Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Extreem winterweer voor 2019 in de glazen bol

check ook eens

113 Reacties

 1. Ab schreef:

  @Jorne, kans op toenemende hogedruk na drie koningen boven Groenland. Met dan mogelijk een arctische kou uitbraak wat dus 1 van die scenario’s is. Zie je ook terug in de GFS esemble bij een aantal leden.
  En ja de a.s SSW van 26/27 december lijkt ongeveer 10 dagen erna mogelijk een uitwerking te geven op de onderste lagen waaronder de troposfeer. Momenteel zakt de warmte steeds verder af en warmen de luchtlagen op 100 hpa en 50 hpa steeds verder op.
  En dat bevordert hogedruk kansen in januari.
  Denk dat je komende week wilde kaarten kan verwachten uit de GFS hoek voor na drie koningen (6jan.)
  Ik blijf het volgen met interesse 😉

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Zouden we weer een jaar zonder zomer krijgen aangezien de krakatau aan het uitbarsten is?

 3. Hans schreef:

  Hier in grote delen van Europa te warm. Uiterste noorden en met name noordoosten wel koude op voorraad!!

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/temp_eur2.png[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/temp_eur2.png[/img]

  USA en Canada de winter in. Wat mij opvalt is dat het oosten bij Nova Scotia de temperaturen achter blijven itt het westen…………

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/temp_na.png[/img]

 4. Eric | schreef:

  Op de gletsjer Kaprun Kitzsteinhorn is het TOP. Veel sneeuw….. maar dat mag ook wel op een gletsjer..

  Groeten ook van de grote schepper. Helaas heeft hij zijn schep bij de zandbak later. Later meer beelden daarvan… 🙂

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181223_104034.jpg

 5. Hans schreef:

  Mijn weerbericht van gisterenavond staat nog steeds…………….
  Hans 22 december 2018 om 22:23
  “Oostenrijkgangers: morgenvroeg nog redelijk weer lijkt me, wel veel wind. In de (na)middag opkomende regen welke lokaal voor een waterballet gaat zorgen met een variërende sneeuwgrens 1100/1500 m.
  Maandagochtend gaat de (plens)regen snel over in (natte) sneeuw met een stevige koude wind. Zeker een dag lijkt me om niet de pistes op te gaan. Bewaar je energie (nog) een dag”…………..

 6. Maurice schreef:

  Mensen die op vakantie kunnen/mogen… gewoon genieten! Wij hadden ook heel graag gegaan maar dit lukt helaas niet. Dus geniet ‘gewoon’ lekker van de momenten. In de bergen smaakt het bier sowieso altijd lekkerder! 😉
  Wij kijken uit naar winter in Nederland, de eerste ochtend sleeen in de sneeuw hebben we al gehad en die pakt niemand meer af!!

 7. Ab schreef:

  En @Jorne, hier heb je alvast een beetje een wilde virtuele winterkaart nu opnieuw van de GFS 6z run voor de periode tussen 5 en 10 januari. Een arctische kou uitbraak vanuit het hoge noorden richting west-Europa met plaatselijk veel sneeuwbuien 😉 Wat wil je nog meer haha

  • Jorne schreef:

   Hallo wat een kaarten inderdaad.. Kijk dit ensemble voor Oostenrijk eens, 6 dagen intense sneeuwval zonder pauze, dit kan toch niet hahaha
   Nederland natuurlijk wel nog de Noordzee voor de deur maar in dit soort situaties moet het toch sneeuwbuien aan de lopende band opleveren
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000_687_341___.gif[/img]

   • Floris schreef:

    Dus de 1e week van januari veel sneeuw? Of hoe lees ik de kaart? Ik zit dan in Tux (dorp 1300m) en hoop op zoveel sneeuw.

    • Jorne schreef:

     De bovenste cluster lijnen presenteert de temperatuur op ongeveer 1500m. Die daaronder de temperatuur op zo’n 5.5km. De lijntjes vertrekkende vanaf de x-as geven de hoeeelheid neerslag aan.
     In dit geval hebben Ab en ik het over de hoofdrun (de dikke zwarte), deze geeft vanaf 2 januari ontzettend veel neerslag aan bij een temperatuur van lager dan 0 graden op 1500m voor 6 opeenvolgende dagen. Volgens deze lijn zou je in Tux dus volledig insneeuwen. De andere lijntjes geven alle andere mogelijkheden aan dus pin je niet vast op deze ene berekening

