floridabliksem

Spectaculaire videobeelden. Een 11-jarige jongen heeft een blikseminslag aan het strand ternauwernood overleefd dankzij hartmassage door een omstander. Blikseminslagen op het strand zijn erg zeldzaam doordat de ontlading meestal een hoog punt zoekt. In Nederland is het tenminste één keer gebeurd maar daar zijn geen beelden van. Op 26 juli 1994 gebeurde het in Den Helder tijdens een strandfestival. Een Duits stel werd geraakt. Beiden werden met hartmassage gered. Op 29 december 2014 overleden vier mensen op een strand in Brazilië door een blikseminslag. Laten we nu naar de video van de actuele inslag kijken.

Niet in Nederland hoor, maar op Daytona Beach in Florida. Twee dagen geleden werden deze opnamen op Youtube gezet door ene Clint Blevins. Daarbij komen we niet aan de weet of er iemand gewond geraakt is… echter…

Heel Google News en Youtube staan vol van het nieuws van een 11-jarige jongen uit Georgia die inderdaad op het strand van Daytona Florida door een bliksem is geraakt en tenauwernood overleefde. Zie de video hierboven! Gelukkig maar. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zoals ook bij de meisjes uit Heemstede die gisteren door een van der vaders zijn overreden. Traumahelikopter en de hele rimbam maar enkel wat kneuzingen. En dan nu snel door naar Oman!

In Oman valt in juni gemiddeld 2mm regen.

https://www.youtube.com/watch?t=13&v=B-3tveUnOMk

In Oman valt in een heel jaar gemiddeld 40mm regen.

In dit opmerkelijke Franse nieuwsbericht komen we aan de weet dat in de stad Massirah net voor het weekeinde in 1 uur 231mm regen neerdaalde. Dat is dus ruwweg 8 jaar neerslag in 1 uur! Ja en dan begin je het te begrijpen als Robert Felix van iceagenow.info beweert dat ijstijden beginnen met door grootschalig vulkanisme op land (verduistering) en op zee (warm water) catastrofale sneeuwval van vele meters sneeuw per dag optreden. Mammoeten staand invriezend en met geen zomerwarmte meer weg te dooien. DO NOT BRING IT ON!

Hier dan toch nog beelden van bliksem op een Hollands strand. Je moet het hele filmpje kijken want de bliksem zit pas aan het einde. Je ziet: met de titel van dit bericht heb ik niets te veel beloofd. En schakel ook nog ff naar de wetterticker van Wetteronline.de voor alle heisa met waterpompen. Daar heeft het aardig maar nog gewoon gezellig gespookt vandaag.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.