Komend weekeinde is mijn dochter bij me. Je kunt weer gewoon met transavia heen en weer viel me op na bijna twee jaar niet gekeken te hebben. Nog wel een PCR nodig trouwens. Maar verder kukelen alle maatregelen overal in elkaar. Niemand gelooft er meer in. Op 16 februari eindigt 2G in Oostenrijk. Gecontroleerd word nu al amper meer. Maar hoeveel mazzel dus voor mijn dochter en ik! Dikke meter poeder en vanaf het weekeinde zonovergoten Alpen. Dus dat moest gevoerd worden alvast. Heerlijk zo’n sneeuwduik. Iets kouder maar dan een goede lange koude douche.

Het sneeuwt echt als een tierelier en dat tot donderdag aan toe. Beloof jullie veel te filmen. Ga nu ff skiën. Ook ff kijken of mijn skipas nog geldig is. Denk het wel want ik ben als genezen vrijgegeven in november. Veel mensen met twee prikken zijn de klos vandaag. Maar 16 februari gaat alles open voor iedereen in Oostenrijk dus ….

Het Furkajoch gaat een hele mooie maatstaf worden voor de huidige dump. Gister gestart op 60cm. Nu 125cm. En het verbaast mij niet als donderdag ….. de 300cm zal zijn gehaald! ff verder kijken nog….

Gister in het Duitse Erzgebirge al heftig.

Lekker koud in Amerika ook nog. Bekijk bovenstaande video tot het einde! Bekijk de sneeuwrecords daar op electroverse.net. OK paar plaatjes nog dan:

Door naar Saudi-Arabië. Sneeuw in Jeruzalem hadden we al gezien maar het is nog gekker momenteel.

https://twitter.com/AamirAliKhanADV/status/1487832246052847616?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487832246052847616%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Felectroverse.net%2Feast-coasts-historic-snow-saudi-arabia-lowest-temp-in-30-years-morocco-see-snow-egypt-coldest-winter%2F

Is al de tweede keer deze winter dat we dit fenomeen zien.

Nog een kiek uit Saudi-Arabië!

Op Groenland is de eerste -60ºC van 2022 gemeten. -62,4ºC om precies te zijn.

Op de een na laatste dag van januari een nieuw maandrecord op Antarctica. Het oude record van 2012 gebroken. Vreemd al die kouderecords in dit millennium. Nu ja. Morgen of overmorgen hebben we weer de nieuwe temperatuurmeting van de aarde!

PS Donaties welkom.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Marco · 1 februari 2022 op 16:55

Met booster is PCR niet meer nodig.

Tjeerd · 1 februari 2022 op 18:24

Mooi ‘Wim Hofje’ Hajo.
Valt daar een beste bak zeg…..
Misschien dat we nog langskomen in de voorjaarsvakantie. We zitten 5 dagen in de buurt van Innsbruck.

Michel · 1 februari 2022 op 18:27

Ik ben vanaf vrijdag 4 dagen rond Innsbruck, eerst de nordkette, indien het lawinegevaar geweken en daarna 3 dagen axamer lizum. Nog tips?

Hajo · 1 februari 2022 op 19:15

Zou leuk zijn als je foto’s stuurt en een verhaaltje. Dat ik het kan publiceren. Met wie ga je?

  Michel · 1 februari 2022 op 20:55

  Met Marcel , die jongen/ man die in oberstdorf geen duo- paraglide deed. Ik maak wel een filmpje, of een paar goede foto’s om te plaatsen. Ik ben niet zo een goede schrijver om een heel verhaal te schrijven.
  Hoop wel dat ik vrijdag kan poederen op de nordkette, ik ben wel een redelijk goede skiër 🙂

   Michel · 1 februari 2022 op 21:15

   Als je tijd en zin hebt kan je ook mee, ik land in Innsbruck om 8.30, ben dus rond 9.30 bij de nordkette, Marcel komt uit augburg met de auto, is er pas rond het middaguur, wanneer ik al 3 keer de hafelekar gedaan heb 😉

Hajo · 1 februari 2022 op 22:00

Heb je geappt!

Gesloten voor reacties.