Van 25 tot 30 januari vinden in Vorarlberg en Liechtenstein de 12e Olympische jeugdspelen plaats. Dit zullen 6 volle dagen zijn waar meer dan 1000 sporters uit 49 verschillende landen tegen elkaar zullen gaan strijden. Het skigebied van Montafon wordt het toneel van verschillende disciplines tijdens deze spelen. Zo zal het snowboarden plaatsvinden op de Hochjoch en het ijshockey in Schruns. De Noorse combinatie zal deels in Gaschurn worden gehouden maar de mooiste plek en tevens centrum van EYOF2015 is toch wel Tschagguns met het splinternieuwe skischanscentrum wat al in juni 2014 af was. Hieronder zie je nog een plaatje van hoe het ooit was.
eyof2015

eyof2015

En op dit moment is het winters en ligt er zoals jullie weten sinds afgelopen week natuursneeuw op 700 meter. Precies wat ze nodig hebben dit moment en wat er natuurlijk nog gaat vallen aankomend weekeinde. Ze rekenen zeker op wat extra natuursneeuw.
eyof2015

De Europese jeugd Olympische spelen wordt net als de volwassen Olympische spelen om de 2 jaar gehouden. Er is zowel een zomer als wintereditie. Op het programma staan alle disciplines die ook bij de olympische spelen voor volwassenen wordt gehouden. De eerste editie van deze spelen werd in 1993 gehouden in het Valle d’Aosta. Natuurlijk hebben we ook Nederlandse jeugd die gekwalificeerd zijn. Aan bijvoorbeeld het alpine skiën zullen Jordy Schaaf en Spike van der Haas meedoen. Hieronder zie je Spike in actie. bron foto: Rodi media
spike vd haas

Het grote verschil met de volwassen Olympische spelen is dat de jeugdspelen zijn bedoelt als stimulans voor jonge atleten om toch door te gaan op de weg naar de top die vaak lang en moeizaam is. Altijd maar aan het sporten, vroeg naar bed, goed eten, werken aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid en daarnaast ook nog naar school natuurlijk. Ook zij leven deze week in een echt Olympisch complex. Wat het belangrijkste is, is dat de jonge sporters ervaring op doen en dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere Europese landen en verschillende takken van sport. En wie kun je beter hebben als Ambassadeur voor zo’n evenement dan toptalent Lindsey Vonn die sinds gisteren de meeste wereldbekerzeges achter haar naam heeft staan. 63 welteverstaan!
Lindsey Vonn ambassadeur van de jeugd olympische spelen in Lillehammer 2016 2015-01-20 14-06-24

Natuurlijk heeft het evenement ook een mascotte genaamd Alphy. Alphy is een marmot en is gekozen omdat marmotten actief zijn er hardwerkend net als de jeugd die graag wat wil bereiken. De naam Alphy is onstaan uit de 2 woorden Alps en Youth. Tevens  zal ook de jeugd goed vertegenwoordigd zijn achter de schermen. Iedere dag zullen er ongeveer 130 studenten klaarstaan om goede maaltijden voor te schotelen aan de deelnemers, coaches en de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken. Het beloofd een super evenement te gaan worden. Wat is Jannes dan toch een bofkont dat hij volop kan meegenieten van dit evenement wanneer hij daar volgende week zit. Afgelopen zondag is de Olympische vlam ook gearriveerd wat betekent dat de spelen 25 januari officieel geopend kunnen worden. Bekijk hierrr het programma van de gehele week.
eyof2015

Hier dan nog de promo trailer van Eyof 2015 Rock the Alps

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

2 reacties

Gesloten voor reacties.