Keer op keer op keer zien we nu modelruns die echt een vorstperiode met sneeuw voor de Lage Landen beloven. Op 20 januari zou Europa zo wit kunnen zijn als paars op de kaart.

Vanaf vrijdag vriest het meer dan het dooit. HJS meldde dat de Bosbaan in Amsterdam in 1 nacht was dichtgevroren. Kijk! OK dat ontdooit weer maar 20 januari zou er echt ijs op de sloten moeten zijn.rwer

En in het zuiden sneeuw in de laatste berekening zoals in de grafiek voor Maastricht.

Zo kom je in de Lage Landen aan sneeuw. Geen Spaanse toestanden maar wel een sneeuwdekje. Ook op 14 januari wordt al wat berekend.

En kijk eens aan. Zelfs het KNMI gelooft erin. En die gaan maar langzaam mee de koude kant op.

In het Amerikaanse model hebben we die eerste vorstperiode ook op zak. 16 tot 20 januari ruwweg. En weer zo’n Elfstedenlijntje erbij. We gaan voor de humor in deze duistere tijden!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Kirsten_dl · 10 januari 2021 op 12:14

Nou mooi, best wel spannend zo hoor. En alvast maar een keer kaarsjes branden en duimen dat het nog wat wordt ?!!
Iemand per toeval het emailadres van Gretchen ? Kan ik haar op de hoogte brengen van de aankomende koude zodat ze zich alvast een warme trui kan bestellen via internet. 🙂 😆 😆

PS @hajo, misschien maar een keer werk maken naar een mogelijkheid om rechtstreeks plaatjes te uploaden ? 😉

Aart · 10 januari 2021 op 12:43

Hajo, ik zie op de webcam van Schattberg-Ost dat er 2 liften draaien! Strak blauwe lucht ook, dus je zal wat afdalingen doen vandaag 🙂 . Keep us posted!
https://saalbach.panomax.com/schattberg

Niet alleen bij Schattberg overigens: https://www.saalbach.com/de/live-info/lifte-und-pisten

Tin · 10 januari 2021 op 23:24

Stil op de site. Niemand nieuwe inzichten wat de winter gaat doen en de ssw

Kevin · 13 januari 2021 op 14:51

Dus als ik zo zie aou het zondag en maandag sneeuwen in belgie en zuiden van nederland??

Gesloten voor reacties.