WSWM_Steilstepistes_FB

Begint het bij jou pas te kriebelen wanneer een piste een hellingspercentage boven de 70% heeft? En spring jij het liefst vandaag nog in de auto om het avontuur tegemoet te rijden? Dan moet je vooral blijven lezen, want we hebben een aantal uitdagende pistes voor je geselecteerd. En je vindt ze gewoon in Europa, dus je rijdt er zo heen!

Een kleine side note bij onderstaande steile afdalingen is dat natuurlijk bij lange na niet iedereen geschikt is om met één of twee planken onder zijn of haar voeten van zo’n helling te gaan. Genoeg ervaring is absoluut een must! Eens zien of jij kriebels in je buik krijgt bij het idee aan één van deze vijf steile pistes…

1. Laber Nordhang in Oberammergau (Duitsland)
Een van de steilste pistes in dit lijstje is de ‘Laber-Nordhang’ in Oberammergau in Duitsland. Hier is de helling 84 %. Dit is de steilste freeride-afdaling in Duitsland. Vanaf de piste heb je ook prachtig uitzicht op Oberammergau. Voor de ervaren freestyler een must-visit!

2.Mont Fort in Quatre Vallées (Zwitserland)
In het prachtige, en ook het grootste, skigebied van Zwitserland “Les Quatre Vallées” vind je op 3.328 meter hoogte de Mont Fort. Het hellingspercentage ligt hier op 77%. Vanaf deze piste kun je helemaal door skiën naar Tortin. Deze afdaling vraagt dus de nodige zelfbeheersing, durf en uithoudingsvermogen. Want hoe ervaren je ook bent, wedden dat jij die meters in je benen gaat voelen!

3. De muur in Avoriaz (Frankrijk)
Op nummer drie in dit lijstje staat “De Muur” in Avoriaz, ook wel de Zwitserse muur of ‘Le Mur’ genoemd. Op deze buckelpiste, piste met bobbels, ervaar je een hellingsgraad van 76% en een hoogteverschil van 400 meter. Vanuit de gondel lijkt de afdaling mee te vallen, maar vooral het eerste stuk van de piste is erg venijnig. Vergis je dus niet!

4. Hohe Salve in Brixen im Thale (Oostenrijk)
De Hohe Salve is een Oostenrijkse berg gelegen tussen Kufstein, Wörgl en Kitzbühel in de deelstaat Tirol. Deze bekende panoramaberg wordt vooral veel bezocht als uitzichtpunt maar voor de echte durfals is dit de perfecte afdaling. Aan de zuidkant van de Hohe Salve loopt namelijk een zwarte piste naar Brixen im Thale met een hellingsgraad van 74%.

5. Diabolo (Oostenrijk)
In skigebied Golm in Oostenrijk vind je de zeer uitdagende piste Diabolo. De piste is vrij kort: 372 meter aan steil plezier. De hellingsgraad is 70%. Ben je op pad met wat minder ervaren skiërs? Dan is dit gebied ideaal. Je vindt hier namelijk brede en afwisselende afdalingen, van een eenvoudige oefenweide tot de uitdagende en zeer steile Diabolo piste.

Zo, hebben we je genoeg geënthousiasmeerd om nú in je auto te springen en naar een van deze steile pistes te rijden? Dan hebben we nog een kleine tip voor je. Ken je de Renault Kadjar en de nieuwe Captur al? Deze crossovers zijn ideaal voor iedere wintersportliefhebber!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.