Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Even flinke plens regen in periode van extreme droogte

check ook eens

83 Reacties

 1. Tim schreef:

  Hoi,
  Als het gaat over het weer en klimaat wil ik je nog wel volgen, maar je lijkt nu ook al viroloog! Beleid wordt gemaakt dmv consensus, en ook op wetenschappelijk gebied zijn er heel wat verschillende visies op alle vlakken. Alleen lijkt hier dat enkel de visie die tegen het beleid ingaat verheerlijkt te worden. Wie zegt dat de Hond het gelijk heeft en andere wetenschappers niet? Juist Hajo deed het net. Jammer genoeg gaat de hele site naar de vaantjes en zal het nog moeilijker worden om sponsors te vinden. Salut en succes nog hier!

  • Jeroen amsterdam schreef:

   In Hongkong 700 besmetting terug geleid: één was van buitenaf de rest kwam van binnen. Dus naar het strand gaan geeft geen gevaar mits je niet naar dezelfde wc gaat.

   Vandaag bericht over veel besmettingen tijdens een kerkdienst in Duitsland waar ze de 1,5meter in acht namen en andere maatregelen.

   Twee voorbeelden in het voordeel van Maurice de Hond. Hij is ook bewust van het voordeel van vitamine D. Iets wat onze regering nog geen een keer benoemd heeft terwijl het vaak voorkomt in onderzoeken. In de donkere maanden heeft een groot deel van de mensen een tekort. Waarom denk je dat verkoudheids virussen in de winter toeslaan. Een tweede golf in de herfst kan wellicht voorkomen worden met slechts één vitamine d pilletje per dag.

   • Tim schreef:

    Vitamine D : half uurtje zon opdoen en het is in orde, geen pilletjes nodig. Wel nuttig in de winter!

    • Roland Bodegraven schreef:

     Zelfs buiten een rondje lopen in de winter is al voldoende.

     • Frank schreef:

      Vitamine D opdoen doe je alleen bij een hoogstaande zon tussen 11 en 15 uur. Minimaal een halfuur. Met ontbloot bovenhoofd en handen. In de winterperiode zul je dit niet of nauwelijks halen.

     • Roland Bodegraven schreef:

      Ik loop niet altijd met een muts op en handschoenen aan. Jij wel? 😉
      Nee tuurlijk is het lastiger, maar ook absoluut niet onmogelijk.

     • Jeroen amsterdam schreef:

      Frank heeft wel een punt hoor. Het hangt ook van je huidskleur af. Hoe lichter hoe makkelijker, maar ook hoe eerder verbrandt natuurlijk. Ik neem zelf nooit een vitamine D pil, want ben veel buiten, maar ga dit komende winter wellicht wel doen.

  • Menno schreef:

   +1 Tim

  • Hjs schreef:

   Nou, veel besmettingen zijn terug te voeren op eenmalige grotere ontmoetingen waar grootschalige besmettingen plaatsvonden. Te beginnen in Italie, de hossende skiers bij de afterski, carnaval, kerkdiensten, zangkoren, begrafenissen.
   En nu wordt Maurice verweten dat hij fout zit met Brazilie, waar de mensen nu ook binnen op een kluitje zitten.
   En in Nederland is nu sprake van “ondersterfte” het dore hout is op ruw gezegt. Mensen die helaas in de laatste fase zaten zijn een beetje eerder overleden. En dat zorgt er nu voor dat er minder mensen overlijden.
   De economische schade en wat al niet meer wat nu ontstaat gaat ook heel veel ellende opleveren. Voor mensen die veiligjes hun salaris zien binnenkomen niet direct een punt. Als je failliet gaat of ontslagen gaat worden ligt dat heel anders.
   Corona is geen Hoax, maar het is wel ontaard in massa hysterie. En ik zie winnaars, alleen verliezers.

   Re Hajo. Man, je bent 50 plus, ga als de donder een reserve opbouwen, dit leven kun je niet lang meer volhouden!

   • Roland Bodegraven schreef:

    Helemaal met je eens. Enige reserve opbouwen lijkt mij verstandig. Of Hajo heeft altijd netjes geld naar een pensioenfonds gebracht, hoewel ik denk dat dat niet zo zal zijn.