   • Ab schreef:

    En GFS para van 6z ziet er ook niet verkeerd uit vanaf drie koningen (6jan.) Bij deze run eerder een Scandi hoog en zeer koude lucht vanuit Rusland op transsport richting de LL.
    Puur virtueel vermaak deze kaart gezien de termijn https://www.mupload.nl/img/hcu97n5.png

  • Ab schreef:

   Toch wel een wilde winterse kaart van GFS 6z run na drie koningen (6jan.) Met dan temperaturen op 1500m tot -14gr boven de LL en een dik pak sneeuw aldus deze virtuele winterse kaart in de meteofictiongebied https://www.mupload.nl/img/eps3v85.png

 8. Remko schreef:

  De weerman van SVT, Zweedse nieuws, voorziet een aanhoudend mild weer voor West Europa tot en met week 3 van het nieuwe jaar. Scandinavië en oost Europa in de kou. Poolwervelsplit kan voor een verrassing zorgen. Hopen dat De interpretatie van onze weerman Jorne uitkomt. Kleine opmerking over de Krakatau. Deze is eind negentiende eeuw ontploft. De nieuwe kleine Krakatau is nu uitgebarsten. Denk niet dat dit grote gevolgen gaat hebben in onze omgeving.

 9. Cleven schreef:

  De eerste echte wintermaand gaat gewoon snoei hard aan ons voorbij met slechts een
  enkele kleine spelde prik ! Op het moment de alom vertrouwde regen en temp. rond de
  + 10 graden en donker weer. Niets aan, het went echt nooit. Hopen maar op die voorspellingen
  uit de glazen bol in het nieuwe jaar. Fijne dagen.

 10. Aart schreef:

  Regen regen regen. Het verbaast mij elke weer hoe nietig de mens ten opzichte van de natuur is, als je zo’n immens gebied met neerslag op de radar ziet. Nietig in de zin van boeren die zomer’s proberen hun gewas te beregenen met een enkel straaltje.
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Regenregenregen.jpg[/img]

 11. Mark (Breda) schreef:

  Nu het hier in de LL geen winter is komende week dan hoop ik op droog en rustig weer. Goed om wat klusjes te kunnen doen en om even lekker te fietsen. Oud & Nieuw graag droog met weinig wind. Lekker voor het vuurwerk….nu kan het nog voor het verboden gaat worden ergens komende jaren. (Onzin trouwens).

  Vanaf begin 2019 mag de winter dan losbarsten met guur en heftig winterweer. Sneeuwduinen en monsterfiles…kom maar op!

  Iedereen in de Alpen: geniet van jullie vakantie.

  • Verre van onzin hoor…
   Als jezelf huisdieren hebt of ervan houdt (of je houdt van natuur in het algemeen) dan weet je maar al te goed hoe diertjes reageren op de veel te harde knallen van vuurwerk.
   Zelf schrik ik mezelf ook steeds de pleuris wanneer de eerste knallen de lucht in gaan.

   Dus hoogtijd voor een algemeen verbod op vuurwerk.

 12. Bart schreef:

  Vanuit Kitzbuhel: heerlijk skiweer op pistes met verse sneeuw van afgelopen nacht. In dal droog en flauw zonnetje nu. Naar dal beneden is sneeuw wat zachter maar goed te doen hoor.
  Wilden eerst beneden blijven maar nu helemaal geen spijt dat we de latten onder gedaan hebben ⛷

 13. Artus schreef:

  Al die sneeuw zal waarschijnlijk te laat komen. Tijdens de tweede week van januari moeten immers al de aan de gebonden schoolvakanties vakantiegangers terug zijn. Jammer dus.

  Geef mij maar liever bakken sneeuw, dan zon.

 14. EKlop schreef:

  Moet hajo wat gelijk geven, positief blijven. Vanmorgen was ik wat pist door zeikweer in Brixen. Maar nu een lekkere dag, dalafdalingen naar brixen, itter, soll, hopfgarten zijn gewoon goed te noemen. Regen is gestopt, soms een waterig zonnetje achter wat sluier. Ik heb gewoon een zeer goede dag tot nu. (Als het de rest van de week zo is, teken ik snel)

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Mooi om te horen dat de schade meebakt. Frédéric had dat vorig jaar ook al bericht

  • Eric | schreef:

   Ik ben benieuwd of je er morgen ook zo overdenkt….wij hebben nog peddels voor je liggen….stefan heeft nog surfplank voor weinig…..

