espacekilly

Verrassend bericht uit Val d’Isère ineens. En die foto ook zeg. Hoe tof. dat was dus gisteren. Wat schijft degene die hem instuurde: “Nog prima ski-omstandigheden in de Espace Killy! Bijna alles nog open, heerlijk rustig… Afgelopen dagen wolken, zon, beetje regen, beetje sneeuw.” En gisteravond vanaf 2100 meter sneeuwval gezien. Ongeveer 4 cm in 3 uurtjes.”

vetteregen

Hier zie je die neerslag met dalende sneeuwgrens nog net in het ensemble van het Amerikaanse model gisteravond. Wat sneeuwdump Julia had moeten worden op 1 mei wordt nu een waterballet. Ook in Val Thorens – Dutchweek – dikke plensregens vrijdag. Daarna veel warmer maar gelukkig ook droger in de Franse Alpen.

nl12u2904

 

Mooie meteofiction voor de Lage Landen: Een zeer zomers uiteinde van de hoofdrun in medio mei. Een warmtegolf zelfs? Reken er maar niet op. Kan het alleen maar meevallen…

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.