Keer op keer op keer zien we nu modelruns die echt een vorstperiode met sneeuw voor de Lage Landen beloven. Op 20 januari zou Europa zo wit kunnen zijn als paars op de kaart.

Vanaf vrijdag vriest het meer dan het dooit. HJS meldde dat de Bosbaan in Amsterdam in 1 nacht was dichtgevroren. Kijk! OK dat ontdooit weer maar 20 januari zou er echt ijs op de sloten moeten zijn.rwer

En in het zuiden sneeuw in de laatste berekening zoals in de grafiek voor Maastricht.

Zo kom je in de Lage Landen aan sneeuw. Geen Spaanse toestanden maar wel een sneeuwdekje. Ook op 14 januari wordt al wat berekend.

En kijk eens aan. Zelfs het KNMI gelooft erin. En die gaan maar langzaam mee de koude kant op.

In het Amerikaanse model hebben we die eerste vorstperiode ook op zak. 16 tot 20 januari ruwweg. En weer zo’n Elfstedenlijntje erbij. We gaan voor de humor in deze duistere tijden!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Kirsten_dl · 10 januari 2021 op 12:14

Nou mooi, best wel spannend zo hoor. En alvast maar een keer kaarsjes branden en duimen dat het nog wat wordt ?!!
Iemand per toeval het emailadres van Gretchen ? Kan ik haar op de hoogte brengen van de aankomende koude zodat ze zich alvast een warme trui kan bestellen via internet. 🙂 😆 😆

PS @hajo, misschien maar een keer werk maken naar een mogelijkheid om rechtstreeks plaatjes te uploaden ? 😉

Aart · 10 januari 2021 op 12:43

Hajo, ik zie op de webcam van Schattberg-Ost dat er 2 liften draaien! Strak blauwe lucht ook, dus je zal wat afdalingen doen vandaag 🙂 . Keep us posted!
https://saalbach.panomax.com/schattberg

Niet alleen bij Schattberg overigens: https://www.saalbach.com/de/live-info/lifte-und-pisten

Tin · 10 januari 2021 op 23:24

Stil op de site. Niemand nieuwe inzichten wat de winter gaat doen en de ssw

Kevin · 13 januari 2021 op 14:51

Dus als ik zo zie aou het zondag en maandag sneeuwen in belgie en zuiden van nederland??

Gesloten voor reacties.