Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

De man op de foto is niet de winnaar van de auto in Obertauern vandaag. Maar dat weet hij dan nog niet. Hij weet dan alleen dat hij een van de 24 kistjes heeft gevonden en dat zijn kistje per notaris is verbonden aan een bepaalde prijs.

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

1.000 enthousiastelingen hebben vandaag weer gegraven op de legendarische “Gamsleiten 2”-piste. Allemaal met een zelfde door de organisatie uitgedeelde plastic tuinschep.

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

Het is al weer de 13e keer dat het Gamsleiten Kriterium – het grootste Oostenrijkse schatzoeken in de sneeuw – plaats vond. En aan sneeuw was er ook geen gebrek. Sowieso niet in het sneeuwzekerste skigebied van Oostenrijk en deze winter al helemaal niet. Het skigebied is nog open tot 1 mei!

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

De auto werd gewonnen door Dirk Klepsch uit het naburige Radstadt. Zijn startnummer 740 was zijn ticket. vermoedelijk was het kistje dat bij de auto hoorde niet gevonden. Dan wordt er ’s middags op het feestterrein nog eens geloot. Zo kwam ik vorig jaar aan een schitterende e-bike. De winnaar was overdonderd: “Ongelofelijk. Ik heb nog nooit iets gewonnen!“

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

Hier zie je de ambassadrice van Obertauern Maria Höfl-Riesch de Gamsleiten lift omhoog gaan. Schitterend weer ook dit weekeinde voor iedereen die heeft geboekt. Vrijdagavond al was er tijdens het uitdelen van de startnummers feest met Ö3 DJ Philip Kofler. Dit jaar was er voor de afwisseling geen afvaardiging van Wintersportweerman. Volgend jaar weer eens kijken!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.