Entenrennen Filmzoos

Entenrennen, inderdaad, ik kon er me ook helemaal niets bij voorstellen toen ik het zag passeren. Het filmpje maakte natuurlijk veel duidelijk. Het event is al even achter de rug, maar toch is het te leuk om niet te delen met jullie. Voor de 8ste keer op rij was het in Filzmoos tijd voor de badeendenrace. Kijk maar even mee, ongetwijfeld wil jij dit volgend jaar ook meemaken!

Entenrennen in Filzmoos op 4 augustus 2018

De badeendjes racen doorheen een parcours van 1 kilometer en overwinnen tal van obstakels zoals kleine watervallen, draaikolken en naar stenen. Het wordt een leuke namiddag vol vertier. Niet enkel de race lokt bezoekers, er zijn ook optredens van diverse lokale bands.

De eerste eend die de Häuslerbrücke haalt is de winnaar, en hier hangt ook een mooie prijs aan vast. De winnaarseend krijgt 300 Filzmoos-euro, de 2e krijgt 200 Filzmoos-euro en de 3de 100. Daarnaast krijgen de volgende 7 eendjes ook een prijs!  Wil jij volgend jaar ook deelnemen? Dan hoef je enkel een eendje van 2 euro te kopen, simpel toch! En lekker goedkoop! Wedden dat de kinderen het top vinden :-).

Natuurlijk is deelnemen in dit geval belangrijker dan winnen hé, puur geluk toch dat jouw eendje als eerste de finish haalt. Maar in Filzmoos is dit een leuke gebeurtenis die toch bekijks heeft. En voor jullie denken aan de vervuiling, daar denken ze aan hoor. Elk eendje wordt op het einde van de race uit het water gevist.

Nu eerlijk dit berichtje is tot stand gekomen door een leuk filmpje dat ik heb ontdekt via Ronaldo bij onze concullega’s van Fantastisch Oostenrijk.  Hierbij  nog even de link naar hun bericht. Zij hadden een lezer ter plaatsen in Filzmoos.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van deze link.

Ben jij ook in onze partnergebieden aarzel dan niet om ons te contacteren. Wie weet zie je dan zelf ook jouw foto’s verschijnen op onze website.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.