éensemble wintersport Zwitserland 30-12

Klik voor grotere grafiek

Het sneeuwt lokaal nog lekker door in Oostenrijk vanavond. Toch heb ik nergens een plaatje van een halve meter vers gezien. Laten we het houden op 10-30cm voor de hele noordkant. Wie biedt meer? Hoor het graag in de reacties.

Op meteox.nl zie je het warmtefront vanavond al “warm draaien” voor een aanval op de Alpen. Mooi is het te zien dat dit front aardig wat kracht al verspeelt in het Centraal Massief ruim ten westen van de Alpen. Maar goed: het ding gaat zeker huishouden de komende 24 uur. Maar er komt nog véééél meer. Zie het ensemble voor een punt in de Zwitserse Alpen hierboven. De groene hoofdrun van de 12u run is extra neerslagrijk maar sowieso gaat het heftig sneeuwen op 3, 4, 5/6 en 8/9 januari (3 en 6 januari ook klein piekje zuidkant). En niks warmtefronten meer. Allemaal koufront of occlusie (ritssluiting dicht).

Let ook op het toenemende aantal steeds koudere uitbijters in de tweede week van de berekening. Voor morgen wens ik me dus als verjaardagscadeau een koude GFS00u hoofdrun. Kans inmiddels stijgend van 10 naar 20%…

Hieronder nog wat plaatjes…Webcams

[fbphotos id=319181924782686]

Via de Sneeuwhoogte App en mail

[fbphotos id=319183204782558]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

38 reacties

Gesloten voor reacties.