aletsch1303

“Heerlijke condities in Aletsch Arena… Hier Frank… Ik lees al een tijdje de verhalen op je website wintersportweerman maar post zowat niet… Ben op vakantie op dit moment in Bettmeralp… Vond dit een erg mooi plaatje van vandaag dus vandaar dat ik eens besloten heb dit te delen via jullie whatsapp nummer…”. Hartelijk dank Frank!

ecaccu1303-12

Het is al laat en dus kijken we puur even naar de verse accumulatiekaarten. Het Europese model is zeker goed voor een meter poeder in Valle d’Aosta en Piemonte.

gfsaccu1303-12

Het Amerikaanse model creëert een tweede zwaartepunt in het oosten bij Zuid-Tirol… Ook daar nu 176mm in de berekening. Maximale sneeuwval intensiteiten van 34mm per 6 uur zie ik. Het kan dus een halve meter sneeuwen in 6 uur. Heftig. Nee het nieuwe absolute sneeuwrecord van Capracotta in de Apennijnen van 256cm in 18 uur tijd zal niet worden gehaald… Bizar dat zeg. Zie nog eens hierrr waar ik nog wat actuele zaken aan toe heb gevoegd.

noordkant

Als het aan de zuidkant gedaan is, dan begint het aan de noordkant. Kan mooi tot in de dalen sneeuwen minimaal tot 1200m of zo. Vergeef het ons als het daaronder regent. Het is voorjaar!

Hier even de sneak preview van een video uit mijn krokusvakantie. Leuk?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.