   • EKlop schreef:

    Haha, nu ziekte het weer. Maar ik heb hoop dat het morgenochtend wit ziet. Als is het nu donker, ik kan op de camping een zonnetje zien stralen 😉
    En anders is het Stefans stralende bruine kerst ster!

    • Eric | schreef:

     @eklop …kun je rekenen? Nou reken op geen sneeuw morgenochtend in het dal…… We gaan toch de realist uithangen hier….. Vandaag naar Kaprun geweest en TOP sneeuw….. maar morgen wordt een dag om gewoon te vergeten vrees ik…. en dan is de zondvloed over. of er nog sneeuw over is in het dal helaas…dan maar geen wit plaatje. Vanaf waar jij zit hoch brixen gaat het dan wel weer tenminste daar ga ik van uit. Gewoon hoog blijven skiën en heb je de grote kaart dan is Kitzbuhel Kirchberg ook een optie. Resterhohe daar ski je tussen de 1500 en 2000 meter zou ook wel eens prima kunnen zijn daar…ik verwacht daar zeker wat sneeuw. In ieder geval genoeg om de pistes weer hel mooi wit te kleuren.

 15. petervdl schreef:

  Jorne, Kan neerslagafkoeling nog een rol spelen bij de komende voorspelde neerslag? Of zijn daar de omstandigheden niet naar. Te veel wind bijvoorbeeld. Wishfull thinking 🙂

 16. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Pff laat maar komen die kou, ben al die regen hier al lang zat.
  Waarschinlijk zal de SSW niet zo koud gegeten worden als ie wordt opgediend, naar lekkere winter is altijd wel beter dan die nattigheid.

  Fijne zondag nog iedereen vanuit een regenachtig Luyksgestel,

  Marcel Pijpers
  http://weerstationluyksgestel.nl/weather28/index.php

 17. Martijn sonnenberg schreef:

  Mooi bericht jorne! Ik had gisteren ook al gepost dat er een scenario met monsterdepressie in zit in de runs, nadat iemand anders (hans?) hem eerst gespot had. Iets om te volgen. Wat duidelijk in de modellen zit is dat het rustige winterhoog ook geen lang leven beschoren is en plaatsmaakt voor iets nieuws, en zoals de kaarten nu zijn, iets winters ( dus geen zachte westcirculatie)

 18. Roland Bodegraven schreef:

  Sneeuwvalgrens in Lech ergens rond de 1750-1800 meter, valt mij mee. Gaat aardig los hogerop.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Sonnenkopf ook dikke sneeuw bij bergstation. Wat ik al zei, valt mij reuze mee. Dal is natuurlijk geen pretje, maar ook daar alles nog wit en veel daken ook.

   • Wessel schreef:

    Beneden in Anton wel dikke regen, vanaf 1700m sneeuw en SVG is stijgende helaas. Morgen sneeuw en zal het winterse plaatje weer terug zijn. Het is nu echt troosteloos… Op naar de mooserwirt dan maar haha

 19. Regen en warmte hebben er flink op ingahakt te Nova Mesto (Slovenië). Gisteren alles nog mooi wit, vandaag helaas veel groen (gras) te zien tijdens de 12,5km Biathlon op ARD Wintersport live.

 20. Mooi bericht @Jorne!
  Laten we met z’n allen nou maar flink duimen dat het een keer de goede kant opgaat met winterse toestanden voor de LL.
  Zou toch leuk zijn mocht het eens een langere periode flink winteren want de huidige grijze massa maakt mij niet bepaald blij (maar langs de andere weer wel i.v.m. klimaatopwarming);)

  Tot slot, denk aan alle huisdieren die een hemelse angst hebben voor de knallende vuurpijlen tijdens oudjaar.

 21. Nadia schreef:

  Gisteren aangkomen in st. Johann in Tirol, je zien dat hier toch een leuk laagje in het dal had gelegen (veel sneeuwresten). Vannacht heeft het behoorlijk geregend iok vanmorgen eerst nog miezer regen dus we twijfelden om naar boven te gaan. Dus de ochtend eerst maar rustig aan gedaan, ski’s nog even katen waxen en slijpen en om 12:00 naar boven gegaan. En moet eerlijk zeggen het was verrassend prima te doen! Ok, het is geen sneeuw zoals na een vers poederlaagje maar het was goed te skiën. Om 15:00 een paar sputters gehad maar stelde echt niks voor dus de eerst vakantiedag gewoon goed kunnen besteden!
  Dus ondanks dat het “plaatje” iets minder mooi is voor wat we allemaal graag willen in knze skivakantie is het ons reuze meegevallen. Het dorp is groen en ook de laagste delen van sommige pistes zijn een witte band op groene weiden maar dit heeft onze dag niet vergald. De locals verwachten hier vannacht en morgenvroeg nog een laagje verse sneeuw en de rest vd week idd Kaiserwetter! Nou daar tekenen we dan voor toch!!