  • @Tim; jij schrijft het volgende “Wie zegt dat de Hond het gelijk heeft en andere wetenschappers niet?”
   Draai dat nou een keer om en slaap er een nachtje over. 😉

   • Tim schreef:

    Ik hoef het niet om te draaien. Ik heb de waarheid niet in petto, jullie blijkbaar wel. Zowel over klimaat als over covid 19. Ik zeg ook niet dat de anderen allemaal gelijk hebben, daar heb ik te weinig kennis voor. Lees mijn bericht nog maar eens te goei! Slaap zacht!

  • MierenN--ker schreef:

   Tim… Occam’s razor. De simpelste theorie die het meest aansluit bij alle observeringen is de juiste. Dat is de theorie die Maurice de Hond propageert met de aerosolen die met name onder specifieke condities behoorlijk lang rond kunnen zweven in slecht geventileerde ruimtes. Dit is dus een veel simpelere theorie die verklaart waarom men in de buitenlucht bijna niet besmet wordt, en waarom het in kerken, slachthuizen en bij koren die wel de 1.5 m respecteren toch grote besmettingshaarden zijn geworden. Ook dat 1 persoon snel hele groepen mensen kan aansteken, dat is totaal niet in lijn met de 1.5 m. Jouw verhaal dat 1.5m een wetenschappelijke consensus is, houdt geen rekening met de hele politiek achter dit probleem. Dan zou het RIVM moeten toegeven dat ze ernaast zitten, en Mark Rutte moet terugkrabbelen en toegeven dat we een verkeerd paradigma gebruikten om COVID-19 aan te pakken, dan is het exit met meneer van Dissel en met Rutte vrees ik. Kun je voorstellen wat voor weerstand er bestaat binnen het RIVM om van mening te veranderen. En is ook nog eens schadelijk want die 1.5m verklaart een hele hoop dingen niet die wel worden verklaard door de aerosolen-theorie. Zing eens een toontje lager want jouw heilige geloof in de instituties, die hiërarchisch zijn en met koppige haantjes met hun dogma’s, zorgt ervoor dat deze partijen weinig extra maatschappelijke druk ervaren om andere visies serieus te nemen.

   • Tim schreef:

    U begrijpt me verkeerd! Ik pretendeer niets, dit in tegenstelling tot sommige anderen hier. Ik ben geen (toog) viroloog. Er kan hier blijkbaar maar 1 waarheid zijn …over klimaat over covid … . Er trouwens ook studies die aantonen dat aerosolen verder dan 1,5 m gaan in buitenlucht in bepaalde omstandigheden. Samenhokken op het strand lijkt me niet zo’n goed idee. Maar U doet maar. Stilaan komen we er wel door, en de maatregelen moeten streng genoeg blijven, wetende dat er altijd mensen zijn die ze niet naleven, dat risico moet mee ingecalculeerd worden.

    • MierenN--ker schreef:

     Jazeker CFD heeft aangetoond dat de aerosolen verder gaan, maar de besmettingskans is vrijwel 0. Je begint je bericht met dat we allemaal moeten vertrouwen op de concensus. Dat is volgens velen hier echter heel erg dom, want de tijd van a-politieke eerlijke wetenschap is voorbij, juist dat aanvechten van gezag is belangrijk want wetenschap wordt gebruikt als stok om achter te schuilen. Fora als deze zijn belangrijk om de echte waarheid boven tafel te krijgen/houden.

 2. Luc schreef:

  Ik vind het top om je site te lezen. Een weerman met een eigen mening en een eigen inbreng :). Heerlijk. Je ziet het ook aan scandinavie langer winter in het noorden. Duurt lang voor de sneeuw smelt :). En stiekem pakken we elke jaar een koude record ;). Altijd in de lente ;). Eens draait het patroon :). En dan weer kouder winters. Warmte voor de kou komt :). Warme fase om alle teveel aan warmte af te voeren.

