aletsch1303

“Heerlijke condities in Aletsch Arena… Hier Frank… Ik lees al een tijdje de verhalen op je website wintersportweerman maar post zowat niet… Ben op vakantie op dit moment in Bettmeralp… Vond dit een erg mooi plaatje van vandaag dus vandaar dat ik eens besloten heb dit te delen via jullie whatsapp nummer…”. Hartelijk dank Frank!

ecaccu1303-12

Het is al laat en dus kijken we puur even naar de verse accumulatiekaarten. Het Europese model is zeker goed voor een meter poeder in Valle d’Aosta en Piemonte.

gfsaccu1303-12

Het Amerikaanse model creëert een tweede zwaartepunt in het oosten bij Zuid-Tirol… Ook daar nu 176mm in de berekening. Maximale sneeuwval intensiteiten van 34mm per 6 uur zie ik. Het kan dus een halve meter sneeuwen in 6 uur. Heftig. Nee het nieuwe absolute sneeuwrecord van Capracotta in de Apennijnen van 256cm in 18 uur tijd zal niet worden gehaald… Bizar dat zeg. Zie nog eens hierrr waar ik nog wat actuele zaken aan toe heb gevoegd.

noordkant

Als het aan de zuidkant gedaan is, dan begint het aan de noordkant. Kan mooi tot in de dalen sneeuwen minimaal tot 1200m of zo. Vergeef het ons als het daaronder regent. Het is voorjaar!

Hier even de sneak preview van een video uit mijn krokusvakantie. Leuk?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.