We blijven in geweldig hogedrukweer. Met de Grossglockner zoals je hem wilt zien. Weer een ijskoude nacht op komst. Schitterende condities voor toerskiën en ook in Tirol mag het weer.

Ook mooi een verslapen Zell am See Kaprun met de gletsjer die anders zeker nog open was.

Snel over naar het extreme weer in Europa. Wat te denken van sneeuw in Griekenland? Dat is hierboven…. of nog heftiger beelden uit IJsland….

https://www.facebook.com/100003207217318/videos/2781271981989682/

https://www.youtube.com/watch?v=DRsQvfyYs_E

https://www.youtube.com/watch?v=_lWFIfI7m5U

OK. Nog niet gedaan dus met de winter…

Plaatje… Hierrr meer over IJsland.

En dan Tromso!! Recordsneeuw daar…

Kijk maar! Dat gaat nergens over…

En op het hele noordelijk halfrond nu echt vette 500 Gigaton sneeuw meer dan normaal….

Dat ligt dus vooral waar het moet liggen, plus beetje China, Canada en USA.

Nederland is de plek waar je de temperatuurcrash van maandag overduidelijk ziet… de wind naar noord en de warmte vermoordt…

Dat is een pittige arctische uitbraak en die is al niet meer te vermijden… millimeterje regen erbij en dan weer door met het mooie weer en ook weer aangename temperaturen. Fijne avond. Meer tijdens pasen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

46 reacties

Gesloten voor reacties.