 3. Remko schreef:

  En vandaag bijna hele dag gemiezerd en soms wat harder geregend in Oosten. Druppel op bekende plaat maar wel veel druppels.met gisteren erbij bijna 3 mm.

 4. Wat een TOP bericht weer @hajo ! Om van te smullen man en doe gewoon lekker zo verder, de waarheid moet gewoon een keer aan het daglicht komen, zowel wat klimaathysterie als covid-19 betreft.
  Beide zijn wederom goed voor een miljardenomzet en het zijn weer dezelfde dommeriken (jij en ik) die er geen graantje van meepikken en er niet schatrijk door worden.
  Diamond van Oppenheimer Ranch Project heeft al enkele bijzonder interessante uiteenzettingen gedaan m.b.t. de corona hype. Op zijn eigen speciale manier zoals we hem kennen.

  Valt het nou echt niemand op dat men ons keihard in onze kont naait?
  Vind iedereen het normaal dat men bijvoorbeeld het Zweedse klimaatmeisje Gretchen mee in een panel zet tussen allemaal wetenschappers om covid-19 te bespreken?
  Dat diezelfde klimaat drammer ook plotsklaps een zang carrière uit de grond stampt? Moet echt wel een wonderkind aka profeet zijn wanneer je op zeventienjarige leeftijd over zoveel capaciteiten beschikt.
  Maar diegene het er meest mee blij om zullen zijn; haar ouders want zij zien hun bankrekening flink aan spijzen en zoveel reclame en commerce brengt héél véél geld op.

  Tot slot nog een video van Oppenheimer Ranch Project:

 5. Roland Bodegraven schreef:

  Op nu.nl hebben ze een artikel “2020 misschien wel het droogste jaar ooit”. Hoe kan je dat nu zeggen in mei… Kijk naar 2011. Identiek aan nu en uiteindelijk geen neerslag tekort.

  • Eduard schreef:

   @Roland, beetje raar wat je zegt. Je zegt precies hetzelfde.
   Wat denk je dat “misschien” betekent?
   100% weten doe niemand dat in mei, maar dat snap jij ook wel toch?
   🙂

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Tot de dag van vandaag staat 2020 van de 115 geregistreerde jaren op de 31e (!) plaats qua NATSTE jaren.

   https://www.mupload.nl/img/1riih2zv4vp.jpg

   Complete bullshit… vooralsnog..

   • Eduard schreef:

    @Asten
    Nee hoor. het droogte seizoen of natte seizoen begint op 1 april en eindigt op 30 september.
    Met andere woorden het neerslagtekort vanaf 1 april wordt bijgehouden. Lees NEERSLAGTEKORT. Daar is waar het over gaat niet hoeveel mm regen er in een jaar valt.
    Er is een voorraad grondwater doordat we een natte winter hebben gehad. Maar die daalt snel als het zo droog blijft!
    De eerste 10 cm is kurkdroog en de zomer moet nog beginnen.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     De titel doet bij 9 van de 10 mensen anders vermoeden Eduard maar verder heb je natuurlijk gelijk !

     Los daarvan, hier in het Groene Hart zijn de grondwaterstanden nog niet tot een alarmerend niveau gedaald. Dit gebied is, in tegenstelling tot veel andere gebieden in Nederland, goed bestand tegen dit soort weersomstandigheden.
     Dat, nadat het vanaf de 2e week van maart een paar weken droog was, de eerste berichten over uitgedroogde grond, alweer de kop op staken… : ‘niet geschikt (voor landbouw)’ zeggen wij hier dan..
     Vrijwel geen mogelijkheid de landbouwgronden middels beïnvloeding door de waterschappen enigzins nat te houden..
     Hopen dat het na Pinksteren eindelijk eens een stuk natter wordt want dat is langzamerhand (vooral ook voor de dijken !) wél een dingetje… ook hier..

  • Jannes schreef:

   Nu.nl is momenteel de grootste nepnieuws en censuur machine van NL. Ze modereren naar eigen beleid. Enkel meningen in lijn met die van hun zijn toegestaan.

   Artikelen zijn allemaal eenduidig op angst gericht. Los van feitelijke waarheden zijn ze enorm gericht op angst en dat gevoel dat we allemaal naar de klote gaan.

