Ik had hem nog niet gezien: de jongste voorspelling van NASA voor de aanstaande zonnecyclus 25. De nieuwskop van NASA van begin juni jl. is subtiel: komende jaren ideaal voor ruimtevaart vanwege lage zonneactiviteit.

Hoe laag is laag? Nou…. behoorlijk laag. Zo laag als de laatste 200 jaar niet meer. We gaan dus een fase in die je betbetbetovergrootvader niet eens heeft meegemaakt. Niks dus “sinds mensenheugenis”…. gewoon een helemaal nieuwe tijd met nieuwe verschijnselen voor iedereen die leeft tot de oudste krasse knar aan toe.

Met SC24 zette NASA nog zeer hoog in. En moest toen de prognose meerdere keren neerwaarts bijstellen. Dat zie je op bovenstaande animatie. Ene Irina Kitiashvili had blijkbaar het beste model voor SC24 dus heeft men voor SC25 nu maar meteen naar haar geluisterd. Er waren ook al grootheden zoals de in 2004 overleden Theodor Landscheidt. Hij voorspelde al in 1989 dat er vanaf 1990 een periode met lage zonneactiviteit zou komen op basis van de invloed van de zwaartekracht van de grote planeten op de kern van de zon. Het aanstaande zonneminimum is door sommigen uit eerbied al lang geleden Landscheidt minimum gedoopt.

Net op dit moment is er ook voor het eerst een prognose die richting La Ninja wijst. In een maand tijd zijn de modellen omgeflipt. Misschien is er in de Benelux met de hitterecords op een mondiale hot button gedrukt. Dit bericht komt van een nieuwe site electroverse.net. Die site stelt zich tot doel om ons aan de hand te nemen het zonneminimum in. En het meldt net als iceagenow.info veel koude nieuwtjes die je in de gewone media nooit hoort zoals dat er op de bergpassen in de Himalaya voor het eerst in 20 jaar nog sneeuw ligt in juli. Kijk zelf maar even wat ze allemaal brengen.

Tijdens de hittegolf benadrukte ik nog eens doodgemoedereerd dat de wolken-kosmische straling theorie van Svensmark gewoon knalhard bewezen is door Nir Shaviv en zijn onderzoek op geologische tijdschaal en CERN met haar experimenten met betrekking wolkvorming. Echt bewezen dus. Niet aan de hand van een correlatie tussen de lengte van minirokken en de aerodynamica van auto’s of weet ik wat voor ongein maar gewoon hard als fysisch proces bewezen. In de cloud chambers van CERN.

Shaviv heeft aangetoond dat de blauwe lijn in bovenstaande grafiek van de twee temperatuurstanden van de aarde (overal subtropisch versus fasen met ijstijden en ijskappen) exact klopt met de beweging van ons zonnestelsel door de melkweg. Steeds als we in een spiraalarm zitten is het koud (veel wolken) en steeds als we er tussenin hangen is het warm (weinig wolken). Op dit moment zitten we in een klein zijtakje van een grote spiraalarm. En is het dus nog even koud. CO2 is rock bottom natuurlijk. Grote groene hongersnood voor alle planten op aarde. Behalve dat wij mensen een handje helpen dat het nog te doen is. Van nature daalt CO2 gestaag doordat verwering van gesteente CO2 bindt en ook koraalriffen en organisch materiaal dat in de bodem blijft zitten CO2 afvangt. De bloemetjes om ons heen zijn ontstaan in tijden met 5 keer de huidige CO2 concentratie. Grappig dat CO2 in het carboon al eens zo diep duikelde. Dat is de tijd dat steenkool werd gevormd.

Om mee te kunnen praten moet je deze docu over Svensmarks werk en het te verwachten tegenwerk vanuit het establishment gezien hebben. En vind je dat CO2 omlaag moet omdat de aarde al groen genoeg is…. dan is dat super makkelijk te realiseren met ecologische landbouw zoals übergoeroe Joel Salatin debiteert…

https://www.youtube.com/watch?v=gd7nOwsDU9E

In de permacultuurwereld is er NIEMAND die zich druk maakt om CO2 en of klimaat. Elke permacultuur boer weet dat zijn planten op CO2 groeien en dat de wortels CO2 permanent in de steeds beter en biodiverser wordende bodem vastleggen. Ja het is zo mooi dat je deze ook nog maar moet kijken…

En was je al veganistisch aan het worden om het klimaat te redden? Mmmm…. dan moet je toch even je ogen dichtknijpen bij het zien van de massa vee in deze video’s.

Het is dus gras! Niet bossen… ja ook een beetje bos. Maar verder dus gewoon vee en gras…. daarmee maken we bodems weer gezond, hebben we het gezondste vlees wat je kunt hebben en leggen we CO2 en water vast on de bodem. Of heb je liever deze onzin?

Als er 1 reden is om echt klimaatsceptisch te worden dan toch wel om de gigantische zwendel te stoppen. Met windmolens. Met elektrische auto’s. Met zonnepanelen. Beste bewijs dat niemand echt in windenergie gelooft is dat wij Nederlandsers er niet eens onze polders mee droog malen. Meestal als het veel regent heb je ook genoeg wind. Het zijn allemaal lobby’s en het zijn allemaal slimme goed genetwerkte ondernemers die met overheidsgaranties dikke winsten draaien.

En toch ben ik zeer voor de elektrische auto. Fiets sowieso…. maar auto ook. Heel aangenaam in een stad. Geen herrie. Geen roet zoals met (oude) diesels. En gewoon vanwege de “technodiversiteit”. Het is allemaal mooi. Benzine, diesel en elektrisch. Zeer snelle acceleratie. Prachtige luxe voor de rijken. En ook betaalbare oplossingen voor jan en alleman. Schitterend bewijs van ons vernuft en onze creativiteit en van ons recht op deze planeet te mogen huishouden.

Afsluitend: kies zelf wat je leuker vind… verder warm zo door of nog warmer… of toch weer de koude kant op? Ik doe geen voorspellingen. Ik zeg alleen dat voor mij het werk van Svensmark, Shaviv en CERN knalhard is zo hard als exacte wetenschap kan zijn. Waar uiteindelijk de zogenaamde CO2-sensitivity van het klimaat (hoeveel warmer bij verdubbeling van CO2) op uit komt moet ik nog zien, mede omdat ik juist geen harde theorie heb gezien voor het zo enorme effect van dat minimaal aanwezigen sporegas CO2. Zelfs het IPCC is al opgeschoven van 100% CO2 verklaring naar toch meer aandacht voor natuurlijke processen. Ik herhaal nog maar eens dat ik in 1991 een start had kunnen maken met de meest waanzinnige klimaatcarriere net op het goede moment afstuderend om vol mee te surfen op de politieke klimaatgolf die nog aldoor voortdendert. Ik werd skileraar en maakte jaren later pas mee dat de PDO werd ontdekt. En de blogs kwamen. Ach volg het soms ook een beetje op mijn andere kindje climategate.nl waar ik geen banden meer mee heb.

 

 

Categorieën: Klimaat

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

77 reacties

Gesloten voor reacties.