Wat een situatie in de Alpen met dikke sneeuw in veel gebieden boven 1000m. Ook de events die vaak aan het einde van het seizoen georganiseerd worden hebben er de lusten en de lasten van. De Gardenissima van Val Gardena in Zuid-Tirol (Duits: Gröden) viel met de neus in de uiteindelijk geklaarde boter want het event werd van zaterdag 2 april naar vandaag verplaatst.

Kijk eens wat een verschil qua weertje. Gisteren echt ondoenlijk. Vandaag een topper. En wederom won de lokale titaan want world cup skiër Christof Innerhofer. Bij de dames was de winnares de uit Innsbrucker afkomstige Franziska Gritsch. 

Het leuke van dit event is echt dat de deelnemers aan deze ultralange reuzenslalom variëren van absolute wereldtop, via B-kader en skiclubs tot ordinaire toeristen. Zelf heb ik enkele keren meegedaan en dat vorige winter al dit soort prachtevents in het water vielen was nogal kl…..

Maar de mannen staan er weer, te stralen net als het ijskoude weer.

Overmorgen is de bizarre huidige winterinval weer vergeten: dan zitten we weer dik aan de aangename kant zoals je hierboven ziet! Fijne zondag allemaal, met helaas geen Formule 1.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.