   Stel ze hebben gelijk, dan is dit nog altijd een enorm gevaarlijk iets gezien de omvang van nu.nl. Bizar dat zoiets onopgemerkt door kan gaan eigenlijk. Ook erg haatzaaiend en klimaatprobleem vergrotend. Niemand wil terecht gewezen worden en niemand wordt een beter mens door angst.

   • Jeroen amsterdam schreef:

    We moeten in deze tijd leren om het nieuws weer bij de bron te lezen. Nu.nl staat wellicht het verst van de bron af. Het is een site wat kopieert van het ANP/REUTERS of andere persgroepen. Daarna gaat er nog een eigen mening eerst filter overheen. Vooral berichtjes over onderzoeken wordt nog al een loopje meegenomen.

   • Eduard schreef:

    @Jannes
    U noemt percies waar het misgaat op deze planeet. Angstcultuur!

    Door de politieke voorkeuren van mensen kiezen ze zelf indirect zelf voor deze aanpak.
    Het leven is het leven niet meer. Alles moet perfect gemaakt worden door de zogenaamde leiders van een land.
    Gelukkig staan er nog wat mensen op om daar iets aan te veranderen maar dat gaat niet snel en voordat je het weet worden ze van hun troon gestoten.

    Je kunt het nu heel goed zien in Amerika omdat een President niet eens een keer meelult maar gewoon recht voor de raap zegt hoe het is. Uiteindelijk moeten de mensen zelf keuzes maken en weer leren hoe je een eigen verantwoordelijkheid hebt in het leven.
    Helaas zijn er al veel mensen die gewoon meelopen met alles wat er gezegd wordt. Er is geen betrokkenheid meer waardoor dit soort site en media alle macht krijgen. Of het nu goed of slecht is ze schrijven hun eigen gedachten op, Hun eigen mening, hun eigen gevoel. Ze dienen het volk niet meer en zien het grote plaatje niet. Ze zijn subjectief ipv objectief. Journalistiek zou een hele mooie baan moeten zijn omdat je zelf niet denkt maar mensen aan het denken zet en zelf laat beslissen.
    Helaas slaapt 75% van de bevolking en vinden ze het allemaal wel best wat er geschreven en vertelt wordt. Men leeft gewoon zijn/haar eigen leven. Die onbetrokkenheid is de grootste oorzaak dat de wereld nu is zoals die is. Wees niet bang, er altijd een begin en een einde. Ook aan dit soort journalistiek.
    That’s life!
    🙂

 6. Leo schreef:

  Na, allemaal een beetje gelijk. Toplaag (belangrijk voor de groei en bloei natuurlijk) inderdaad wel extreem droog. En verder, of het nu gaat om het groeiseizoen (april tm september) of het hele jaar, om half mei al te durven spreken van “mogelijk droogste jaar ooit” is te kolderiek voor woorden.

 7. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1590361242.jpeg[/img]
  Behoudens de hoge zandgronden (daar wel dramatisch!) valt het met de grondwaterstand inderdaad enorm mee. Ik gaf dit kaartje al eerder deze week. Op 19 april jl (het zal inmiddels wel iets toegenomen zijn maar zo heel hard gaat dat ook niet) in verreweg de meeste gebieden rond de normaal.
  Meer mooie details en nuance in de droogtemonitor:
  https://waterberichtgeving.rws.nl/LCW/droogtedossier/droogtemonitoren-2020

  • Robin schreef:

   Als ik dit kaartje zie, daarnaast hoor van de problemen van bodemdaling in het groene hart, lijkt mijn conclusie de volgende;
   Die hele randstad ligt verkeerd; in het westen daalt de bodem, is ruimschoots genoeg grondwater voor landbouw en natuur en is voor (woning)bouw een waanzinnige massa heipalen nodig en moeten wegen e.d. continue worden opgehoogd. Het droge deel van de kaart is voornamelijk schraal, zandig, droog, stabiel; ideale ondergrond om een stad op te bouwen toch? Ik zou zeggen, verplaatsen die randstad 😉

   • Mark (Breda) schreef:

    Gewoon de Veluwe volbouwen en rijstvelden in het groene hart…

    Goed idee. In een minder democratisch land zeker een optie. Zie wat ze in Indonesië doen. Een nieuwe hoofdstad bouwen omdat Jakarta wegzakt in zee.

