De vorst valt straks in in de nacht op 6 februari en houdt dan minimaal aan tot en met 9 februari heb ik beloofd. Daar mogen we vanavond 2 dagen aan plakken: 7 ijsdagen tot en met 11 februari. Mochten mensen willen klagen over de winter tot dusver…. kijk dan ook eens even over de grens naar de oosterburen. Op de Wettermelder groepspagina op Facebook zie je eindeloze laagland sneeuwfoto’s van echt een bijzondere winter! Hierboven en superkiek van Christian Heller van heller-photography.de.Goed idee eigenlijk van Wetteronline zo’n groepspagina voor het delen van weerplaatjes. Ik heb ooit Weercafé aangemaakt. Mmm maar ik kan natuurlijk ook gewoon dagelijks mijn inbox op Facebook checken voortaan.

Meteen raak van Jan-Willem stuurde deze foto van sneeuw in Kerkrade vandaag. In België is het wat tegen gevallen hoor ik!

Wat niet tegen gaat vallen is de nieuwe run van het Amerikaanse model. Ik heb mensen al weer herhaaldelijk gerust moeten stellen. Er waren er zelfs die de ochtendrun slecht vonden vanwege wat dooi in de middag. Maar die run was nu juist géniaal! Anders de avondrun wel.

7 ijsdagen op rij. Keurig vanaf 6 februari en dan door tot 11 en Groningen nog een beetje meer! 100% zeker schaatsen als die run uitkomt want er zit matige en strenge vorst op.

Ik ben aan het werk aan een Petje af systeem waarbij donateurs net iets meer kunnen zien dan anderen. En nog wat andere voordelen. Ik heb ook al een truc om het wachtwoord van een individuele video aan en kleine betaling te kunnen koppelen. Morgenmiddag misschien weer eens. Vanavond is alles weer helemaal gratis gewoon omdat het kan.

De run van het Europese model is binnen en die is knudde. Annuleert de hele vorstperiode. Vast een gigantisch warme uitbijter in de pluim straks. We kijken even waar de modellen uit elkaar gaan lopen. In de nacht op 4 februari zijn de verschillen minimaal… maar het Amerikaanse model heeft de karakteristieke ronde vorm van de uitzakkende kou…. het Europese model heeft meer een kronkellijntje en dat lijntje ligt al wat noordelijker.

Die avond is het verschil al veel groter geworden. Er wordt echt een deuk in de koude gordel geslagen. En dat pakt dan in de dagen erna ook slecht uit. Zo nog even de pluim. Dan morgenochtend verder.

Wat ik al dacht. Geen nood dus. Komt morgen allemaal goed. Dat was het weer! Welterusten alvast!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Doneren mag hoeft nooit. Dank voor de vele kleine donaties. Geeft de burger moed en zin om door te gaan.

Zie ook het nieuwe platform patreon.com/smitsays waar je andere krenten uit de pap en later ook podcasts over diverse thema’s zult vinden. Er waren tenslotte nogal wat donateurs die het jammer vinden dat ik hier op Wintersportweerman.nl voor het pad van de liefde en verbinding kies en niet meer zaken ga posten die bij één in goede aarde vallen en bij de ander haat, frustratie en boosheid oproepen. Klimaat blijven we doen omdat zelfs de CO2-alarmisten en opwarmingsschreeuwers op dit platform diep in hun hart stiekem winterliefhebbers zijn.

Volg me ook op bitcoindaily.nl. Informeer je daar en op bestebank.org over de laatste trends en de fundamentals. Mocht je in Bitcoin willen stappen kies dan voor Bitvavo als handelsbeurs en gebruik deze link er naartoe. Of neem contact met me op via einfachbitcoin.com/kontakt (we spreken nog steeds Nederlands).

Inloggen voor gemakkelijker reageren mt een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig! Tot later!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Jaap verlaan · 30 januari 2021 op 19:46

Wederom mooi bericht hajo

Kees · 30 januari 2021 op 20:24

“opwarmingsschreeuwers” -> “stiekem winterliefhebbers”

Prachtig onderbouwend en logisch denken namens onze cum laude afgestudeerde ‘weerman’!
– licht sarcastisch / cynisch ondertoontje –

Ze zijn zoveel winterliefhebber dat ze elke opwarming van deze aardkloot “schreeuwend” de volle aandacht geven! Dat zijn de echte winterliefhebbers, daar is helemaal niets stiekems aan!@

  Hajo · 30 januari 2021 op 20:53

  De nadruk ligt op CO2-alarmisten. Dat is namelijk de leugen. Niet de opwarming. De aarde is sterk opgewarmd maar niet door CO2. En nee was niet sarcastisch of cynisch bedoeld. Zo ben ik niet. Hooguit ironisch. Voor mij is het helemaal geen discussie. Ik ken mijn hoaxes goed en de CO2-hoax nog het best. Even goede vrienden. 😉

   Ad van der Hoeven · 30 januari 2021 op 22:37

   7 ijsdagen?

  Jaap · 1 februari 2021 op 13:55

  Goh je verwacht het niet hé! Winter autistisch gedrag…..

Spyfromthesky · 30 januari 2021 op 22:36

Dat jonge kinderen weer eens een keer ijs in de sloten kan zien, dat is na zoveel jaar al weer wat.
Er ligt nog een enkel haalbaar scenario dat we op het ijs zouden kunnen staan. Ook al zou het na 6 februari even wat doorgaan, dat is nu nog net te ver weg om een beetje betrouwbaar te zijn, maar dan pas lijkt het eventueel te beginnen wat voor kansen er zijn.

In deze, ook al heb je over verre metofiction gebied, kan je volgens mij pas over een schaatsrun spreken als het inderdaad 3 dagen gevroren heeft en overdag ook de temperatuur laag en de kaarten staan haalbaar gunstig.

Maar ik hoop natuurlijk mee, wetende dat mocht er ergens 12 tot 16 cm ijs komen, dat er niets door mag gaan. Of is er na 11 februari of zo meer hoop. Laten ze ons wat meer vrij.

Trainen gaat de laatste tijd toch al niet meer. Geen ijsbanen open. Vanwege de wekenlange regenmoesson zit skeeleren er ook bijna niet meer in.

Eén ding heb ik wel weer meer gedaan en dat is hardlopen. Daarvoor is het altijd wel bijna goed weer voor.

Spyfromthesky

  jan van noort · 31 januari 2021 op 16:08

  ik volg je al een tijdje maar beter ga je iets anders doen, ergens anders onzin verkopen of zo.
  je praat al weken over kou en vorst etc..
  ik heb nog geen echte kou gezien!
  Je voorspellingen raken kant nog wal.
  Gewoon kappen en geen onzin weerberichten svp!

Gesloten voor reacties.