Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Even pas op de plaats met -41°C bij de Funtensee

check ook eens

7 Reacties

 1. Sydney schreef:

  @ Hajo

  ik kwam je net ook tegen bij de telegraaf
  zie deze link http://www.telegraaf.nl/reiskrant/11308411/__Alpen_n_grote_diepvrieskist__.html

 2. Spyfromthesky schreef:

  Ik vroeg aan Hajo of hij ook zag voor 15 januari of er al sneeuw kwam in Nederland. Toen leken de kaarten mogelijk zo te zijn.

  Wat schetst mijn verbazing. Vanmorgen was het overal helder, maar EELDE gaf sneeuw aan!

  Toch nog, hoewel een dag later, op een plekje gelijk!

  Afgelopen nacht heeft in de Drechtsteden nog nergens een dun vlies laage ijs gegeven.

  Dat wordt mogelijk met a.s. nacht.

  Het is zeker, zoals ik al een paar weken geleden schreef, dat we voor 20 januari niet op het ijs kunnen staan.

  Er dreigt voor mijn geheugen nog een record te vallen.
  Deze winter dreigt nagenoeg ijsloos te verlopen, even buiten gehouden in het oosten des lands op een enkele plaats een dun laagje ijs.

  Spyfromthesky

 3. lermoose schreef:

  @hajo.

  ik lees de berichten en reacties met updates altijd met veel plezier MAAR ik vind dat er de laatste tijd toch wel echt heeeeel veeeeeel over de LL landen word geschreven en dat de berichten voor de Alpen een beetje marginaal worden.

  Als ik de 2 berichten van vandaag lees dan denk ik tja en nu,fijn om te weten, maar ik ga toch echt naar de alpen en daar wil ik alles over weten, sneeuwgrenzen hoeveelheden sneeuw of regen per regio ( als dat mogelijk is ) verwachting op lange termijn enz enz enz

  Mischien is het handig om een appart forumpje op te zetten voor de LL landen dan leest alles wat makkelijker en overzichterlijker.

  Dit is niet rot bedoelt maar de site heet toch wintersportweerman.nl en niet LL landen.nl, toch??

 4. Hajo schreef:

  @lermoose: dank voor je feedback! Dit speelt altijd weer op en ik heb zelf al een aantal dagen geleden iedereen gemaand om vooral naar de Alpen te kijken. Zeker doe ik tzt nog eens een apart natuurijsblog. Dat zal het zeker overziochtelijker maken. Anderzijds is schaatsen – zeker op natuurijs – voor mij ook gewoon wintersport en neem ik dit wel volledig mee. Waar ik wel voor op wil passen is dat we wekenlang kijken naar flintertjes ijs in de LL en dan de Alpen te kort doen. Dat is echt niet de bedoeling.

  Paar puntjes ter overweging:

  * Dit is ook een doe het zelf site met tools waarmee je bijvoorbeeld 4 keer per dag alle kaarten en ensembles tot je beschikking hebt. Die tools worden voor volgend seizoen weer uitgebreid en er komen video tutorials. Zo blijft uiteindelijk niemand in het ongewisse over het weer in zijn of haar bestemming.

  * Het actuele weer in de LL en in de Alpen hangt niet zelden samen. Zoals juist ook deze dagen. We zitten in precies dezelfde hogedrukbel. Twente -6 en Funtensee -41 hangen 1-op-1 met elkaar samen.

  * Een vooruitzicht op een langere winterse periode in de LL zegt ook heel veel over wat je de komende periode in de skigebieden kunt verwachten. Scandihoog en zuidkantdump gaan vaak samen bijvoorbeeld.

  Kun je hier iets mee? Ik ga zelf opletten op voldoende aandacht voor de Alpen en ook Noorwegen en andere skiregio’s.

 5. Bram schreef:

  @Hajo Een Italiaanse depressie? Wil dit dan zeggen kans op een zuidkantdump en eindelijk ook noemenswaardige sneeuw voor de Dolomieten op de laag kunstsneeuw die er nu ligt?

 6. Hajo schreef:

  @Bram zie mijn nieuwste weerbericht: https://www.wintersportweerman.nl/2012/01/16/2844/morgen-decimeter-oostzeesneeuw-van-polen-tot-oostenrijk/

  Vanaf vrijdag meteen al een beetje sneeuwsandwich met toch wel 20cm voor de Aosta vallei. Verder naar het oosten (lees: Dolomieten) waarschijnlijk hoogstens 10cm.

  Daarna aanhoudend hogere kansen op zuidkantdump maar niet niet direct iets in de peiling in de hoofdrun.

  Misschien kun je met duimen iets bewegen? Het is nu minder hopeloos dan voorheen…

 7. lermoose schreef:

  @hajo,

  dank voor de reactie, met de uitleg kan ik wel wat mee.

  zit op de zelfde lijn, ga zo door

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.