 8. Remko schreef:

  Gisteren en zaterdag in totaal 5 mm gevallen in Zutphen waarvan gisteren 4. De laatste regen die er viel intensiveerde. Genoeg voor de tuin voor een week. En Tweede Pinksterdag staat er weer neerslag op het programma. Fijne week. En @Hajo, werk ze. En de nuances, ook van het pad af, vind ik prima.

 9. Raymond schreef:

  “Wij” Nederlanders zijn de pioniers op het gebied van landwinning, waterkeringen en ga zo maar door. Kan zijn dat ik wat mis, maar waarom in tijden van droogte laten we al het water de zee in stromen?!
  Waarom hebben we geen ontziltingsinstallatie fabrieken langs onze kustlijn staan ipv windmolens. Wordt daar kriebelig van dat wij daar niet aan werken maar wel klagen dat de boel zo droog is!

  • Mark (Breda) schreef:

   Omdat we geen dalen hebben om een dam in te leggen en vervolgens duizenden mensen die moeten verhuizen voor een stuwmeer. Dat is de wijze die in het midden & verre oosten en afrika wordt gebruikt. Nee. Dat werkt hier niet. Wel lijkt het me verstandig lokaal grotere watervoorraden aan te leggen. Echter is ons watersysteem vooral gericht op goede afvoer bij flinke neerslag…en nu zou het ook water vast moeten houdem bij droogte. Dat is precies andersom. En nooit in dezelfde periode.

 10. Raymond schreef:

  @Mark, we hebben geen dalen nodig lijkt mij. Het water wordt dmv sluizen stapsgewijs afgebouwd, bij Rotterdam de kering sluiten zodat je een hoger peil hanteert. Minder spuien op het IJsselmeer en wad, theoretisch houdt je het waterpeil dan hoog?

  • Mark (Breda) schreef:

   Was het maar zo simpel. De sluizen en stuwen zorgen ervoor dat overal bevaarbaar water ontstaat. De stuw bij Grave werd 2 jaar geleden kapot gevaren en meteen wateratand te laag. Die stuwen doen hun werk wel. Maar als er te weinig aanvoer is van het achterland helpen die sluizen e.d. ook niet. Je kunt niet ineens veel hoger water overal gaan hanteren. Want als het nu hoog water is, zijn de stuwen vaak open voor snelle afvoer. Ik denk dat je er iets te makkelijk over denkt. Wel kan het helpen door water langer in polders vast te houden em daar grote bassins aan te leggen. Goed voor natuur en bij droogte. De rivier is als een ader. Als het daar eenmaal is, gaat het met sneltrein terug maar de bron. Water moet je vasthouden in de haarvaatjes in je systeem.

 11. Raymond schreef:

  Denk er idd “te” makkelijk over, ergens moet het één mogelijkheid zijn om in droge tijden ook ons land van voldoende water te voorzien. Dmv ontziltingsinstallaties kunnen we een enorme hoeveelheid water gebruiken voor bv de boeren, drinkwater waardoor grondwater meer op peil blijft. Land als Koeweit voorziet zich zo oa van drinkwater. Kost wel enorm veel energie maar ja daar hebben we de windmolens vor nodig

  • Jeroen amsterdam schreef:

   In principe is het IJsselmeer onze buffer. We kunnen altijd dat water gebruiken. Dus echte nood zal er hier nood ontstaan. Het is alleen niet zo dat we zomaar dat water gaan inzetten.

 12. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi en leuk bericht Hajo en goed om weer van je te horen,ondanks de kritiek op nu.nl lijkt dit mijn een eerlijk bericht onderbouwd door het KNMI
  https://www.nu.nl/klimaat/6053599/in-achterhoek-valt-droogte-al-toe-te-schrijven-aan-klimaatverandering.html

  • MierenN--ker schreef:

   https://klimaatgek.nl/wordpress/2020/05/19/neerslag/

   Dit artikel gaat op de droogte in… Geen trend vooralsnog

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Geen trend????dan kom je echt van een andere planeet,is al veel langer ad gang

    • MierenN--ker schreef:

     Heb je het artikel gelezen ?