 22. Peter schreef:

  Zie ik goed dat de GFS 06 een bak sneeuw geeft voor de alpen in de tweede week van de kerstvakantie?

  • Hans schreef:

   Vanaf oudjaarsdag sneeuwval dalend tot in de dalen en dat houdt aan tot de rest van de week. Reken op totaal 20 – 100 cm…………althans mocht dit uitkomen.

 23. Nadia schreef:

  Nu toch even flink regen hier sinds 10 min. Maar zal de voorbode voor de verwachte sneeuw zijn…. (gaan we vanuit, hahaha)!

 24. JJ schreef:

  In Saalbach prima skidag vanmorgen beneden even regen en boven sneeuw. Daarna af en toe een zonnetje. gewoon lekker weer om te skiën. Boven veel verse sneeuw. De meeste dal afdalingen zijn goed hier en daar wat plekken maar goed te doen.

 25. Hans schreef:

  Terwijl “onze” Joke flinke sneeuwval heeft, regent het op veel andere plaatsen bijv. Lech…..au

 26. Michel schreef:

  Hier in Sankt Anton prima skidag, gelukkig om 14.00 teruggegaan net voor de plensbuien uit, sneeuwgrens lijkt ergens rond 1700-1800 meter te liggen nu, hoop dat de kou vannacht een beetje sneller komt om morgen in de sneeuw wakker te worden. Ben benieuwd….

 27. Asten (Harmelen) schreef:

  Vandaag heerlijk geskied met vooral in de ochtend een waterig zonnetje.
  Net gehoord dar mijn cluppie met 3-1 klop heeft gehad van Ajax..
  De nu inzettende sneeuwval maakt dat een beetje goed. Ben benieuwd of het hier nog gaat regenen.

  • Hans schreef:

   Je kunt niet alles hebben hé…….. Lang geleden dat ik daar geskied heb. Ging toen ook nog naar de Fürstalm. Is de zwarte piste KrummbachtL nog steeds zo ijzig? Ziet er wederom goed uit Asten bij jou. Mag ik vragen bij of via wat jij daar geboekt hebt in HK ? Viel Spaß. 🙂

   • Asten (Harmelen) schreef:

    @Hans
    We boeken soms via particulier (dat adresje krijg je niet haha) maar meestentijds via Arena Juwel..
    Meeste chalets hier gaan via chaletplus geloof ik. Vooral voor families/grotere vriendengroepen.

    • Hans schreef:

     No problem, lekker voor jezelf houden! Zat al ff te kijken en kwam o.a uit bij Chalet. Zelf boek ik ook altijd rechtsreeks bij particulier voor app. of anders hotel. Zat destijds jaren in Gerlos. Wil daar nog weleens terug naar toe.

  • Filzmooser schreef:

   Was niet best Asten…..erg matig wat ons cluppie liet zien op het veld…
   Nou kom maar op met die sneeuw, water genoeg gehad deze dagen….

 28. MarcoZ schreef:

  Top geskied in Lofer. Veel regen in het dak maar vanaf 1000 mtr ging de regen over in sneeuw. Extra sneeuw was ook zeker nodig. Op naar morgen https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/E7A4215F-EA79-478C-9459-4B8A4480ADDF.jpeg

 29. Jeroen schreef:

  Ondanks de verwachting van veel storm in Zell am Ziller viel het enorm mee. Alles boven de Rosenalm (1.700 meter) was qua sneeuwcondities goed. Wind was er ook niet veel. Zelfs de verbinding met Gerlos was open.

