Berghotel Rudolfshütte

En we gaan maar weer eens het aantal dumps in de Alpen tellen en dan zijn we nu los met #dump2022-01. Het is gekomen via Spanje en is dus helemaal buiten de Lage Landen om gegaan. Maar het is koud. In Kaprun op 800m rond het vriespunt. En het sneeuwt hele dikke vlokken. Hierboven even verderop het Berghotel Rudolfshütte.

Hochkrimml dikke dump

Mijn buddy Jasper stuurde me deze kiek uit Hochkrimml en dat is goed raak daar zeg. Boven op het Kitzsteinhorn is 60cm berekend en dat ga ik morgen eens verkennen met brede poederbakken. Heel benieuwd of ze de afdalingen naar het Alpincenter al open gooien. Voor het weekeinde schat ik wel.

Intussen is het gestopt met sneeuwen in Oostenrijk en doen we wat witte eyecandy.

Hier nog even de grafiek die toont dat het vanaf morgen schitterend weer gaat worden. Ietsje warmer weer en pas in de derde decade van november weer zicht op sneeuw.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Martijn · 4 november 2021 op 10:30

Hoppa, leuk dat je in kaprun zit, wij komen daar volgende donderdag ochtend aan om een weekendje te skieen voordat alles weer in lock down gaat!

Wat ik zag op de webcams is de alpincenter op 2500 m al open, alleen de langwied afdalingen waren nog gesloten (naar midden station op 2000m)!

  Hajo · 4 november 2021 op 11:09

  Ha laten we dan een paar bochtjes samen skiën en ja wie weet heb je gelijk en wordt het weer drama deze winter.

   Aart · 4 november 2021 op 23:20

   “Wie weet heb je gelijk?” Weet het wel zeker. De echte ellende/onderdrukking/verplichting moet nog beginnen. Wat ons voorland is? Kijk maar naar Australië: no jab, no job. QR-code voor van alles en nog wat. Wakker worden aub!
   Weinig hoop (meer) dat het op korte termijn beter wordt.

    kirsten_dl · 5 november 2021 op 13:17

    Niet enkel Australië hoor, kijk naar Italië waar alle werknemers verplicht een vaccinatie hebben én een QR-code. Heb je dat niet mag je weer huiswaarts en heb je geen inkomsten.
    De rest gaat sowieso volgen, dit wordt, op enkele landen na wellicht, de nieuwe wereldwijde standaard. In den beginne van deze plandemie sprak men de woorden ‘nieuwe normaal’ net iets teveel uit en ze werden gebruikt alsof het de meest doodnormale zaak op de wereld was.
    Maar ik merk toch wel in mijn directe omgeving dat steeds vaker mensen zich vragen beginnen stellen bij de huidige situatie. Zeker nu nadat men na amper vier weken zonder opnieuw een muilkorf plicht heeft ingevoerd.
    Maar goed, eerst maar nog eens een paar uurtjes werken om nadien volop het weekend binnen te knallen. 🙂 🙂

Tjeerd · 4 november 2021 op 18:50

Wij zitten vanaf derde kerstdag tot na oud en nieuw in Mittersill bij onze vrienden in Alphotel Mittersill. Wij gaan sowieso, lockdown of niet. Ben er helemaal klaar mee.Zeker dan een paar bochten maken Hajo.

Maarten · 4 november 2021 op 19:20

Hier in Bulgarije waar het heerlijk skien is – als er sneeuw ligt – is de winter nog ver weg. Gisteren korte broeken en hemdsmouwen weer: https://www.novinite.com/articles/212133/Bulgaria%3A+Temperature+Record+in+Targovishte

Everlast · 5 november 2021 op 17:16

Er wordt nog steeds aan gewerkt, dit wordt een lang bericht.

Carl · 7 november 2021 op 09:47

Zalige webcambeelden op de VRT. Dit is genieten, blauwe luchten en dan de besneeuwde bergtoppen. Op langere termijn is de gfs om te smullen. Nog aan het twijfelen om nog extra Shortski in te lassen naar Val torens midden december.
Eerst wat werken aan de conditie.

Gesloten voor reacties.