Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

De man op de foto is niet de winnaar van de auto in Obertauern vandaag. Maar dat weet hij dan nog niet. Hij weet dan alleen dat hij een van de 24 kistjes heeft gevonden en dat zijn kistje per notaris is verbonden aan een bepaalde prijs.

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

1.000 enthousiastelingen hebben vandaag weer gegraven op de legendarische “Gamsleiten 2”-piste. Allemaal met een zelfde door de organisatie uitgedeelde plastic tuinschep.

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

Het is al weer de 13e keer dat het Gamsleiten Kriterium – het grootste Oostenrijkse schatzoeken in de sneeuw – plaats vond. En aan sneeuw was er ook geen gebrek. Sowieso niet in het sneeuwzekerste skigebied van Oostenrijk en deze winter al helemaal niet. Het skigebied is nog open tot 1 mei!

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

De auto werd gewonnen door Dirk Klepsch uit het naburige Radstadt. Zijn startnummer 740 was zijn ticket. vermoedelijk was het kistje dat bij de auto hoorde niet gevonden. Dan wordt er ’s middags op het feestterrein nog eens geloot. Zo kwam ik vorig jaar aan een schitterende e-bike. De winnaar was overdonderd: “Ongelofelijk. Ik heb nog nooit iets gewonnen!“

Foto copyright: Tourismusverband Obertauern

Hier zie je de ambassadrice van Obertauern Maria Höfl-Riesch de Gamsleiten lift omhoog gaan. Schitterend weer ook dit weekeinde voor iedereen die heeft geboekt. Vrijdagavond al was er tijdens het uitdelen van de startnummers feest met Ö3 DJ Philip Kofler. Dit jaar was er voor de afwisseling geen afvaardiging van Wintersportweerman. Volgend jaar weer eens kijken!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.