bosnie05034

Wie dit artikel leest vindt onderaan misschien nog een pareltje. Maar we beginnen met wat hier al lang bekend was: dat het heerlijk zou gaan dumpen op de Balkan. We zien zo veel zulke mooie webcamplaatjes vanochtend dat ik er even een apart draadje van maak. Dan kunnen jullie helpen berichten over deze bijzondere sneeuwval van de Apennijnen tot in Bulgarije op te snorren. Hierboven het mooiste meest verleidelijke plaatje van een skigebied in Bosnië-Herzegovina.

bosnie05033

Nog een keer Bosnië

bosnie05032

En nog eentje

bosnie0503

En ja wat krijg je zin om op die snowmobile te stappen!

servie0302

We stappen over op Servië

apennijnen0503

Herinner je je de schitterende beelden nog van de eerdere megadump in de Apennijnen van 1 en 2 februari? Kijken we op bovenstaande actuele weerkaart weten we dat we het weer in de Abruzzen even ten oosten van Rome moeten zoeken… en ja hoor… wie zoekt die vindt!

ovindoli0503c

Wie heeft wel eens in Ovindoli geskied?

ovindoli0503b

Met deze plaatjes wil je wel!

ovindoli0503

Toch?

Laten we een blik werpen op een ensemble uit de regio…

servie

 

Een prikpunt in Servië… OK dat kan dus nog wel even doorgaan…. pas zondag is het gedaan. En wat een eerste helft van maart daar zeg! Pas na de vrijdag 13e (daarover zo meer in het Alpenbericht) iets normalere waarden voor de tijd van het jaar…

borovets0503

 

Zoals bovenaan beloofd sluiten we af met iets leuks. Ik hoorde wel eens de klacht dat prijswinnaars van de prijsvragen hier vaak “gelukzoekers” zijn die je verder in de reacties niet tegenkomt. Daar ben ik het niet mee eens – want ook onder de niet-reageerders zitten zeer veel trouwe fans – maar toch vind ik het leuk ook eens iets leuks aan reageerders te kunnen aanbieden. Zeer spoedig komt er een post over skiën in Bulgarije waarbij de vijf eersten die zich in de reacties melden op 16 maart a.s. gratis één dag kunnen mee vliegen voor een dagje skiën in Borovets waar het zoals de webcam van vanochtend bewijst ook leuk meesneeuwt. Dus hou dit in de gaten…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

4 reacties

Gesloten voor reacties.