Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

En we zijn los met twee dagen zuidkantdump en nieuwe hoop Lage Landen

check ook eens

84 Reacties

 1. Eef schreef:

  Fantastisch. Wij vertrekken volgende week vrijdag 8 feb richting Val Gardena . Ik kom er al 15 jaar en zo’n dump vlak voor aankomst nooi meegemaakt.
  Kun je iets vertellen over her weer vanaf 8 feb. Hoop natuurlijk op een heerlijk zonnetje ik zag in de run van vanmorgen dat GFS het vanaf 8 feb weer laat sneeuwen.
  Alvast bedankt Hajo

  • Hans schreef:

   Jij komt er al 15 jaar Eef?…… leuke naam trouwens 😉
   Dan weet jij zelf wel welk weer er te wachten staat over het algemeen. Hier het ensemble voor VG. Vanaf eind volgende week zijn er sneeuwsignalen én flinke kou in de planning als je kijkt naar de hoofdrun. Dit vanwege een koude bel en een depressie bij Italië op de MZ.
   Zoals je ziet zit de (zwarte) oper onderin en wordt niet ondersteund. M.a.w. vanaf volgend weekend nog niets van te zeggen……. zou uitgaan van mooi weer 🙂

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549011239.png[/img]

   • Eef schreef:

    Hoi Hans, Van de 15 jaar dat ik er kom, heb ik zeker 80% zon gehad. De afgelopen 3 jaar alleen maar sneeuw of bewolking gehad. Wordt weer eens tijd voor zon. We wachten het af. Is nog 7 dagen in de verrekijker

   • eef schreef:

    Wat houden die percentages in bij het sneeuwvlokje onderin het model

    • Hans schreef:

     % kans op sneeuwval. Afgelopen maand werd er steeds maar weer (grote) kans op sneeuwval aangegeven maar werd even vaak weer weggepoetst. Zoals je weet, is de kans daar gewoon klein. Kans op zonnig weer is veel groter 😉 Garanties zijn er echter nooit helaas…..

   • Hajo schreef:

    Bijzonder die alleingang op dat prikpunt…. in Lage Landen is hoofdrun nog beetje ingebed!

 2. nico schreef:

  hoi skivrienden
  kunnen jullie iets zeggen over monte rosa hoeveel sneeuw gaat daar vallen ?? veel tegenstrijdige berichten kan er geen pijl op trekken wij vertrekken 8 feb
  grtjs nico

 3. Harm schreef:

  Heerlijk, eindelijk een significante hoeveelheid voor de Dolomieten. Moet weliswaar nog 6 weken wachten, maar de voorpret kan beginnen.. :p

 4. Marcel schreef:

  Morgen lekker weekje genieten van de verse sneeuw in het Villnösstal

 5. Gerard schreef:

  HI Hayo, Over de Polar vortex, volgens weerman bij NOS goisteren komt wat in VS gebeurt maar 1x per 20 jaar ne door opwarming 1 x in de 100 jaar!! Hoe zit dat volgens jou?

  • HansS schreef:

   Hoi Gerard, ik ben Hajo niet, maar ik kan er wellicht ook wel wat over zeggen. Of de aarde nu een graad opwarmt of niet, de polar vortex blijft bestaan (zowel de stratosferische die de eigenlijke polar vortex is, alsook de troposferische variant die hier bedoeld wordt). Of deze nu temperaturen brengt van -49 is of -45 maakt natuurlijk ook geen zak uit, je adem bevriest nog steeds waar je bij staat. De vraag is waarom die polar vortex zover naar het zuiden uitzakt, dit is waarschijnlijk grotendeels te herleiden naar de SSW (Stratosferische opwarming) van begin Januari die de polar vortex keihard van z’n plek heeft gebeukt.

   Het slaat als je het mij vraagt als een tang op een varken om te zeggen dat een stratosferische opwarming niet meer voor kan komen door de algehele opwarming… De werkelijke vraag voor mij is wat een eventuele globale opwarming doet met de stabiliteit van de vortex, aangezien deze een groot gedeelte van zijn stabiliteit ontleent aan het feit dat hij zo extreem koud is, kun je je afvragen of het juist niet wat vaker voor kan komen? Hetgeen we namelijk vaak nodig hebben voor extreme kou op gematigde breedtes is een onstabiele polar vortex….

