Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Europese weerkaarten tonen steeds meer potentie op stevige winter

check ook eens

37 Reacties

 1. Ab schreef:

  Heel mooiii geschreven weer @Frederic met duidelijk mooie uitleg weer 🙂 Ik ga ervan door nu ff om wat onweer boven zee vast te leggen 😉 Spreek je later weer

 2. Filzmooser schreef:

  Laat het eerst maar eens goed afkoelen in de Alpen, het is daar veels te warm geweest…Daarna mag Frau Holle haar witte goud uitstrooien!!

 3. getjo schreef:

  mooie uitleg Frederic ik hoop en hou er rekening mee .gezien je weerkunde dat je het bij het rechte eind heb een ouderwetse winter met veel schaats en skiplezier ik droom eervan

 4. snowman schreef:

  Enthousiast bericht! Spannende tijden breken aan lijkt het 🙂

 5. martijn sonnenberg schreef:

  ziet er goed uit. Ik zag vanmiddagt al dat de gfs (de oude zelfs… bij meteociel moet ik run paralel kiezen voor de nieuwe neem ik aan?) nu eens wat consequenter met een sneeuwrijk plaatje voor de hele alpenregio op de proppen kwam

 6. Paul A. Club1989 schreef:

  De vakantie heeft je blijkbaar goed gedaan Frederic. Prachtig mooi bericht! En spannend!

  • Frederic schreef:

   Spannend is het sowieso @Paul.
   Eind oktober / begin november zijn altijd cruciale weken. Dat is de periode dat de poolwervel zich ontwikkelt. Vorig jaar stond die al meteen pal. Dit jaar totaal niet, dus wie weet … 😉

 7. Wessel schreef:

  ik heb zin in!!!!!!

 8. Wessel schreef:

  trouwens, de dump die nu aan de gang is lijkt toch ook flink te te slaan bij de gletsjergebieden, en andere gebieden op de hoofdkam. (hintertux, mayrhofen, solden, hoch/ober gurgle, nauders. Op zo’n kaart wordt ook voor die gebieden, boven de 2000m wel een dikke 50/100cm voorspeld. En dan do/vr een lagere sneeuwgrens. Klopt dit?

 9. Erwin schreef:

  Ik ga met je mee Frederic. Derde decade november tenderen we steeds meer richting winter in de lage landen. overdag een graad of vijf. In de nacht lichte vorst.

  • Frederic schreef:

   Prima @Erwin 🙂
   Op de nieuwe EC-pluim (tot +240h) nog niet veel van te merken trouwens. Was ook te verwachten. Nog te weinig koude in de brongebieden aanwezig. Voorlopig, voorlopig 😉

   • Erwin schreef:

    EC gaat maar 10 dagen vooruit maar gfs geeft met haar ensemble op lange termijn toch wel houvast vind ik.
    Het wordt een andere winter dan vorig jaar waar een koude sinterklaas er best wel eens in zou kunnen zitten. Had het met Ab hier net via de chat eerder op de avond ook over.

   • Frederic schreef:

    Nog even wachten op de volledige EC-pluim.
    Tsja, je weet wat ik voorlopig van GFS vind @Erwin. Maar je hebt gelijk, GFS-ensemble ziet er niet slecht uit momenteel. Toch zeker niet als je ook daar naar de windrichtingpluim kijkt. De zuidelijke richtingen gaan er op de verre termijn uit.

 10. Frederic schreef:

  EC-pluim is uit. Grote onzekerheid vanaf de tweede helft november. Draait de wind voldoende door naar het oosten of zelfs nog wat verder? Kansen op nachtvorst komen er dan iig in.

 11. smette schreef:

  van een comeback bericht gesproken. Hiervoor zit ik graag in het donker deze winter :p

 12. Joost schreef:

  negatieve NAO waarde wordt dus weer hemels voor de zuid-alpen en pyreneeën 🙂

 13. Nieuwsflash; ondertussen al ruim 1 meter sneeuw in de Alpen (Italië) !!

 14. Leo schreef:

  Ha, je bent me net voor Kirsten; zie dit zo juist voorbij komen op twitter 😉

 15. Mooi en duidelijk bericht @ Frederic en welkom trouwens !
  Hopelijk heb je volop genoten van je verblijf te Kaapverdië ?! Zal wel een groot verschil zijn tussen ginds en hier, in verschil van temperatuur bedoel ik dan…
  Onlangs dacht ik nog bij mezelf; waar is de tijd dat mensen op Allerheiligen hun chrysanten afdekten omdat ze anders zouden bevriezen op het kerkhof ?!
  Dat liep dit jaar wel net effe anders want het leek eerder voorjaar dan herfst. Maar goed, we zien wel wat er komen gaat en enerzijds hoop ik dat het niet té koud wordt want dan zitten veel Belgen een tijdje zonder elektriciteit ! 😮

