Ja en video die je gewoon niet gelooft. Dus moet je twee keer kijken. In het Frans hoor je de uitleg. Het is goed afgelopen. De weg gekatapulteerde jongen kon zich zelf uit een kleine meter sneeuw uitscheppen. Schitterend in deze video is dat je al heel vroeg ziet dat de lawine losgaat. Terwijl de jongens nog vrolijk aan het kiten zijn is de lawine boven al vertrokken. Type stuifsneeuwlawine. Accelererend naar 300km/u met een drukgolf die bomen omblaast als luciferhoutjes. Kijk de video.Waanzin. Nu zijn die jongens gewend zo hoog te vliegen als een paraglider. Dus daar ligt het niet aan. Maar je leert hier in elk geval van dat je altijd ook omhoog moet kijken en dat je lagere hellingen met daarboven buiten zicht een lawinegevaarlijke helling (wat je op de kaart ziet bij je voorbereiding) toch moet mijden.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden! Dank weer iedereen die wat heeft bijgedragen.

Inloggen om te reageren, doe je via deze link. Reacties tijdelijk achter moderatie. Twee keer per dag worden de reacties live gezet.

Categorieën: Lawine

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.