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Duidelijk van niet..
      Wel.typisch iets van deze tijd… zonder ern artikel te lezen je vooringenomen mening verkondigen.

      Sowieso zijn veel mensen huiverig om de talloze onderbouwde artikel te lezen want stel je voor dat…

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Deze reactie van mijn was idd op mijn artikel gericht ,jouw artikel niet gelezen,sorry daarvoor! Inmiddels wel gelezen en goed onderbouwd stuk.Ja ieder zijn eigen mening ik geloof wel in klimaatverandering,wat nu ad gang is ,is niet normaal zolang geen regen en droogte als gevolg dat is een trend van de laatste jaren

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Het probleem is dat er vaak een korte periode vergeleken wordt met een langere periode. En de korte is altijd aan het einde. Je heb dan bijvoorbeeld 100 jaar aan data over neerslag en je gebruikt dan 10 wat recentere uitzonderlijke jaren en zet die tegen over het gemiddelde van de laatste 90.

   Dit hierboven is maar een voorbeeld.

 13. Flex schreef:

  Je zou zeggen @ Jeroen dat o.a het KNMI daarvan dan wat opsteekt want in de 2 overstromingsjaren 1995/96 was ook uiteraard de opwarming de schuldige en erger dit zou elk jaar gaan gebeuren …er gingen per direct miljarden in dijkverhoging ,weilanden werden spaarbekkens enz …..nu 25 jaar verder en 0 overstomingen tapt het KNMI uit een ander vaatje ,,,droogte …en wedden als het over een paar jaar weer anders is dat ook het KNMI er weer achteraan hobbelt om de opwarmingsvlag snel te hijsen…

  • GBJ schreef:

   Tja achteraf kijk je een koe in zijn kont. Er is nog niemand die het weer op lange termijn kan voorspellen en laat staan het klimaat.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Ik vind het persoonlijk niet zo erg als er geld wordt uitgegeven aan voorkomen van directe gebeurtenissen die ons reeds zijn gepasseerd. Liever geld aan dijkonderhoudt dan aan bosverbranders en van het gas af.

   Van het gas af gaat echt onze grootste fout ooit worden.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ik hoop zo op een koude winter…. en ben dan ook benieuwd of men het huis op een aangename 22,5 graden kan krijgen. Zo nee ? Dan zoeken we bij ons volgende huis gewoon weer naar een huis met gas..

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ik doel dan op de huizen die inmiddels zijn voorzien van een warmtepomp (in al zijn verschijningsvormen ;-)..)

     • Hjs schreef:

      Met goede isolatie is dat geen probleem hoor. Alleen de oudere woningvoorraad is het probleem. Op zichzelf is er natuurlijk nijs mis met weinig energie nodig hebben voor verwarming.

  • OpAart schreef:

   Echt bezopen. In en straal van 60 km staan biomassacentrales in Purmerend, Utrecht, Amsterdam (gaat volgende maand proefdraaien) en dan nog 1 in Diemen? Waar halen die centrales hun brandstof vandaan is dan mijn vraag? Alleen maar uit afval- / snoeihout? Alleen al Amsterdam heeft 110.000 ton per jaar nodig om rendabel te zijn. Hetzelfde Parool vroeg zich dat in 2018 al af: https://www.parool.nl/nieuws/27-000-amsterdamse-huizen-op-biomassa-maar-is-er-genoeg-hout~b75c99c8/ Feitelijk gaat het om de subsidie; 12 jaar lang totaal maximaal 200 miljoen euro. Lees vooral even de laatste zin in dat artikel; snoeihout hooguit 150 kilometer van de stad. Ja hallo, dat is tot aan de grens met Duitsland!
   We worden genept waar we bij staan….

