er mee.. Waardeer alle meningen, maar vertrouw dit niet meer. Hajo, het ga je goed jongen.

 12. Loos alarm schreef:

  @Tjeerd
  “”Klopt Frank, zijn allebei de weg kwijt.””

  Maar ik vermoed wel dat uzelf wat teveel borrels op heeft ,ik ben in ieder geval geen Hayo ?
  “”Waardeer alle meningen””
  Ik lees wat anders dan waardering ,,iets met ‘de weg kwijt’ ofzo..??
  Verder vraagt u niets aan Hayo maar heeft uw antwoord wel klaar ? Dat vertrouw ik dan weer niet ,haha
  Vandaag 8 graden is dat geen warmterecord voor de tijd van het jaar ?

  • Ik vermoed dat de 2°C van afgelopen nacht eerder een kouderecord zijn voor de tijd van het jaar…
   Maar goed, gebeurt hier eigenlijk verder nog iets op deze website?
   Van @hajo al enkele dagen geen spoor, de andere weermannen zijn ook niet te zien. Hopelijk geen super dodelijk virus opgelopen? 😆

   Fijne dag @ iedereen.

   • david schreef:

    Volgens mij gebeurt er niet veel meer hier … er zou meer volgen tijdens pasen volgens Hajo maar ik denk dat het pasen 2021 wordt…..

    • tsja… het kan twee kanten uit; ofwel komt @hajo weldra met bijzonder aangenaam nieuws ofwel heeft ie de handdoek in de ring gegooid.
     Maar aangezien @hajo een super positivo is vermoed ik dat we aangenaam verrast zullen worden. 🙂

 13. Geert schreef:

  Hoe is het toch mogelijk…heel de winter lang zitten we opgescheept met die WC…en als het voorjaar aanbreekt lijkt er aan de O- EN NO- winden geen eind te komen. Opnieuw een opmaat voor een extreem en kurkdroog zomerhalfjaar? Draai het gewoon om…en we beleven ijskoude schaatswinters en natte koele zomers.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Vooralsnog staat 2020 in de top 12 van natste jaren sinds het begin van de metingen (een paar weken geleden was het jaar 2020 net wel/net niet het natste jaar sinds de start van de metingen)..
   Vrijwel overal in Nederland was het grondwaterpeil vrijwel normaal of boven normaal (dat laatste hier in het Groene Hart).
   Agrariërs hier hebben vooralsnog dan ook geen problemen.. beregening in gebieden waar de natuur de zeer overvloedig gevallen neerslag niet of nauwelijks heeft vastgehouden is dan ook logisch maar niet vreemd.
   Voor wat betreft die ligging van de hogedruk.. absurd inderdaad..
   Lichtpuntje: deze situatie doet zich steeds wat eerder in het jaar voor dus met een beetje wushfull thinking krijgen we deze constellatie volgend jaar en de jaren daarna in februari/maart… teken maar vast voor koude winters in 2021/2022 en verder haha..

   Deze week voor het eerst in 5 maanden trouwens weer tijdelijk net in de plus op Spitsbergen.. daar is het in tegenstelling tot eerdere jaren steeds knap koud geweest..

   • Roland Bodegraven schreef:

    Was nat hier hè…

    • Mark (Breda) schreef:

     Nu is het droog en saai weer. Geef mij maar Hollands voorjaarsweer in plaats vam deze zomerse temperaturen. Vandaag buitenlampen opgehangen in de tuin en het was gewoon heet. En dat voor half april.

     Wat mij op lijkt te vallen is dat de patronen laatste 2 jaar vaak langdurig vastgeroest zitten. Eenmaal een patroon houdt het vaak weken aan. Weinig variatie. Herkennen anderen dat ook?

  • Die vraag, beste @Geert, liep de voorbije weken reeds tig aantal keren doorheen mijn grijze massa. Het is toch echt om je schoenzool op te vreten !
   Staat mijn oldtimer reeds in zijn slaapplaats sinds eind november 2019 vanwege het aanhoudende rotweer hebben we nu prachtig voorjaarsweer maar mag een mens zijn dorp niet verlaten en enkel essentiële verplaatsingen doen vanwege één of ander griepvirus.

 14. Roland Bodegraven schreef:

  Haaajjoooooo!!!! Waar beeeennnn je???

 15. Robin schreef:

  Geen klachten over iets wat ik gewoon maar gratis kon bezoeken, maar is deze site nu een stille dood gestorven? Al een week geen nieuw bericht……..jammer. Ik heb hier jaren met plezier gelezen en geleerd. Het is blijkbaar niet anders.
  Life goes on.

  • Mark (Breda) schreef:

   Plus 2

  • Pascal T schreef:

   Mooi dat je er bij voegt dat het een gratis site is. Ik vind het ook jammer dat er niet meer berichten zijn. Dat gezegd hebbende;
   Ik kan het Hajo niet kwalijk nemen; we zitten in de tijd van het jaar dat er weinig wintersportweer te melden is EN zitten we in een tijd dat je er eigenlijk toch niets aan hebt, omdat we met zijn allen binnen moeten blijven. Tel daar bij op dat Hajo eigenlijk lekker had willen vliegen en zijn centen had willen verdienen, terwijl hij nu in NL moet klussen om rond te komen en hier van dochter kan genieten…
   Maar juist in deze periode zijn er natuurlijk volgers die meer tijd hebben dan gewoonlijk en is zo’n weerbericht leuk tijd verdrijf. Een kort berichtje als zojuist verschenen helpt dan wel, maar iets meer duidelijkheid en/of uitleg zorgt wel voor meer begrip bij (trouwe) volgers.

 16. In België is Omroep Powned minder bekend maar blijkbaar zijn er veel noorderburen die het wel kunnen smaken. Sommige zijn fan terwijl andere er een gloeiende hekel aan hebben.
  Maar goed, wat het ook moge zijn, deze vindt ik echt wel héél leuk en respect voor de reporter!
  Ik zie het mezelf niet meteen doen…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.