Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Er komt dus toch sneeuw en de laaglandkou is ver weg maar ligt op loer

check ook eens

62 Reacties

 1. Hans schreef:

  Het weer in NL is Kwalitatief Uitzonderlijk Teleurstellend ……………..donker saai echt vreselijk waardeloos!!!!! Mijn voornemen is om volgend jaar maar weer ‘s met Kerst weg te gaan en dan wel 2 weken ergens naar de bergen 🙂 Bespaar ik ook nog eens tijd (lees:frustratie) om niet naar de kaarten te hoeven kijken. Gatver #%$&#$%& wat een ….. WEER hier in LL!

 2. Cleven schreef:

  Merk wel goed dat sinds Hajo zich genesteld heeft in het mooie Oostenrijk ,dat het lijkt alsof
  bij hem het echte verlangen naar vorst en sneeuw wat gedempt is, simpelweg omdat het er
  gewoon iedere dag aanwezig is. Is er geen sneeuw wat lager dan bijna altijd wel hoger.
  Terwijl als je altijd in ons kleine landje woont, op die een a twee weken wintersport na, dan
  verlang je zo ontzettend naar het witte goud……..tot de bekende grote frustratie toe, zeker
  als we ons vaak laten misleiden door onze computers met veel foute lange termijn voor-
  spellingen!! Hajo heeft dat gevoel volgens mij minder, wat ook logisch is, daar zit het altijd
  wel snor met de sneeuwcondities. Ik hoop wel van harte dat er ook weer nieuwe weerkundigen
  opstaan vanuit ons landje voor deze geweldige site!!

  • Derso schreef:

   Überpositivo Hajo is wat gedempt inderdaad. Leest wel wat fijner, vind het echt een enorme vooruitgang eigenlijk. Berichten zoals deze vind ik top! Niet teveel lifestyle en maar gelukkig ook niet teveel technisch gezwam wat ik toch niet begrijp 🙂

   Wintersport komt er hier ook weer aan, dit jaar maar 1 maal. Nog niet over uit waar, wil het perfect kiezen. Denk Oostenrijk gezien de droogte in Frankrijk. Zwitserland trekt ons nooit zo, te duur voor wat je krijgt. Italië tweede optie.

 3. Henrik schreef:

  Laaglandwinter? Vergeet het maar obv nieuwe GFS. Ellende ohne ende zeg maar. GFS deed al niet echt mee met het dipje wat EC wel laat zien. Mogen misschien blij zijn als dat dipje er komt en we wat vorst krijgen. Zal mij niet verbazen als dat ook vakkundig wordt weggepoetst. Meer zit er voorlopig helaas niet in. Beetje voorbarig nog dat weet ik maar obv hiervan kun je de eerste helft van januari ook afschrijven qua winterweer en zitten we al weer op de helft van de wintermaanden waar we het van moeten hebben (dec-Jan).

 4. Spyfromthesky schreef:

  Als vanmorgen Madrid -1 had en Stockholm -1 dan weet ik wel hoe laat het is. Een laagland winter ligt voor mij als vizier buiten de einder. Ja als de laagland winter loert buiten de einder dan zit er nog een kern van waarheid in. Maar gezien de patronen denk ik inderdaad als dat we bijna de helft van januari kunnen afschrijven.

  Er komt nergens vanuit het noordwesten, noorden een doorbraak door. Als je het echt goed gaat bekijken dan heeft de Azoren telkens een herhaald patroon, soms lijkt die niet zichtbaar, maar is er toch vanwege een verre oppositie.

  Op Ventusky zie je het goed, eigenlijk al voor vele winters lang. Een teveel van zuidelijke hogedrukgebieden die soms gewoon een gordel zijn.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Remko schreef:

   Eens. Ik schreef vorige week al dat we de helft van de winter achter ons hebben zonder winter. Krijg je vreemde reacties op. Kunnen dese reaguurders dan geen kaarten lezen? Of zitten ze te kort in het weer? Oost Europa is spekkoper. Scandinavië koud maar niet extreem en op en neer

   • Martijn sonnenberg schreef:

    De helft van de winter achter ons is echt kolder. De winter is net een week oud!. Wat Arnold schrijft snijdt wel iets meer hout, er is geen winterse drukopbouw gaande. Tenzij de SSW de kaarten gaat opgooien. Wat ook kan helpen is dat de GFS kaarten niet erg consistent en kloppend blijken

    • Remko schreef:

     Hoezo kolder Martijn. Ik heb het over de meteorologische winter en niet over de winter die bij de meeste Nederlanders als winter geldt. In het weer hebben we drie wintermaanden en die begint op 1 december. Dus half januari is de helft voorbij. En wanneer hebben we in maart nu nog winter?