 30. deepblue schreef:

  Zuid alpen wederom een schitterende dag. Zon, geen wind en niet te warm.
  Precies weer goed eigenlijk. Vanavond / morgenochtend misschien nog een druppel regen, maar dat zal hier aan de zuidkant niet veel zijn.
  Ook temperatuur lijkt ontzettend mee te vallen. Gewoon top!
  Nu al een aantal keer gezien dat warme oplossingen ‘verdampen’ wanneer het dichterbij komt en het eigenlijk hele normale temperaturen zijn. Ben blij dat ik positief geluimd ben gebleven, anders zou je je zomaar voor niks opwinden. Dat willen we niet, zeker niet in een vakantie.

 31. Henrik schreef:

  Prima skidag vandaag in Bad Gastein. Droog, weinig wind, goed zicht en veel verse sneeuw hogerop. Benieuwd wat er nog komen gaat.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/81D515E1-A96F-435D-AF3D-4C44020EBFF7.jpeg[/img]

 32. Jorne schreef:

  Dank voor alle updates! Klinkt allemaal positief 🙂

 33. EKlop schreef:

  Ik zie hier boven (net als mijn eigen ervaring) goede berichten!

 34. KoenK schreef:

  Vandaag in Ehrwald een meer dan prima skidag! Om drie uur begon t wat te regenen. Nu motregen. Pistes waren wel top!

 35. Jannes schreef:

  Nee, dan kun je beter in Nederland zijn, lekker droog ook.

 36. Remko schreef:

  Kaarten tot 10 dagen nog niet hoopgevend voor LL. GFS 340 ook nog geen reden tot juichen. Ja, wel droog. Scandinavië en Oost Europa spekkoper. Bron: wettercentrale.de

 37. Ab schreef:

  GFS para 12z run die vanaf januari de huidige GFS hoofdrun vervangt komt opnieuw net als zijn voorganger de 6z run met een Scandi hoog vanaf drie koningen (6jan) Met eerst ervoor t/m de jaarwisseling een euro hoog. Vervolgens breidt het hoog boven de oceaan wat uit naar het noorden vanaf 1/2 januari. Met dan tegelijkertijd een duikende koude laagje richting de Alpen noordkant met daar kans op sneeuw Daarna breidt datzelfde hoog vanaf oceaan uit richting Scandinavie met als gevolg deze kaart in de verre meteofiction termijn 😉 Kan nog vaak veranderen komende runs maar toch in de gaten houden https://www.mupload.nl/img/2d6vqejmva37.png

 38. Henrik schreef:

  De regen die je wist dat zou komen… Dikke regen nu hier in Bad Gastein.

  Nieuwste GFS is trouwens weer bagger voor winter in NL van begin tot eind. Ensemble is ook niet best, hopeloos en waardeloos, geen winter voorlopig.

  • Henrik schreef:

   Enemble NL:

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/7EA82B02-93CE-4E7E-A201-1DE4EDC78083.jpeg[/img]

  • Artus schreef:

   Oostenrijkgangers ; ik zou niet klagen. Jullie hebben – ik spreek dan over Bad Gastein – tamelijk goede omstandigheden. Vrij weinig regen, eerder lage temperaturen. Ik bedoel 2 à 3 graden C in het dorp is echt geen catastrofe. Vele dorpen in de westelijke Alpen hebben recht op overdag 6-7 graden C of nog meer.

 39. Björn schreef:

  Topskidag tot 14.00 in Sölden, dan trok het dicht en sinds 17.00 waterballet in het dorp ( dat tot nu mooi wit was ).
  Hopelijk morgen nog wat sneeuw beneden indien de koude snel genoeg invalt

 40. Vincent schreef:

  Vandaag aangekomen in Obertauern, perfecte pistes en nu volop aan het sneeuwen.

 41. Petra schreef:

  Vandaag prima dag in Saalbach. Gisteravond aangekomen en na de regen van gisteravond waren de pistes toch goed. Leogang kant waren super. Vandaag sneeuw boven de middelstations. Vanavond helaas dikke regen.

 42. Stefan Kaptein schreef:

  We zijn weer terug op de camping na een dag skiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun. We zijn expres de hoogte in gegaan om het komende waterballet te ontvluchten. De sneeuw boven de 2000 meter was goed en er was vanacht verse sneeuw bij gevallen. Wel stevige wind op de gletsjer en het zicht was matig (weinig diepte zicht). Rond 15:00 uur was te merken dat het warmtefront was gearriveerd. De temperatuur was langzaam omhoog gegaan en er viel neerslag dat boven de 1800 meter nog als sneeuw viel. Beneden in het dal regende het al en het begon steeds meer te regenen. Op de terugweg op pass thurn (1273 meter) was het +1 graden en was er wat natte sneeuw waar te nemen, maar intussen spoelde het warm water. In Brixen ook dikke regen dus het ziet er slecht uit voor morgen. Besloten om morgen binnen te blijven en klusjes te doen. Hopen op betere tijden want dit is echt drama.

