DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

En yes dat is een zuiver polar low als ultiem kerstkado

check ook eens

39 Reacties

 1. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  15 cm sneeuw. dat zou wat zijn. hmm
  eigenlijk de winterbanden weer eens uitproberen.
  Zal wel weer niet veel van overblijven.

  Iedereem een fijne kerst

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 2. nils schreef:


  Ik heb maar één woord voor onze ski/boarddag in la Rosiere/La Thuile; manmanmanmanmanmanmamanmanmanman

  • Roy schreef:

   Ah verdomd wat mooi… is dat vanaf de Mont Valaisan?

   • nils schreef:

    Inderdaad Roy. Zoontje om 9 uur in de les, wij om 9.30 op 2800m. 5 keer achter elkaar de bovenste afdaling gedaan zo lekker en rustig. Lager in het gebied een stuk drukker maar na de les met z’n drietjes nog een pizzaatje gaan eten in Italië. Veel slechtere pistes aan de la thuile kant door regen. De Saint bernard kant perfect en rustig!!
    Gaaf, rustig gebied. Vooral ook landschappelijk geweldig!! Maar het is zo vreselijk ver rijden dat ik het Nederlanders echt afraad. En geen après ski met stampende muziek. Saai!! 😉

 3. Stefan Kaptein schreef:

  Vandaag na de regendag weer de pistes op. Keuze was op Westendorf gevallen omdat het zonnetje zou gaan schijnen en dan ski je in Westendorf lekkerin het zonnetje. Die vlieger ging helaas niet op vandaag, bleef bewolkt en mistig en dus weinig diepte zicht. Hoe zijn de pistes is dan de volgende vraag. Nu ben ik kritisch op piste kwaliteit en ik moet zeggen dat de pistes er matig bij lagen. En waarom dan pessimist hoor ik alweer roepen. Door de enorme bak warm water die over de pistes is gegaan zijn deze opgevroren tot bijna blauw gletsjer ijs. Daar bovenop is 30 cm vers poeder gevallen en dan heb je dus de giftige cocktail van ijzige pistes met bulten bij elkaar geschraapt poeder. Veel mensen hoorde je klagen over de piste kwaliteit. Natuurlijk ook diverse ongelukken gezien en dat zie je vaker als de condities moeilijker zijn. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen en dan zou het zonnetje er wel bij moeten komen. Vanavond lekker uit eten in Westendorf om morgen weer met frisse moed de pistes op te gaan.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Precies Stefan,
   hier in Hochkrimml zijn de Filzstein en Duxeralm van goede kwaliteit. Daar lag dan ook voldoende sneeuw om de regen te absorberen/doorheen te laten zakken.

   Bij de Plattenalm zag ik inderdaad een blauwe gletsjer waar de pistenbully ook nog eens een extra compacte massa van heeft gemaakt. Er is een giga dump nodig om die ijsvlakte voor de rest van het seizoen af te dekken.
   Zo niet, dan wordt het een drama en zullen de ambulances/ helikopters overuren gaan maken…
   En dat vast niet alleen in Westendorf en Hochkrimml…

 4. Rick schreef:

  Ben bang dat dit niet door gaat.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Trendmatig zit deze uitbraak al enkele dagen in de modellen. Ik verwacht dat hij komt… alleen de grote vraag is : waar?? Kan net zo goed nog naar Noorwegen of oost Europa verdwijnen

 5. Geert schreef:

  Hier vandaag toch wel een licht winterse setting op deze 1ste Kerstdag. Op de schaduwplekken heeft de rijp gewoon de hele dag stand gehouden. De terrastafel nog steeds met rijp en ijs bedekt…en intussen zit het kwik alweer dicht bij het vriespunt en dit bij een kraakheldere hemel. Toch wel een beetje een winterse beleving van Kerst 2018 dus. Laat ons hopen dat januari ons nog veel steviger werk van de winter laat zien…ons geduld mag nou toch wel es beloond worden.