   • Mark (Breda) schreef:

    En alle regio’s willen dat snoeihout. En tel daar transport van dat snoeihout bij op…dat is een forse footprint.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ‘en de CO2 van een centrale kunnen we ook afvangen en onder de grond stoppen of hergebruiken…’ volgens mij geen argument voor biomassa, of lukt dat afvangen niet als de CO2-moleculen uit een brokje steenkool vrijkomen?

 14. Johan W schreef:

  Ter info,
  om de klimaatnegativisten /activisten een andere zijde van het verhaal te tonen, uiteraard zal de algemene levenshouding, de vervuiling , wel moeten stoppen, gewoon om alles een beetje netter, en (buiten de klimaatdiscussie) gezonder te houden.

  artikel wetenschappers uit Australie,

  Onze planeet was in de middeleeuwen warmer. Dit is de ongemakkelijke waarheid over klimaatverandering,
  Ons nieuwe klimaatonderzoek zal waarschijnlijk worden genegeerd, zo schrijft de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy voor The Spectator Australia.

  Uit haar nieuwe onderzoek blijkt namelijk dat de recente opwarming een natuurlijke oorzaak heeft en geheel losstaat van de industriële revolutie.

  Marohasy begrijpt maar al te goed waar ze mee te maken heeft; de klimaatreligie. Eenieder die er niet in gelooft wordt verketterd door de wetenschappelijke gemeenschap.

  Twee stijgende trends
  Niet alleen vond ze geen verband tussen de industriële revolutie en global warming, ze kwam ook tot de ontdekking dat onze planeet in de middeleeuwen warmer was.

  “Er zijn twee stijgende trends te ontwaren: de eerste piekt rond het jaar 1200 en komt overeen met het middeleeuws klimaatoptimum, terwijl de tweede piekt in 1980 en vervolgens daalt,” schrijft ze.

  “Er is bewijs waaruit blijkt dat het in Europa gedurende het middeleeuws klimaatoptimum een graad warmer was,” voegde ze toe.

  Natuurlijk fenomeen
  Ze wijst erop dat hier talloze papers over zijn geschreven. In de middeleeuwen waren er nog geen auto’s, kolencentrales, fabrieken of fossiele brandstoffen.

  Dr. Marohasy heeft het onderzoek samen met haar collega dr. John Abbot gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift GeoResJ.

  Het tweetal stelt dat global warming een natuurlijk fenomeen is dat een herhalend patroon volgt en dat koolstofdioxide niet de oorzaak is.

  [Daily Wire]

 15. Flex schreef:

  Bekijk filmpje over ‘restafval en snoeihout” in Nederland ….bekijk satellietfoto s en de leugens omtrent het aantal gekapte bossen (is geen restafval of snoeihout) Schandalig zoniet misdadig !! https://www.bomenkapmeldpunt.nl/biomassa/video-biomassale-kaalslag/

  • Hjs schreef:

   Definitie kwestie he, het heet “groen” dus telt het als groen. Waanzin natuurlijk, op zijn minst zou import verboden moeten zijn.

 16. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1590671977.jpeg[/img]

  Hoezo droog? Werkelijk geen enkele berekening met regen komende week. Pfffff…..

 17. OpAart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1590697878.jpeg[/img]
  Met de dalende luchtdruk tot z’n 1000 mbar, zit er voor Nederland over een week wat neerslag in het verschiet. Niet echt veel, maar alles wat valt telt.

 18. vanDam schreef:

  Het was weer een frisse nacht in het noordoosten met zelfs matige vorst aan de grond. Eelde -5.4

 19. Jorne schreef:

  Alsof de duivel ermee speelt: praktisch vanaf het moment dat de terrassen weer open mogen eindigt het lekkere weer. De hoofdrun van het GFS kont zelfs met aanhoudend maximaal 15 graden tot aan half juni. Agh het is gelukkig nog onzeker
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1590744424.png[/img]

 20. Hjs schreef:

  Mini “hittegolfje” in de maak en dan eindelijk regen? Mei had hier 1 dagje met wat water. Het lijkt wel california, ook nooit regen in de zomer. Je hoeft nooit naar het weerbericht te kijken.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.