  • Jopie schreef:

   Dit is ECHT drama. Hopen op betere tijden? Ziet er slecht uit voor morgen?Ondertussen wel een dag geskied op de gletscher?
   Wat is dan het drama? De regen op je caravan dak?? Wat heb je het toch slecht man. Of dat je er kennelijk nu al voor KIEST morgen binnen te blijven? Het leven aanzien is ook een mindset…. Die mindset kun je kiezen.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Echt jullie snappen het niet, of willen het niet snappen. Jullie hoeven echt geen medelijden met mij te hebben, en dat wil ik ook niet. Masr stel je eens voor, al die mensen die nu in de gebieden zitten waar het warme water met bakken naar beneden komt en de sneeuw laat verdwijnen als de figuurlijke sneeuw voor de zon. En dan veel geld betaald hebben en dan dit weer hebben, dan mag je best van een drama spreken. En dat de opmerkingen die ik hier op mij lees meer als jaloezie bestempel, maakt het mij de spreekwoordelijke pis niet lauw. Maar de mensen komen voor wintersport, en dit regenachtige weer heeft niks met winterweer te maken helaas. En dan komen de standaard opmerkingen over dat je dan maar in een hoger gebied moet gaan zitten en meer van dat soort onzinnige opmerkingen. Bekijk het gehele plaatje eens in plaats van alleen je eigen stoep en bedenk dat de wintersport voor velen een dure vakantie is. Ik ben nog met mijn salaris van vorig jaar bezig dus maak je over mij maar geen zorgen 😉

    • Maurice schreef:

     Sommige mensen kunnen helemaal niet!

     • Mijn buren rijden allemaal met een super dure sport car en ik met een 28 jaar oude dieselwagen. Boeit mij lekker niet.
      Maar ik wil wel graag een beetje winterse toestanden tijdens mijn wintersportvakantie. Warm water heb ik in België 280 dagen per jaar.

    • Mathijs schreef:

     Oh dan moet je ook duidelijker zijn. Je hebt het niet over jezelf maar over anderen. Dat zeg je er niet bij in je vorige bericht. Het is zeker jammer voor de mensen. Maar drama Heeft voor mij een andere betekenis dan die jij eraan geeft. Op vakantie een keer een dagje regen drama noemen. Dan heb je misschien nog weinig echt drama in je leven meegemaakt. En wat fijn voor je dat je nog wat centen over hebt. Misschien een idee om zo’n sneeuwkanon voor bij je caravan aan te schaffen? Een heater zal je al wel hebben denk ik.

    • Stéphan schreef:

     Mag ik het op mijn beurt benoemen als; objectief bekijken…. Er valt regen. Geen sneeuw. Vervolgens het gevoel wat je er bij krijgt geheel persoonlijk is en niet over te twisten valt? Omgaan met gevoel heb je zelf in de hand. Doen alsof regen sneeuw is, niet meer dan jezelf voor de gek houden.

   • Roy schreef:

    Ja er zijn altijd ergere dingen dan regen tijdens je wintersportvakantie en dat weet Stefan zelf ook wel, maar op dat moment beleefd hij dat zo. @Jopie er waren jaren dat ik me ook verbaasde over de pessimistisch klinkende reacties van Stefan en het ging er destijds soms heftig aan toe in de discussies maar ik kan het tegenwoordig steeds meer waarderen. Er zit een bepaalde eerlijkheid in. Er is niets gelogen en dat smaakt mij toch beter dan ‘recht lullen wat krom is’. Het is maar hoe je het beleefd en een ieder doet dat op een eigen manier. Respect houden voor een ieder zijn zienswijze zonder de drang te voelen de ander te overtuigen dat het anders is, of moet zijn, is misschien een idee 😉

    • Stefan Kaptein schreef:

     Roy heeft het door.