  • Hajo schreef:

   Ik ben filosoofje en dan weet je dat je altijd goed naar definitie moet kijken….. “polar vortex” dat is natuurlijk een buzz word….. wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Het hele woord lijkt verzonnen om aan te duiden dat in een warme tijd een hele koude stroming op gang kan komen. Een Jan Pelleboer in 1970 zou nooit over een polar vortex gehad hebben…. het zijn allemaal maar termen…. En al dat gedoe van “in de toekomst is er nog maar eens in de zoveel jaar ….. ” een elfstedentocht of wat ook…. is natuurlijk gebaseerd op de momenteel falende klimaatmodellen…. en statistiek waarvan bekend is dat je leugens hebt, verschrikkelijke leugens en statistiek. NIEMAND kan de toekomst voorspellen…. dus als iemand beweert dat toekomstig een bepaald voorval nog maar eens in de X jaar zal optreden is dat een complete idioot…. als morgen de Krakatau serieus explodeert of wat ook heb je een totaal nieuwe situatie…. en bij dat soort uitspraken hoort iemand altijd te zeggen “stel dat de CO2 theorie over klimaat klopt en de mens doorgaat met het verhogen van de CO2 concentratie in de atmosfeer, dan verwacht ik dat….” Daar zet ik dan tegenover: “Aangezien ik de bewijzen voor de kosmische straling-zonneactiviteit-wolkenhypothese van Svensmark aanzienlijk sterker vind dat het rammelende bewijs voor de CO2 theorie en aangezien de zon een zeer zwakke fase lijkt binnen te zijn gegaan, lijkt het me in die lijn te verwachten dat koude en sneeuwrijke situatie toekomstig X keer vaker zullen optreden dan de laatste 40 jaar”. Maar ik ben bijvoorbeeld al op mijn bek gegaan met de super El Ninjo van 2015-2016 die ik niet had voorspeld waardoor de door mij rond 2012 voorspelde serieuze wereldwijde afkoeling misschien wel met 5 jaar is vertraagd.

   • Jaap schreef:

    Hey Hajo, fijn dat je je standpunt onderbouwd en ja.. leugens en statistiek, vaak één. Maar uiteindelijk ook weer noodzakelijk om je gelijk te bewijzen. Alleen al het bijhouden van de actuele temperatuur is een vorm van statistiek. Maar goed dat terzijde, Svensmark heeft een mooie theorie en ik moet nog even wat wetenschappelijke artikelen opduiken die denken zijn verhaal te ontkrachten. Overigens ik bedenk opeens dat het zoeken naar correlaties een zuivere vorm van statistiek is en daarmee is Svensmark op het spoor gekomen van zijn theorie. Erich von Daniken (schrijver van: waren de goden kosmonauten) deed hetzelfde zonder Svensmark onder dezelfde noemer te willen plaatsen aangezien ik te weinig van zijn theorie weet.
    Maar wat ik eigenlijk grappig vind is dat de hoek van de CO2 aanhangers Svensmark verguist en jij als Svensmark aanhanger de CO2 theorie verguist. Aangezien ik mbt het weer een beetje de chaostheorie aanhang (dat wil zeggen een vlinder in Amerika kan invloed hebben op het weer in Nederland) betekent het ook dat de ene theorie en de andere theorie waar kunnen zijn en misschien zelfs wel een versterkend effect (of verzwakkend?) op elkaar kunnen hebben.

 6. Hans schreef:

  Hee Hajo, ga jij nog naar VG vandaag??

  En m.b.t. de laatste alinea…….. jouw analyse……

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549014148.jpeg[/img]

  • Hajo schreef:

   Ben ermee bezig. je hebt gelijk dat het vlotter had gekund, maar ik profiteer nu van de crowdanalyse en pak dat weer mee. En nee…. ik ga toch niet de sneeuw in daar. Iets te druk en kan het vanaf mijn laptop beter coveren. Zie wel enorm uit naar de Gardenissima van 30 maart! Wie gaat er mee? Inschrijffformulier volgt!

