loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Extreme koude-uitbraak kan lang aanhouden en gaat bizarre taferelen opleveren en we hebben een winnaar!

check ook eens

20 Reacties

 1. Asten (Harmelen) schreef:

  Mooi lang bericht Leo en wat een vooruitzichten. Voor de wintersporters die het afgelopen skiseizoen soms tot 2 km hoogte regen hadden een beetje wrang. Ook wrang als je je bedenkt dat we het hier al zeker zo’n 10 dagen (als het niet langer is) steeds terug zagen komen in de kaarten en dat het juist nu ook nog eens een keer wel lijkt uit te komen.

  @Cescia: gefeliciteerd en wat heerlijk om nu ‘daar’ te zijn !

 2. Geert schreef:

  We hebben het alweer vlaggen…veel te zachte winter, veel te late koude in het voorjaar. Wordt nu echt wel een tendens…we kunnen er niet meer omheen. Leuk voor de liefhebber van rare extremen…ik vind dit persoonlijk een jammerlijke evolutie. Nefast voor fauna en flora ook. Vorig jaar ook veel sterfte onder de zangvogels door het veel te koude en natte voorjaar. Ja, de natuur is zeer veerkrachtig…maar is toch niet zo bevorderlijk voor alles wat groeit en bloeit. De fruittelers zullen ook weer heel wat slapeloze nachten hebben voor hun bloesems…dat wordt beregenen. Geef mij maar een strenge winter en een aangenaam zacht voorjaar!

  • Jannes schreef:

   Tja echt op te wachten zit ik ook niet, maar vind het wel boeiend 🙂

   Overigens is dit toch normaal Nederlands grillig april weer. Tot in Mei nog altijd prima vorst mogelijk. Eerder bijzonder als we een heel jaar langdurig stabiel weer hebben met ons zeeklimaat toch?

   • Geert schreef:

    Ieder zijn mening. De mijne is duidelijk verschillend van de jouwe…niks mis mee toch? Ja, grillig aprils weer is eigen aan ons klimaat…en wat aprilse grillen en mooie bloemkoolwolken in artische bovenluchten is ook typerend aan ons zeeklimaatje hier aan de Noordzee… en kan ik ook wel appreciëren. Maar met hele late vorst na een recordzachte maand maart is gewoon niks of niemand mee gebaat en doet de natuur geen goed. Dat de winters maar es kouder worden…daar zit ik wel op te wachten 😉

   • Geert schreef:

    En strenge schaatswinters en veel sneeuw vind ik net iets boeiender dan nachtvorst in de aanloop naar mei toe 😉

 3. Frans schreef:

  Mooie heldere analyse! Inderdaad kans op lang aanhoudende kou met dat hogedrukgeweld boven de Atlantische oceaan. Komende week buitenplanten die niet winterhard zijn weer naar binnen. Ook voor fruittelers een spannende week, snachts sproeien om niet in 1 nacht 70%? van de oogst te verliezen. Bomen staan hier en daar al flink in de bloesem door de warme periode met als klapper 23 graden vorige week zondag.

 4. Skiwi schreef:

  Mooi en duidelijk bericht, maar die euforie snap ik toch niet zo goed. Hier zit toch werkelijk niemand nog op te wachten?

  • Cescia schreef:

   Ik persoonlijk ben wel fan van zo’n knaller op het einde van het seizoen. Leuk om zo af te sluiten.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ik wel… al is het maar dat als ik de komende tijd over de Alpen vlieg die schitterende witte toppen te zien met een dikke laag nieuwe sneeuw !
   Ennuh, die gletsjers dus…. Alles begint toch bij de aanvoer van sneeuw…heel veel sneeuw. En een jaartje of wat wat gematigdere temperaturen dus ook in het voorjaar (zoals nú) en het najaar…

 5. Eduard schreef:

  Bah, ik wil lenteweer en daarna zomer, voor dat je het weet is het alweer oktober………pffffff

 6. Wessel schreef:

  Laatste week bijna ingegaan hier aan de Arlberg! Sneeuw is tot 1600m wel gone maar daar komt snel verandering in. Ze spreken hier over (zeker) een meter verse sneeuw. Dat wordt dus heerlijk vrij skiën de laatste week 🙂

 7. Maxski schreef:

  Eindelijk weer een bericht met inhoud. Top Leo !

 8. Hans schreef:

  @Leo , fijn bericht om te maken zo medio april. Echter, had dit jou wel 4 maanden geleden al gegund onder zulke omstandigheden 🙂

 9. Spyfromthesky schreef:

  Hoewel de uitkomst van het weer mij niet bevalt rond deze tijd, neem ik toch even mijn petje af voor een interessant en uitgebreid bericht van Leo.

  Want dat was alweer een lange tijd geleden op deze site! Maar het wordt voor de fruittelers best wel spannend. Want dat wordt erg hard werken om te kunnen redden wat er te redden valt mij nachtvorst in deze bloesem periode.

  En ja met zo een run waar in Spanje links telkens een laag opduikt, zoiets hadden we liever in januari gehad.

  Ach, ja, ik heb nog mijn handschoenen ergens in mijn jas zitten. Ik zal ze wel weer nodig hebben.
  Leuker kunnen we het niet maken, wel kouder!

  Spyfromthesky (Arnold).

 10. Actionsports4life schreef:

  Iedereen alvast een sneeuwrijke zomer gewenst.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.