     • Jopie schreef:

      Ik zeg ook dat niemand liegt. Wie ben ik om dat te zeggen?. Het is een ieders beleving. Klagen doe je als een bepaalde verwachting niet wordt ingelost. Ik lees elke keer dat Stefan niet te veel wil verwachten om niet te willen worden teleurgesteld. “De warme lijntjes komen vaker uit” etc…. Als je dan na een dagje skiën op de Gletscher toch gaat spreken van drama moet je de verwachtingen bijstellen of stoppen met klagen. Immers je negatieve verwachting is perfect uitgekomen! Geen drama dan toch?
      Kern van de zaak is dus de mindset. Je ziet wat je wilt zien. Verwacht niets. Oordeel niet. En geniet van het leven. Ook in slechte tijden.

    • Eric | schreef:

     Precies, Stefan geeft wel de situatie door zoals het is….Je zal inderdaad maar een weekje gaan. Stefan heeft geen klagen en ik al helemaal niet. Maar het blijft een verschrikkelijk gezicht als je al bijna 2 dagen de regen naar beneden ziet komen en er komt nog een waterballetdag aan. Ook zijn de voorspellingen nu ok niet echt lekker. Regen vannacht geloof ik tot 2100 meter….en dat geldt voor een groot gedeelte van Oostenrijk.Dat het kaiserwetter wordt van de week prima…..maar bedenk ook dan hoeveel ijspistes er zullen zijn. Tel daar ook de hoeveelheid extra gewonden bij op want dat gaat gewoon simpelweg gebeuren.

     Het is te hopen dat het nog een keer winterweer wordt in Europa. Van een horrorwinter die ene Piet P voorspelde is nog niets van terug te zien of hij bedoelde nu echt want anders ermee…dit weertpe wellicht.

  • Maarten schreef:

   Stefan, je hebt nu eenmaal de naam en er zijn erbij die de hele dag zitten te wachten om op jouw ervaringen te kunnen hakken. Als je op wintersport gaat om te skiën en het regent hard is dat voor deze situatie idd een drama. En ja er zijn veel ergere dingen op de wereld maar die hebben niks met deze wintersport week te maken. Hopen dat het morgen snel in sneeuw overgaat.

 43. nils schreef:

  Hier in La Rosière bewolkt en af en toe een druppel/vlok. Pistes boven 2000 zijn poederig eronder griffig tot slushy in het dorp. Het dooit echt tot boven de 2000m. De nieuwe liften en pistes tot 2800m waren in topstaat. Geen heel brede pistes maar wel afwisselend, leuk steil. Verder zijn de pistes hier erg breed en rustig. Vaak 4 pistes vanaf 1 lift. Lijkt er hier morgen ook wat regen overgaand in sneeuw aan te komen?

  • Roy schreef:

   Bedankt voor je update Nils! Ik zat er ook al naar te kijken en met een beetje geluk zakt de svg hier ook nog een beetje verder. Ergens vanaf het middaguur (GFS12h) zou de regen moeten overgaan in sneeuw. Zo rond 10 cm sneeuwdekje is misschien haalbaar op 1800 meter. Daaronder is het de vraag hoe snel de neerslag eruit gaat naarmate de kou binnenstroomt. Ik hoop het! Is ook leuk voor de sfeer en de pistes verbeteren weer.

   • nils schreef:

    Thanx Roy
    Ondanks het nog niet geweldig weer is het echt lekker skien= boarden hier. Op 2200 meter een stuk door de poeder naast de piste. Toen ik viel en terug moest klimmen stond ik toch met gemak tot mijn middel in de fluffy poeder! Voor de lagere pistes en het dorp zou een laagje leuk zijn!

 44. Cleven schreef:

  We hebben gewoon te weinig echte koude in Duitsland en Oostenrijk, zellfs niet op
  grote hoogte, – 20 of zo. Maar dat weten we toch al langere tijd? Eens zal het tij keren.

 45. Ab schreef:

  Interessant video over het verwachtte weer de rest van de winter 😉
  https://www.youtube.com/channel/UCKnPg0tFsYu03zThqgU1yTA

 46. Floor schreef:

  Stromende regen in fiss, tirol, ik hoop echt dat wat er nog gaat vallen de komende 24u sneeuw is.

 47. Asten (Harmelen) schreef:

  Sinds half 8 vanavond regent het ook in Hochkrimml.. temperatuur schommelt steeds tussen de 0 en 1 graden/graad.
  Oostenrijkse weerdiensten verwachten toch nog aardig wat sneeuw maar als ik kijk naar het GFS komt de ‘koudere’ lucht pas tussen 6 en 9 uur morgenochtend. Hopen op nog een centimeter of 10/15 maar wie weet komt het omslagpunt een paar uur eerder…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.