bosnie05034

Wie dit artikel leest vindt onderaan misschien nog een pareltje. Maar we beginnen met wat hier al lang bekend was: dat het heerlijk zou gaan dumpen op de Balkan. We zien zo veel zulke mooie webcamplaatjes vanochtend dat ik er even een apart draadje van maak. Dan kunnen jullie helpen berichten over deze bijzondere sneeuwval van de Apennijnen tot in Bulgarije op te snorren. Hierboven het mooiste meest verleidelijke plaatje van een skigebied in Bosnië-Herzegovina.

bosnie05033

Nog een keer Bosnië

bosnie05032

En nog eentje

bosnie0503

En ja wat krijg je zin om op die snowmobile te stappen!

servie0302

We stappen over op Servië

apennijnen0503

Herinner je je de schitterende beelden nog van de eerdere megadump in de Apennijnen van 1 en 2 februari? Kijken we op bovenstaande actuele weerkaart weten we dat we het weer in de Abruzzen even ten oosten van Rome moeten zoeken… en ja hoor… wie zoekt die vindt!

ovindoli0503c

Wie heeft wel eens in Ovindoli geskied?

ovindoli0503b

Met deze plaatjes wil je wel!

ovindoli0503

Toch?

Laten we een blik werpen op een ensemble uit de regio…

servie

 

Een prikpunt in Servië… OK dat kan dus nog wel even doorgaan…. pas zondag is het gedaan. En wat een eerste helft van maart daar zeg! Pas na de vrijdag 13e (daarover zo meer in het Alpenbericht) iets normalere waarden voor de tijd van het jaar…

borovets0503

 

Zoals bovenaan beloofd sluiten we af met iets leuks. Ik hoorde wel eens de klacht dat prijswinnaars van de prijsvragen hier vaak “gelukzoekers” zijn die je verder in de reacties niet tegenkomt. Daar ben ik het niet mee eens – want ook onder de niet-reageerders zitten zeer veel trouwe fans – maar toch vind ik het leuk ook eens iets leuks aan reageerders te kunnen aanbieden. Zeer spoedig komt er een post over skiën in Bulgarije waarbij de vijf eersten die zich in de reacties melden op 16 maart a.s. gratis één dag kunnen mee vliegen voor een dagje skiën in Borovets waar het zoals de webcam van vanochtend bewijst ook leuk meesneeuwt. Dus hou dit in de gaten…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.