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Omdat December niet ‘werkt’ in NL als decembermaand en we niet betrouwbaar verder als 3-4 dagen kunne voorspellen momenteel? De GFS runs houden voet bij stuk, maar worden niet ondersteund door de andere modellen. Nogmaals, als ik naar EC kijk hoeft er maar iets positief te kantelen en we zitten wel in de gewenste winterse setting begin januari.

     • Henrik schreef:

      Qua wintermaanden zijn januari en februari gemiddeld genomen de maanden waarin de kans op echt winter het grootst is. Maart is natuurlijk geen wintermaand meer dus hebben we nu 1 maand gehad. Hopelijk brengen de komende 2 maanden wat meer winter en een echte vorstperiode van 2 weken. Ben ik al blij mee-:)

      Overigens kan het in maart ook nog serieus winteren. Maart 2013 alweer vergeten? Dat was een echte wintermaand met vorst en sneeuw en zelf eind maart nog matige vorst in de nacht. Gemiddelde temperatuur was 2,4 graden en daarmee kouder dan het normale gemiddelde van alle wintermaanden.

     • Hans schreef:

      Maart kan het zeker wel winter zijn. 3 weken nachtvorst, bak sneeuw ligt nog vers in het geheugen. Aoril dan wel geen wintermaaand maar kan wel heel koud zijn…….maar ja daar hebben we niets (meer) aan…..

   • Asten (Harmelen) schreef:

    In feite is december vrijwel nooit een wintermaand..Altijd mooi te zien hoe het noordelijk halfrond steeds meer afkoelt. Ga nu al meer dan 30 jaar in december en maart op wintersport en in feite zijn januari en februari de echte wintermaanden. Sterker nog, reken daar ook de eerste 10 dagen van maart ook maar bij. In Hochkrimml (1600 meter) valt dan vrijwel alle neerslag dan nog als sneeuw. En dat kun je van de eerste helft van december niet zeggen.

    Voorstaande is ook logisch gezien het na-ijl effect van de eerder genoemde afkoeling..

 5. nils schreef:

  @hajo Die temperaturen in les menuires op bergfex zijn onzin. Hier in la Rosiere op 1850 vriest het elke nacht. Boven ook. Flink fris vanochtend. Kanonnen (Zijn er niet veel) produceren Veel!!!

  • Roy schreef:

   Jij zit wel goed op 1850 meter. Is wel eens anders geweest met kerst in Peisey-Vallandry aan de overkant 😉 Ik begin hem stiekem al een beetje te knijpen op 1650m (met veel pistes lager) vanaf de 5e. Er lijkt vooralsnog geen nieuwe sneeuw te vallen in de Franse Alpen en de spaarbekkens staan in Les Saisies nagenoeg leeg.

  • Hajo schreef:

   Is het vorst aan de grond? De pistes zeg maar? Of ook echt vorst op meethoogte? Zal wel maar Bergfex heeft voor Les Menuires het dal ingesteld op 1450m. Dat is de hoogte van St. Martin de Belleville. Dat scheelt dus bijna 3 graden…

   • nils schreef:

    @ hajo. Gisteravond om 20 uur rijdend -1
    Weinig wind dus zal de dikke sneeuwlaag hier ook zorgen voor vorst. Bij skilift aan Italiaanse kant op de Bernardpas in de schaduw om 10 uur -5 graadjes.
    Maarja, overal sneeuw en dichtbij de Monte Bianco en vele andere bergen met zichtbare gletsjers. Het zal allemaal van invloed zijn. Maar van dooi op de pistes geen sprake, zelfs ijzig onder de 2000m. Zoals gezegd, de kanonnen vinden het koud genoeg!

