Zell am See vanochtend even net zo triestig regenachtig als het grootste deel van Nederland… maar juist hier zien we hoe mooi groen het ook is. Water is leven… en we hebben er niet veel van deze periode.

Maar vandaag dus even een WNW aanstroming met regen tot op de Balkan. Als de regen Noord-Holland gepasseerd is ga ik voor het eerst sinds ik in Nederland ben eens paragliden in Wijk aan Zee. Want de komende twee dagen is de westenwind al weer te zwak en daarna zitten we alweer met noord en oost.

Want de hogedruk keert terug. En er is geen drupje regen meer te bekennen…

… noch in het Europese model…

… noch in het Amerikaanse en dat kijkt zoals we weten ruim twee weken vooruit kijkt.

Gisteren nog interessant: de Lage Landen amper geraakt door een fel front…. maar Beieren bijvoorbeeld wel.

Dit hierboven is niet het IJsselmeer maar de Chiemsee zaterdag!

De laatste periode en ook nu nog zijn er tal van kouderecords en ook sneeuwevents over de wereld te ontdekken. In Jackson Hole bijvoorbeeld sneeuwt het actueel. Zoals je weet kun je al het koude nieuws perfect volgen op iceagenow.info en electroverse.net.

Over koude gesproken: de actuele maand verloopt toch wat aan de koude kant… over een week weten we hoe het wereldwijd uitpakt en of we verder de koude kant op schieten.

https://www.youtube.com/watch?v=aSblL3ugDyI

Ik ga weer wat doen voor Café Weltschmerz! De studio is in Den Haag tegenwoordig. Gisteren liep ik er met mijn vriendin per toeval langs. Wat zijn de uitzendingen met Maurice de Hond fantastisch. Hij heeft als geen ander in de smiezen hoe het nu echt zit met corona. En hij legt als geen ander uit hoe belachelijk ineffectief en onnodig de anderhalve meter regel is die in Nederland ook echt lachwekkend serieus wordt genomen door alles en iedereen. Vooral in de buitenlucht op anderhalve meter gaan staan slaat echt helemaal nergens op, terwijl binnen anderhalve meter juist weer geen enkele bescherming biedt aangezien het virus zich verspreidt via aerosolen die lachen om zo’n afstand. Maar in een kwartiertje in de supermarkt waar ook een ziek persoon rond loopt zul je niet ziek worden. Het gaat pas mis als je je langere tijd in zo’n ruimte ophoudt. Ook nog al gelang naar luchtvochtigheid en temperatuur. We hebben alle feiten. Maar helaas is door het ongelukkige samenspel tussen politiek en wetenschap en media – exact zoals met klimaat – al ruim voor we de kennis hadden ingezet op een bepaald beleid dat nu blind voor alle nakomende informatie wordt uitgevoerd. Dat is de grootste uitdaging voor de toekomst: manieren vinden om nakomende informatie – bij klimaat bijvoorbeeld de ontdekking van de PDO in 1997 – nog effectief te benutten voor desnoods zelfs radicaal bijsturen van eens ingezet beleid. Essentieel lijkt me om NOOIT uit te gaan van één overheidsinstituut voor wat dan ook. Dus altijd werken met een RIVM en een RIVM2. Een journaal en een journaalB. Een kabinet en een schaduwkabinet. En wettelijk afgedwongen ruime aandacht voor beide geluiden in de media. Dan zijn wij Nederlanders best in staat wijs te kiezen voor het beste verhaal. Waarom geen referendum over het coronabeleid? Of zelfs een verkiezing voor onze corona-paus? Met een hoge aanvangsfrequentie van bijvoorbeeld elk kwartaal nieuwe verkiezingen en dat geleidelijk naar mate de kennis toeneemt af te laten vlakken naar eens per 1 of 2 jaar. Zo maar wat gedachten.

Vanochtend eindelijk tijd gevonden jullie vele reacties te lezen…. en zelfs een nieuw bericht te maken. Ik ben gewoon echt verschrikkelijk druk momenteel. Aan het knokken om de huur te betalen en tijd te vinden voor mijn relatie en voor mijn dochter. In juli moet er al weer verhuisd worden. Tandemvliegen gaat deze zomer nog niet lucratief genoeg worden. Pas komende winter weer. Dus blijven we tot begin december in Nederland. Klussen is leuk en geweldige fitness. Zal ik blijven doen. Ook als de balans weer omflipt naar Oostenrijk. Skileraar en tandempiloot zijn blijvers. Schrijver ook. Ik mik op een volgend boek. Engels. Blogger en copywriter ook. Wintersportweerman ook. Kan nog niet zeggen welke nieuwe vorm het gaat krijgen. Mijn top van 90.000 euro sponsoring die ik er ooit voor mijn scheiding op had (met nog grote andere inkomsten in de wintersportsector daar bovenop) is echt zeer lang en zeer ver vervlogen en zie ik niet meer terugkomen. Nog geen fractie daarvan. Maar er zijn altijd kansen en jullie enthousiasme zet me blijvend aan het denken hoe nu verder. Als ik terugkijk op mijn leven heb ik zelden iets langer dan 5 jaar gedaan. Vanwege de stabiliteit van mijn huwelijk en de beperkte mogelijkheden die ik had met de zorg voor 4 kinderen werd wintersportweerman een project van nu al meer dan twaalf jaar. En met mijn redelijk vaste geloof in een komende kleine ijstijd ga ik zeker door. Om dat samen nog te mogen meemaken. Maar eerlijk is eerlijk: warmer is beter en fijner. De verwarming staat flink aan vandaag in ons fijne huis in Westzaan. Als iemand nog iets te huur weet vanaf 1 juli houden we ons aanbevolen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

83 reacties

Gesloten voor reacties.