Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Extreem veel sneeuw in Labrador Canada en extreem droog bij ons

check ook eens

14 Reacties

 1. fred schreef:

  Zo Hajo die typt dat het klimaat op warmt gedurende een periode, ik kletterde bijna van mijn stoel af.

  • Hajo schreef:

   Ik heb nooit anders beweerd. Het klimaat varieert cyclisch. De PDO is de belangrijkste klimaat driver (op zijn beurt aangestuurd door de zonneactiviteit) en die is 30-40 jaar warm en dan 30-40 jaar koud. Wat vind je anders of nieuw aan mijn statement?

   • fred schreef:

    In zeker 85% van de gevallen als het woord opwarming valt, veeg jij het onder tafel, het liefst onder een hoop stof weg.
    Ik vind het niet nieuw, maar wel anders.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Los daarvan… hoe erg is een (tijdelijke) opwarming..
     Is de temperatuur die we nu op aarde hebben de ideale temperatuur of zou een graadje of 2 warmer zo gek nog niet zijn…
     Duidelijk is dat een kouder wordende aarde helemaal niet zo gunstig zou zijn. In ieder geval niet voor Noord Amerika Europa en Rusland…
     Heeft de mensheid echt de illusie de temperatuur zo lang wij hier nog rondlopen stabiel te kunnen houden ??
     Laten we ons vooral zorgen maken om de milieuvervuiling. En dan vooral ook die in Azie, Afrika, India en Zuid Amerika want mijn god wat is het daar een zooitje…

 2. Erik schreef:

  Hajo, die “touchdown” is volgens mij iets minder spannend dan je hem voorstelt: de lijn die aangeraakt wordt is volgens mij niet die van 1976 maar van de 5% droogste jaren.

 3. Aart schreef:

  Zeer kundige presentatie van de heer Günther Aigner. Het klinkt tegenstrijdig: winters over de jaren gelijkmatig koud, maar zomers de laatste jaren steeds warmer in Voralberg. En toch is er geen speld tussen te krijgen.
  Kom maar op met de winter 🙂

 4. Hans schreef:

  Mooi gesproken Herr Aigner 🙂 Interessante analyse. Wel een opmerking nl. is Lech – Zürs geen Schneeloch? Gaan “we” met z’n allen hier wintersporten over 20 jaar of….. geldt dit voor meer skigebieden ? M.a.w. gaan we dan hier ook de sleurhut zien van SK? 😉

 5. Remko schreef:

  Wat mij opvalt is de constante terugkeer van de aanvoer over zee uit het Noorden dan wel Noordoosten. Tot begin juli zo het lijkt. Hebben we de echte zomer toch in mei en begin juni gehad en krijgen we normaal Nederlands zomerweer? Maar dan blijkbaar aan de droge kant.

 6. Asten (Harmelen) schreef:

  Bij het Millstätter meer in Oostenrijk:

  Heftige microburst: https://youtu.be/ObYRYF3d38Y

  Daar moet je als parasailer etc. maar niet aan denken..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.