 7. Mathijs schreef:

  Hoi, valt er al iets zinnigs te zeggen over het reisweer as zondag? Wil dan namelijk richting de noord Alpen vertrekken en zie dat er voor zowel zuid Duitsland als Oostenrijk sneeuw verwacht word.

 8. Jannes schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549018870.jpeg[/img]

  Ja hoor, ik ben weer in de Alpen samen met de wolken. Lekker rustig wel 🙂 O ja, met wie zou ik hier zijn? Hint, als het morgen maar niet regent…

 9. Eric | schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549019154.jpeg[/img]

  Jannes is best moeilijk om te bepalen met wie jij daar bent….. wie helpt mee?

 10. Getjo schreef:

  Moet haast wel maarten zijn

 11. Roy schreef:

  Nog altijd mooie sneeuw op 1400 meter in Valmorel!

 12. sneeuwfanaat(Ron) schreef:


  Gisteren terug uit Obertauern gekomen geweldige omstandigheden gehad ondanks de -12!!En wat een sneeuw aldaar

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   • Hans schreef:

    Ja Ron, zeker een pak sneeuw. Was er nog genoeg onderdak te krijgen op laatste moment? Druk op piste?

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Ik had september al geboekt Hans toen al bijna alles vol daar ,ik had geluk met het weer zeiden de locals !Sprak met de eigenaar van ons appartement hotel alpenrose(Trouwens fantastische locatie ad Tauernrunde)En die zei dat dit zelfs grazy is wat daar gebeurd nu met de sneeuwhoogte.hij zei dat hij dit in 15 jaar niet had meegemaakt ! Ze gaven bijvoorbeeld 10 cm op zondagnacht en er viel 25.Bizar mooie locatie en echt een ervaring om daar weer te mogen zijn! Wel erg duur trouwens;)

     • Hans schreef:

      Thnx. Heb in november gekeken, zo goed als vol…. Wat is daar dan (extreem) duur? Hotel? Eten? Drankje? ( op de piste)?

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Eten en drinken op de piste en après ski vond ik extreem duur .Skipas 47 euro voor een dag is geloof ik normaal voor de meeste gebieden tegenwoordig.accomodatie was redelijk te betalen ad piste.Garni hotel Alpenrose,echt een aanrader ..

 13. Mathijs schreef:

  Thanks voor aanvulling reisweer as zondag!

  • Peter schreef:

   Hallo Mathijs. Waar heb je die aanvulling gelezen. ben ook benieuwd. Ga vanaf morgen met de caravan naar Mittersill in Oostenrijk en ben benieuwd naar de verwachtingen.

 14. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549024740.jpeg[/img]
  Vandaag in Châtel enorme sneeuwval. Grote zware vlokken. Op sommige pistes 40 cm neuschnee sinds gistermiddag.
  Het zicht is erg slecht en de sneeuw heel zwaar, dus we zijn ermee gestopt. Wel prachtig om te zien en ben blij dat ’t (nog?) geen regen is. Heel mooie week achter de rug!

  • Harm schreef:

   Dan inderdaad iets eerder stoppen met een voldaan gevoel dan nog een paar uur door ploeteren en er geen lol meer in hebben. Goede reis terug..

  • nils schreef:

   ZOOOO!!!
   Top Marcel! Vooral voor Roy naar Valmorel maar ook voor ons over 3 weken naar Chatel!!
   Geweldig dat deze keer het niet plenst maar juist tegen de verwachting in dik sneeuw.
   Flinke neerslagafkoeling waarschijnlijk.

  • Marcel H schreef:

   Weer zitten echt op de wip hier in Châtel; continue afwisseling van sneeuw, natte sneeuw en soms wat regen tussendoor. Toch zo’n 10cm accumulatie in het dal hier inmiddels. Hogerop veel meer; we hebben een gondel gepakt en zijn even wezen wandelen, prachtig gezicht en heel bijzonder om deze dump (zo mogen we het nu toch wel noemen?) mee te mogen maken.
   Benieuwd of ik morgen de sneeuwkettingen om moet doen.

