Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Europese lange termijnkaarten razend interessant!

check ook eens

26 Reacties

 1. Ab schreef:

  @Frederic, je bedoelt vast wel de stratosfeer opwarming (nog geen ssw) en de MJO die naar fase 6 a 7 kan stijgen. Want morgen komt de nieuwste EC 32daagse en die kan dat mss in hun verwachting meenemen. 1 model heeft het al gedaan en dat is UKMO (met office) en die verwacht een koudere 2de helft januari. En nog wat interessant is de zonale wind dat op 1hpa flink aan ‘t dalen is 😉 Hier een kaart

 2. joost amsterdam schreef:

  Ik moet mij natuurlijk inhouden, maar ik ga toch even juichen: hoeraaa!!!!

 3. Erwin schreef:

  @frederic, ik heb met heel veel interesse je bericht weer gelezen!
  Causale verbanden waar je in je bericht op ingaat zijn idd niet onomstotelijk bewezen maar wel zeer interessant om te volgen.
  Top bericht! grote klasse.

  • Frederic schreef:

   Thx @Erwin. Eigenlijk schandalig dat er nog zo weinig geweten is over al die verbanden. Dringend meer onderzoek nodig!
   Hetzelfde in de medische wereld. Onlangs nog heeft de Belgische prof Bellemans een pees in de knie ontdekt waar niemand het bestaan van afwist. We zijn wel bezig met spitstechnologie, maar de basisanatomie van de mens is blijkbaar nog altijd niet gekend.

   • Hajo schreef:

    Mooie vergelijking!!

   • Keida schreef:

    Mwa, dat is niet helemaal eerlijk. Die pees was er altijd al, en werd gewoon onder een groep geschaard. Nu lijkt het iets aparts te zijn, maar zo baanbrekend is dat nu ook weer niet 😉

    We weten uiteraard nog maar heel heel weinig van veel medische zaken, maar we hebben juist heel, heeeeel veel geleerd in de afgelopen 30-40 jaar. Ik vraag me af of je dat kunt vergelijken met wat er over het weer bekend is.

 4. Patrick schreef:

  Laat ons nu maar hopen dat dit ook zo uitkomt .
  Zulke berichten geven altijd wat hoop , en zeker als ze dan ook uitkomen is het fantastisch. Langs de andere kant zal het weer ontgoochelend zijn als binnen een paar dagen weer totaal wat anders wordt voorspeld.
  Maar kom laat ons maar positief blijven en ervan uitgaan dat het ook zal gebeuren rekening houden met het feit dat het ook niets kan zijn.

  • Frederic schreef:

   Zo is dat @Patrick. Let wel, ik heb geen voorspelling gedaan in dit bericht. Enkel aangegeven dat er na volgende week woensdag weer nieuwe kansen zijn. Dus draai die duimen al maar warm 😉

 5. Erwin schreef:

  Na de slechte pistecondities in Lermoos & Biberwier heb ik van 28-2 tm 9-3 net weer 10 dagen geboekt naar Montafon. Mijn kleine man (5 jaar) is nu inmiddels 2 jaar op skiles geweest en vind het zo super dat ie vroeg of we met Carnaval weer gaan. We hebben daarom nu een huis relatief hoog in de bergen geboekt (Batholomaberg). Nog steeds trouwens maar ruim op 1100 meter.. Ik hoop nu op betere condities dan met kerst waar het onder 1000 meter gewoon regende..

 6. Erwin schreef:

  gfs 18uur is het voor de LL nog (net) niet maar zowel in het Noorden als Oostblok begint zich een mooi koudereservoir te vormen…. wordt interessant ondanks als je alleen op LL focust in deze run het nog niet echt winterweer oplevert. We blijven het volgen! sleep well !

 7. Leo schreef:

  Boston, USA.. Briljante plaat, hier zit zo veel in..

 8. Mooi bericht @ Frederic !
  Leuk om lezen dat zo’n kleine meid al flink kan afdalen, is er een nieuwe Lindsey Vonn in de maak ? 🙂
  De vooruitzichten op winterweer voor de LL worden op langere termijn toch al iets positiever.
  Ik had de winter nog niet afgeschreven, zeker niet na seizoen 2012/13 maar begon toch al stilaan te denken dat we geen winter zouden krijgen.
  Zoals ik reeds schreef gaat vooral Oostenrijk vanaf medio februari een bak sneeuw over zich heen krijgen. 😉

 9. Ab schreef:

  GFS 00 heeft er zin in en komt richting half januari met een poolhoog precies waar @Frederic het gisteravond over had dat constant terug blijft keren in de verwachtingen en zomaar het weer kan bepalen. Nou daar lijkt het zeker op virtueel gezien bij de GFS 00u want dat poolhoog zakt af naar scandinavie en Groenland/Ijsland vanaf 14/15jan. Met vervolgens een noordelijke blokkade van hogedruk en een forse kou uitbraak richting scandinavieen deels ook west europa vanuit het NO door een noordoostelijke stroming!! Allemaal meteofictie maar het begin is er 😉 Ik ga weer werken tot laterrrr

 10. Frans schreef:

  Idd ab mooie analyse! Einde gfs 0 uur run eindelijk winters! Allemaal meteofictie maar het staat er tenminste een keer op!

 11. jeroen schreef:

  Zware sneeuwstorm teistert VS http://nos.nl/l/593029

 12. smette schreef:

  5* frederic, zowel voor het bericht als voor de skikunsten van de dochter!

 13. Paul A Club 1989 schreef:

  Prachtig bericht, mooie reacties…Maar aan het allermooiste gaan we voorbij uit dit bericht. Die kleine van Frederic die de pistes aframmelt.
  Vorig jaar exact hetzelfde met mijn dochtertje meegemaakt. Vol verbazing mee de rode piste op en ze suisde soepeltjes naar beneden. Ik moest rap mijn rechterschoen in mijn snowboard klikken want ze was al weg. Ook een soort SSW: suddenly suizende zoetekes. Prettig weekend alvast, het wordt een druk weekend voor de weermannen denk ik.

 14. Peter schreef:

  Verscheidene websites geven aan dat we een winteruitbraak krijgen vanaf maandag 13 Jan met kans op sneeuwbuien. Kijkend naar de de nieuwe kaarten van GFS00 zou dit zeker wel eens kunnen. Maar idd allemaal nog op lange termijn. Maar er staat echt wel iets te gebeuren, dat is duidelijk! Kijk al uit naar een nieuwe update van jullie! 🙂

 15. Peter schreef:

  In de LL dan wel te verstaan! 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.