éensemble wintersport Zwitserland 30-12

Klik voor grotere grafiek

Het sneeuwt lokaal nog lekker door in Oostenrijk vanavond. Toch heb ik nergens een plaatje van een halve meter vers gezien. Laten we het houden op 10-30cm voor de hele noordkant. Wie biedt meer? Hoor het graag in de reacties.

Op meteox.nl zie je het warmtefront vanavond al “warm draaien” voor een aanval op de Alpen. Mooi is het te zien dat dit front aardig wat kracht al verspeelt in het Centraal Massief ruim ten westen van de Alpen. Maar goed: het ding gaat zeker huishouden de komende 24 uur. Maar er komt nog véééél meer. Zie het ensemble voor een punt in de Zwitserse Alpen hierboven. De groene hoofdrun van de 12u run is extra neerslagrijk maar sowieso gaat het heftig sneeuwen op 3, 4, 5/6 en 8/9 januari (3 en 6 januari ook klein piekje zuidkant). En niks warmtefronten meer. Allemaal koufront of occlusie (ritssluiting dicht).

Let ook op het toenemende aantal steeds koudere uitbijters in de tweede week van de berekening. Voor morgen wens ik me dus als verjaardagscadeau een koude GFS00u hoofdrun. Kans inmiddels stijgend van 10 naar 20%…

Hieronder nog wat plaatjes…Webcams

[fbphotos id=319181924782686]

Via de Sneeuwhoogte App en mail

[fbphotos id=319183204782558]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.