 15. Winterwonderland schreef:

  Momenteel omgeving Haarlem ongeveer 2 gr en afwisselend motsneeuw en beste vlokken. Blijft niet echt liggen. Laagje van vanmorgen vam ongeveer 2 cm alweer redelijk weggesmolten op straten en stoepen.

 16. Asten (Harmelen) schreef:

  1000 km ten oosten van de Russisch-Finse grens momenteel minus 45 graden… Zo ver is dat toch niet…
  Zou toch leuk zijn als…. 😉

 17. Jannes schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549031165.jpeg[/img]

  Blik op Westendorf, daarachter zuidkant dump goed te zien! Begint wat te waaien nu…

 18. Paul schreef:

  Heerlijke column van Theodoor Holman in het Parool vandaag:
  https://s.parool.nl/s-a4622505/

 19. Marcelvdh66 schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549041267.jpeg[/img]

  Zie je wel, we kunnen hier niks meer hebben 😉

 20. Michel schreef:

  Vanmiddag om 14.00 aangekomen in Gargellen (Montafon) toen enkele sneeuwvlokken. Nu net als in het dal helaas regen 🙁
  Ik verwacht van vannacht niet al te veel, heb mijn hoop op zondag gevestigd en qua zon op maandag. Moeten helaas in de middag weer weg.

 21. Hans schreef:

  Gaat al lekker Italië en het zwaartepunt moet nog komen

  https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549043550.png

 22. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549047044.jpeg[/img]

  Piep!
  Volgende lading graag!

 23. Ab schreef:

  De modellen weten het niet voor komende nacht en morgenochtend. Waar valt nou sneeuw en waar nou regen ?? Als het aan EC ligt een sneeuwbom voor Belgie en ZW NL.
  Wie het weet mag het zeggen 😉 Zelf hou ik het voor mij regio in het Westland voorlopig op regen of mss natte sneeuw. Hier de EC kaart https://www.mupload.nl/img/08ekxaksx3u.png

  • Mark (Breda) schreef:

   Spannend Ab! Ik zit in Breda dicht bij de sneeuwbom.

  • Geert schreef:

   Die sneeuwbom morgen zaterdag voor België zat af en toe in eerdere voorspellingen/verwachtingen…maar ging er dan plots weer uit. Maar een bepaald model die plots verdwijnt…kan ook plots zo maar terugkomen. Die berekening was er niets voor niets…een kleine detailverschuiving…en bam, het is er opnieuw!

 24. nils schreef:

  Hoe kan ik eigenlijk een profielfoto instellen?
  Loop hier al een tijdje mee, wordt tijd!

 25. Jorne schreef:

  Internet werkt niet mee vanavond… Avondupdate heeft iets vertraging ben ik bang

 26. Henrik schreef:

  Vanwege drukte op het werk een paar weken geen kaarten gezien en gevolgd maar ook niet heel veel spannends gemist, op beetje sneeuw na. Op basis van de huidige kaarten en pluimen kunnen we de winter komende 10 dagen in ieder geval wel op onze buik schrijven. Zit een stijgende lijn in de pluim en flink wat opties voor 10 graden+ en nauwelijks vorstkansen. Ondertussen 12 hele hellmannen gescoord in de Bilt deze winter t/m heden, complete non winter dus ondanks grote verwachtingen vooraf. Januari was daarnaast een halve graad te warm tov normaal en daarmee de 10e te warme maand op rij. Het lijkt er voorlopig niet of dat februari met deze trend gaat breken.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549050466.jpeg[/img]

  • kristof schreef:

   Hopelijk eindelijk eens een onderbreking met de sneeuw en de ijzige koud deze winter een van de sneeuwrijkste van de laatste 10 jaar.

  • Marcelvdh66 schreef:

   wat een onzin…. als het al waar is dat er meer groen kwam dan is een gebied, zo groot als Frankrijk, waar over gesproken wordt, een druppel op de toename van CO2 concentratie als je het vergelijkt met de oerwoudenoppervlak destijds op de aarde

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.