 16. Eric schreef:

  Leuk bericht Frederic…..Ik hoop voor je dat het uitgaat komen en dat het maar een mooie start vd winter mag worden. Vanmiddag was het overigens in Brixen im thale over de 23 graden…..Patscherkofel windstoten van 162 km per uur…ja dat is logisch met dat weer in het zuiden en een aardige sudfohn.

 17. Roy schreef:

  Bedankt Frederic!! Heerlijke plaat bovenaan ook. 🙂 Op dit moment zou de zuiddump volgens de berekeningen optimaal geactiveerd moeten zijn. Morgenochtend cams spotten! De laatste dagen zagen we steeds de cumulatieve neerslagprognose van wetteronline (betaald) passeren. Kan deze hier morgen wederom gepubliceerd worden maar nu met de gevallen hoeveelheden? Ik ben zeer benieuwd welk model er het dichtst bij heeft gezeten in de prognoses en dus uiteindelijk het meest betrouwbaar is geweest bij de eerste zuiddump van het seizoen.

 18. Leo schreef:

  Het ergste moet inderdaad nog komen. Opmerkelijk overigens hoe de kou zich ineens (overigens zeer tijdelijk!) alsnog naar het oosten uitbreidt en hoeveel neerslag over de hoofdkam heen slaat. Volgens de EC 12 verwachting: morgenavond/nacht in het noorden van Vorarlberg en Tirol sneeuwgrens naar 1000 tot 1200 meter en misschien wel 30 cm sneeuw. Plaatselijk lager; omgeving München onder de 800 meter. Niet uit te sluiten dat het ook daar nog even gaat sneeuwen!

 19. Keida schreef:

  Eindelijk wat goed nieuws!
  Ik weet het echter niet: We zitten echt op een zonnevlekmaximum, met grote zonnevlekken (grootste in 24 jaar…). Dan is er zelden een koude winter.
  Als is het maximum natuurlijk veel en veel lager dan de maxima in 1970-2010..

 20. Chalet bachteln, riederalp schreef:

  https://www.webcam-4insiders.com/current/big/105-Webcam-Riederalp-Wetter.jpg.
  Zie vanochtend op de webcam dat de sneeuwgrens krap op 2000 meter is! Maar een lekkere afkoeling zo.
  De laatste tientallen jaren blijft de sneeuw hier gemiddeld na 27 november pas echt goed liggen en eerlijk gezegd verwacht ik dit jaar het zelfde patroon!

 21. carl schreef:

  In saalbach geven ze ook een 20tal cm. de komende dagen.
  Super! Nu mag de noordkant dringend afkoelen. Hopelijk tegen midden van de maand dat ze de sneeuwkanonnen kunnen aanzetten.
  Wat is het verschil tss de oude en nieuwe gfs? Ik kijk altijd op wetterzentrale gfs. Is deze dan niet goed?
  Hier zie ik weer helemaal niks van een winterse aanval voor de noord alpen.

 22. Eric schreef:

  Daar gaat bijna een weerman….wat een wind. Oostenrijkse weerman erhard berger die weerbericht doet met 160 km tegenwind. Hilarisch !!!
  http://tvthek.orf.at/program/Wetter-Tirol/8094993/Wetter-Tirol/8699830

 23. Marcel van der Graaf schreef:

  Zelfs op de Feldberg in het Schwarzwald sneeuwt het !!!http://www.wetteronline.de/wetterticker?postId=post_4569420

 24. snowman schreef:

  Mooie windpluim van het ec vanmorgen. Zet de controlerun de trend?

 25. stephan schreef:

  Wat mij wel een beetje zorgen baart, is dat de polar vortex opnieuw uitzakt boven de VS met al ferme koude daar tot gevolg.
  Was dit vorig jaar ook niet zo?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.