engelberg5

Vergeet Val Thorens. Dat sluit al op 10 mei. Het Kitzsteinhorn, de gletsjer van Zell am See Kaprun, gaat door tot 25 mei. Maar er is nog een skigebied dat het zo lang volhoudt: het Titlis skigebied van Engelberg in Zwitserland. Komende week gaat voor mij een droom in vervulling: ik ga naar Engelberg. Vliegen met Swiss en treinen met Siwss Travel System. Klopt het dat ik op de webcam hierboven vooral wandelaars zie?

engelberg4

Maar de pistes zijn gewoon nog open hoor! Dat wil zeggen: de gletsjerpiste en de Ice Flyer Piste. Namen die mij nu niets zeggen. Maar straks des te meer. Bucketlist stuff!

engelberg3

Ik neem aan dat ik hier kijk op de Skiweg Stotzig Egg die ook nog open is. Wie helpt met de interpretatie van de beelden…

engelberg2

Is dit de Ice Flyer piste? En waarom heet die zo?

engelberg1

Schitterend weer vandaag. Ook uit Val Thorens horen we dat. Zwischenhoch… morgenmiddag is de regen al weer terug in de Alpen. En dat houdt ook zaterdag aan.

temps1205

Zondag, maandag en dinsdag worden dan warme zonnige dagen. Net als ik in Engelberg zit dus. Zal ik er een dubbele short ski van maken? Short in dagen en met short aan? Nou niet echt stylish. Dan maar T-shirt ski.

pluim0705

In Nederland gaan we ook weer pieken… en daarna volgt nu alweer vrij zeker een volgende koude fase… 14 t/m 19 mei kunnen de koudbloedigen beter op hun buik schrijven… haal maar weer een kuubje hout voor de kachel in huis.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.