floridabliksem

Spectaculaire videobeelden. Een 11-jarige jongen heeft een blikseminslag aan het strand ternauwernood overleefd dankzij hartmassage door een omstander. Blikseminslagen op het strand zijn erg zeldzaam doordat de ontlading meestal een hoog punt zoekt. In Nederland is het tenminste één keer gebeurd maar daar zijn geen beelden van. Op 26 juli 1994 gebeurde het in Den Helder tijdens een strandfestival. Een Duits stel werd geraakt. Beiden werden met hartmassage gered. Op 29 december 2014 overleden vier mensen op een strand in Brazilië door een blikseminslag. Laten we nu naar de video van de actuele inslag kijken.

Niet in Nederland hoor, maar op Daytona Beach in Florida. Twee dagen geleden werden deze opnamen op Youtube gezet door ene Clint Blevins. Daarbij komen we niet aan de weet of er iemand gewond geraakt is… echter…

Heel Google News en Youtube staan vol van het nieuws van een 11-jarige jongen uit Georgia die inderdaad op het strand van Daytona Florida door een bliksem is geraakt en tenauwernood overleefde. Zie de video hierboven! Gelukkig maar. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zoals ook bij de meisjes uit Heemstede die gisteren door een van der vaders zijn overreden. Traumahelikopter en de hele rimbam maar enkel wat kneuzingen. En dan nu snel door naar Oman!

In Oman valt in juni gemiddeld 2mm regen.

https://www.youtube.com/watch?t=13&v=B-3tveUnOMk

In Oman valt in een heel jaar gemiddeld 40mm regen.

In dit opmerkelijke Franse nieuwsbericht komen we aan de weet dat in de stad Massirah net voor het weekeinde in 1 uur 231mm regen neerdaalde. Dat is dus ruwweg 8 jaar neerslag in 1 uur! Ja en dan begin je het te begrijpen als Robert Felix van iceagenow.info beweert dat ijstijden beginnen met door grootschalig vulkanisme op land (verduistering) en op zee (warm water) catastrofale sneeuwval van vele meters sneeuw per dag optreden. Mammoeten staand invriezend en met geen zomerwarmte meer weg te dooien. DO NOT BRING IT ON!

Hier dan toch nog beelden van bliksem op een Hollands strand. Je moet het hele filmpje kijken want de bliksem zit pas aan het einde. Je ziet: met de titel van dit bericht heb ik niets te veel beloofd. En schakel ook nog ff naar de wetterticker van Wetteronline.de voor alle heisa met waterpompen. Daar heeft het aardig maar nog gewoon gezellig gespookt vandaag.

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.