   • nils schreef:

    @Roy
    Peisey… inderdaad maar ondanks geen sneeuw was het prima doordat de Fransen geen vakantie hadden. Dat kan ook jouw geluk Zijn!!
    Ik snap dat je em een beetje knijpt maar ik denk dat les saisies meer kanonnen heeft. Die pistes waren hier top daardoor richting dal. Vanuit hauteluce kun je ook naar het gebied van les contamines. Stuk hoger en denk ik veel sneeuw gevangen. Weet alleen niet hoe het pastechnisch werk. Zal toch wel een combipas te krijgen Zijn??

 6. Martijn sonnenberg schreef:

  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/5772/icon-0-117_xgt6.png[/IMG]

  Icon komt weer met een pracht van en opbouw, die ook door UKMO en GEM [IMG]http://images.meteociel.fr/im/4752/gem-0-120_eqr6.png[/IMG] wordt getoond. GFS gaat toch weer op een andere tour, omdat het azorenhoog daar niet goed de verbinding krijgt het het groenlandhoog. In alle gevallen zakt de blokkade op een of andere manier in, maar is het denkbaar dat met iets gunstiger ontwikkeling de blokkade handhaaft of dat het door ontwikkeld naar scandinavie. Spanning blijft daarmee!

 7. Wouter Veldhuis schreef:

  @Hajo,

  Zal de SSW dan toch nog mee gaan spelen op ‘grond’ niveau? Zal mooi zijn. Model GFS is de laatste paar dagen wel een beetje de kluts kwijt als je het mij vraagt. Verschilt toch best wel per run. (Wellicht ook last van stratosfeer invloed/)

  Hoop dat EC de sneeuw voor donderdag vast weet te houden, miss. nog wat meer erbij :-). Ik ga 5 januari naar Kleinwalsertal! Zal top zijn. Wie weet dat de SSW invloeden op ‘grondniveau’ nog wat leuks hebben voor NL na eerste week januari. Invloed van SSW is immers altijd wat later op ‘ons’ niveau!!

 8. EKlop schreef:

  Heerlijke dag in skiwelt! Zo’n en wolkjes wisselende elkaar af.
  Speciaal voor Eric | vandaag ook met foto;
  De kippetjes uit westendorf / ki-west
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20181228_1238251.jpg[/img]

 9. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wederom een Top skidag in Seefeld!! Hier een foto van mijn dochter die niet vd piste af wilde,met op de achtergrond Wettersteingebirge

  • Roy schreef:

   Wat een foto’s zeg… Kreeg al honger door die kippetjes van Eklop en nu weer zo’n prachtplaat van Ron! pff Wintersport de mooiste sport die er is!! 🙂

 10. Ab schreef:

  GFS is voor de periode 2 t/m 4 januari toch wel aardig bijgedraaid naar EC. Ook voor de Alpen bijvoorbeeld de noordkant. Met nu meer kans op sneeuw in die genoemde periode voor de noordkant bij ook nog eens een diepere daling (tijdelijk) op de 850hpa vlak (1500m) tot -10
  Zie hier de verschillen maar tussen de GFS 6z en 12z pluim voor prikpunt Alpen noordkant Oostenrijk
  https://www.mupload.nl/img/q6qctyy.gif
  https://www.mupload.nl/img/kf9abqy2x620.gif

  • Roy schreef:

   Maar nog altijd kurkdroog voor de Franse Alpen tot zeker 11 januari… 🙁
   [IMG]https://www.mupload.nl/img/ouz35czj6.png[/IMG]

   • Roy schreef:

    GEM doet het al wat beter!!! 🙂
    [IMG]https://www.mupload.nl/img/u1cfymdaqr6.png[/IMG]

   • Ab schreef:

    Kan nog aan gesleuteld worden @Roy 😉 Vind het al opvallend dat GFS toch weer aan het bijdraaien is naar EC met ie dipje begin januari waar ze de afgelopen runs niets van wouden weten

    • Roy schreef:

     Ja inderdaad Ab maar ergens had ik dat ook wel een beetje verwacht want GFS is erg wispelturig nu we met een Eurohoog zitten. Eigenlijk daarvoor ook al wel. Die kerstsneeuw in Oostenrijk zag GFS tot op enkele dagen voor de kerst niet aankomen. Wellicht zijn ze bezig met aan de Para te sleutelen om deze enigszins wat gelijkmatiger op te laten gaan met de hoofdrun. Ze lopen nu soms idioot uit mekaar waardoor je bijna gaat twijfelen aan het model.