 6. Everlast schreef:

  Vandaag in Filzmoos goed geprepareerde pistes en bewolkt. Maar dat mocht de pret niet drukken.Prima ski-dag gehad,mijn dorpsgenoot/forumlid zal dat dek ik kunnen bevestigen [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMAG0063.jpg[/IMG]

 7. EKlop schreef:

  Ik kan Stefans woorden bevestigen. Harde pistes, slecht zicht en hopen. Ik had moeite op m’n Snowboard. Geen grip of klappen opvangen. Maar ik klaag niet, het was gewoon een goede dag. Alleen kaiser wetter kan ook niet.

 8. EKlop schreef:

  Ik vergeet te zeggen: het plaatje was prachtig en spookachtig soms. Witte bomen, mist en fluister stil. Echt kerst

 9. michelle schreef:

  Fantastisch weer in Riederalp een

 10. Henrik schreef:

  Klein beetje zon vandaag, veel wolken en af en toe harde wind. Redelijk ijzige pistes mn op lagere delen door regen icm vorst en verse sneeuwlaag die snel wordt losgeskied.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/912FACEE-860F-4D09-A148-19DB965957A9.jpeg[/img]

 11. Hans schreef:

  Wat? Draaien alle liften niet? Er zijn er maar een paar…… 5 ofzo? Zijn ze daar dan te beroerd om……
  De controlerun is wel interessant vanaf 300h. Ver weg maar ga ‘m toch maar ‘s volgen.

 12. Ab schreef:

  Meteofiction ?? Tja de modellen weten geen raad met ie euro hoog wat ie gaat doen in het nieuwe jaar begin januari en komen elke keer met andere optie van een artic kou uitbraak tot zuidwestenwind zoals GFS de laatste runs. Ook hebben ze moeite met de mogelijke uitwerking van de a.s SSW of ze pikken dat nog niet eens op is ook een optie en komen ze later mee alsnog. EC daarentegen nu de 12z run lijkt dan weer voor een steeds noordelijker positie van het euro hoog te kiezen richting begin januari. Hier een meteofiction kaart van EC op 240h vooruit (4jan.)
  Gezien de termijn zal het nog erg vaak veranderen https://www.mupload.nl/img/8nvuci.gif

  • Hans schreef:

   Ze hebben het zeker moeilijk Ab m.b.t. de SSW. Vind dat EC al op 1 jan. dus op 168h een mooie verbinding probeert te maken met Groenland. Bijna binnen de”betrouwbare” termijn. 😉

  • Koninks schreef:

   Ik las hier vanmorgen ergens dat die ssw al geweest was maar komt dus nog? Of split?

   • Ab schreef:

    SSW is al begonnen maar duurt tot 27 december. En de uitwerking ervan duurt vaak 1 tot 3 weken soms wat eerder. De meeste modellen hebben dat nog niet echt opgepikt.En ja vwb split is er nog grote onzekerheid. EC blijft vasthouden aan een split begin januari en GFS zwabbert daar wat mee dan weer split en dan toch weer niet. Gewoon afwachten nog komende week dan zien ik het wel

  • Koninks schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/0888F539-8EDE-4866-BB7F-D03EA573BC6D.jpeg[/img]

 13. deepblue schreef:

  Rondjes weissensee vandaag gedaan. Morgen is ie officieel open. Mooi ijs, baan van 4,5km. Beter en langer dan vorig jaar met al die sneeuw.
  Lekker zonnetje! Top

 14. deepblue schreef:

  Ben er nog nooit tijdens de alternatieve Elfsteden geweest, maar geniet er nu voor derde jaar rond de kerst, dus zal vast super zijn. Benieuwd naar je ervaringen!
  Je kan nu al oefenen

 15. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/5863E5DA-C584-4DA3-AC70-1AAB0A330318.jpeg[/img]

  Groot verschil tussen beide pluimen zeg.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.