Wat een situatie in de Alpen met dikke sneeuw in veel gebieden boven 1000m. Ook de events die vaak aan het einde van het seizoen georganiseerd worden hebben er de lusten en de lasten van. De Gardenissima van Val Gardena in Zuid-Tirol (Duits: Gröden) viel met de neus in de uiteindelijk geklaarde boter want het event werd van zaterdag 2 april naar vandaag verplaatst.

Kijk eens wat een verschil qua weertje. Gisteren echt ondoenlijk. Vandaag een topper. En wederom won de lokale titaan want world cup skiër Christof Innerhofer. Bij de dames was de winnares de uit Innsbrucker afkomstige Franziska Gritsch. 

Het leuke van dit event is echt dat de deelnemers aan deze ultralange reuzenslalom variëren van absolute wereldtop, via B-kader en skiclubs tot ordinaire toeristen. Zelf heb ik enkele keren meegedaan en dat vorige winter al dit soort prachtevents in het water vielen was nogal kl…..

Maar de mannen staan er weer, te stralen net als het ijskoude weer.

Overmorgen is de bizarre huidige winterinval weer vergeten: dan zitten we weer dik aan de aangename kant zoals je hierboven ziet! Fijne zondag allemaal, met helaas geen Formule 1.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.