     • Hans schreef:

      GFS verschilt per run: dan veel ZW stroming, volgende run veel uit NW.

     • nils schreef:

      Als jij op wintersport bent krijg je toch vaak een dump te verwerken Roy? Ik hoop met je mee voor een leuk laagje voordat je gaat! EN eentje als je er bent;)

     • nils schreef:

      De franse weerdame (ahhh… oelala!!) Zei net dat het donderdag gaat sneeuwen…

 11. Ab schreef:

  En ook de GFS para vanaf januari de nieuwe GFS hoofdrun is ook aardig bijgedraaid voor de periode vanaf 2/3 januari. Met nu veel sterkere hogedruk boven Europa uitbreidend naar het noorden toe.
  Afgelopen runs was dat juist niet het geval bij zowel de oude GFS als de Para de nieuw GFS. Toen werd het hoog vaak weggedrukt naar de MZ (middellandse zee) Met dan eerder een WC voor de LL.
  Daar is nu geen sprake van bij de GFS para 12z run . Met zelfs winterweer voor de LL vanaf driekoningen (6jan) 😉 Nee voorlopig nog lang niet beslist en blijkt maar weer dat alles verder dan 4 a 5 dagen vooruit erg onbetrouwbaar is en makkelijk kan veranderen zelfs al lijkt het kansloos voor winterweer.

 12. Geert schreef:

  België vandaag alweer best een koele winterdag. In de Ardennen een onvervalste ijsdag! Dit maar om te zeggen dat de voorspellingen er DIK naast zaten qua temperatuursverwachting.

 13. Qlubtempo Raoul schreef:

  Sneeuw komt er morgenavond al in, ben benieuwd!

 14. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec weer steenkoud zeg voor de Alpen vanaf midden volgende week.Temperaturen van -16 op 1500mtr is wel extreem

 15. Artus schreef:

  Weer voor België oogt toch vrij winters volgens het KMI met -8°C in de Ardennen. Dit blijft wel een lange-termijnverwachting; er kan dus de facto nog zeer veel veranderen.

  https://www.meteo.be/meteo/view/nl/65656-Weer.html?region=belgium&period=2

 16. Ab schreef:

  EC 12z run gaat lekker hoor en laat het hoog wat zich begin januari boven Europa gaat nestelen een stuk noordelijk uitbreiden richting Scandinavie op 192h vooruit (5jan.) Met dan stroming meer NO en de eerdere koude bovenluchten die erin kwamen in de run die zitten dan ingevangen in het hoog. Daardoor aan de grond ook een stuk kouder bij EC 12z run. Hier die kaart https://www.mupload.nl/img/x3aw0u6tnyy.gif

  • Hans schreef:

   En ook op 216h. EC krijgt er zin in!

  • Remko schreef:

   En toch vind ik de uitbreiding naar het noorden niet genoeg, in ieder geval voor stabiel winterweer. Vocht gaat er uit en dan het best wel afkoelen. Overdag normaal.

  • Ab schreef:

   Op de laatste 2 kaarten van EC 12z zakt het hoog wat weg maar das weer ver weg en onbetrouwbaar. Komende runs vooral de korte en middellange termijn in de gaten houden vwb dat hoog wat het nou echt gaat doen. Normaal tot te zacht of alsnog kouder tot mogelijk winterweer ?? Ik zie het wel

  • Hans schreef:

   Vind het nog meevallen met het wegzakken van het hoog. De AS wordt WO. Ipv NZ. Op 240h kans op een IJslandhoog misschien en richting Groenland?

 17. Jeroen schreef:

  De winter komt eraan…

 18. Getjo schreef:

  Over sneeuw in de Alpen maak ik me allang geen zorgen meer en wat winter in Nederland wordt ik kijk wel per dag uit het raam om verdere teleurstelling te vermijden

  • Ab schreef:

   @Getjo, gewoon genieten van je leven weer of geen weer 😉 Doe ik ook altijd ook al wordt het geen winterweer valt er genoeg anders van te genieten in de natuur.

 19. Hans schreef:

  Pluim EC toch weer kouder. Vanaf 1-1-2019 dalende lijn met grote kans op matige vorst vanaf de 3e.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.