Zelf heb ik de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental pas leren kennen sinds ik met trouweninoostenrijk.nl huwelijken organiseer op mooie plekken in het skigebied. Emiek van der Vijgh en haar man Marco runnen er het hotel Haus in Tirol, dat momenteel grondig wordt opgeknapt. Veel volgers van deze website skiën er en een heel stel daarvan staat op campings in het gebied met luxe stulpjes. Zoals Sydney in Hopfgarten. En Jeroen en Eric in Brixen. Het mooie is dat vanaf dit seizoen Westendorf en Kirchberg partner zijn geworden. En vanuit Kirchberg ski je zo ook het hele skigebied van Kitzbühel in. Dat is dit weekeinde nog niet mogelijk. Je moest naar Pass THurn rijden of vanuit Hollersbach in het Pinzgau opstappen om op de Resterhöhe te gaan skiën. Precies dat hebben onze weerman Jeroen en onze videoman Eric gisteren gedaan. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=TdGeXLZdjiA

Nice!

video-eric

 

Aan het begin van de video zie je iets leuks: de url van Eric’s nieuwe website die zich ten doel stelt om met video’s en artikelen de bekendheid van deze hele regio te vergroten. Vorig seizoen was het qua sneeuw echt op een houtje bijten hier (kunstsneeuw prima). Hopelijk wordt dit seizoen een ander verhaal. Met een goede winter is het aantal pistenkilometers hier vergelijkbaar met de grootste Franse en Zwitserse skigebieden! 

Categorieën: Review

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.