Ja en video die je gewoon niet gelooft. Dus moet je twee keer kijken. In het Frans hoor je de uitleg. Het is goed afgelopen. De weg gekatapulteerde jongen kon zich zelf uit een kleine meter sneeuw uitscheppen. Schitterend in deze video is dat je al heel vroeg ziet dat de lawine losgaat. Terwijl de jongens nog vrolijk aan het kiten zijn is de lawine boven al vertrokken. Type stuifsneeuwlawine. Accelererend naar 300km/u met een drukgolf die bomen omblaast als luciferhoutjes. Kijk de video.Waanzin. Nu zijn die jongens gewend zo hoog te vliegen als een paraglider. Dus daar ligt het niet aan. Maar je leert hier in elk geval van dat je altijd ook omhoog moet kijken en dat je lagere hellingen met daarboven buiten zicht een lawinegevaarlijke helling (wat je op de kaart ziet bij je voorbereiding) toch moet mijden.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden! Dank weer iedereen die wat heeft bijgedragen.

Inloggen om te reageren, doe je via deze link. Reacties tijdelijk achter moderatie. Twee keer per dag worden de reacties live gezet.

Categorieën: Lawine

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.