Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

En we klappen weer omlaag met de temperaturen

check ook eens

41 Reacties

 1. joke,riederalp schreef:

  Weet je hoeveel artsen er overleden zijn aan dit “onschuldige” virus Hajo?
  Als een eigenaar van een site zulke provocerende dingen schrijft dan dan haak ik af.
  Het ga je goed en blijf gezond.

  • John schreef:

   Doeggggg Hajo heeft volkomen gelijk met de belachelijke 1.5 meter

  • Marlies schreef:

   Ik word hier zo ontzetten verdrietig van. Wat dit onschuldige griepje met je doet valt best mee hoor….. ik ben werkzaam op de Ic in het zuiden van het land en wat ik de afgelopen maanden gezien heb kan ik haast niet onder woorden brengen. Jong, oud, dun, dik van alles en iedereen glipte onder mijn handen vandaan. Ik heb zoveel verdriet en angst gezien dat ik zelf bijna niet meer kan functioneren. Ik vind dit zo ontzettend respectloos naar iedereen die heeft gevochten als leeuwen. Gelukkig gaan we de goede kant op en komt er wat meer rust op de afdeling zodat wij even kunnen bijkomen en opladen. Maar eigenlijk Hajo had ik je bij kop en kont mee moeten sleuren naar mijn ziekenhuis een maand geleden zodat je met eigen ogen kon zien wat het aanricht dit onschuldige virus. Tjonge wat een pechvogels die het niet gered hebben. Hou het alsjeblieft lekker bij het weer dan houd ik mij bij mijn vak. Afgesproken?

   • Hajo schreef:

    Ik heb de beelden uit bologna gezien…. die me sterk deden denken aan wat je zag na een tsunami. Stapels lijken en zo. Corona is een grote ramp. Maar ook niet meer dan dat. En jij hebt aan de frontlinie gestaan. Zoals de mensen die MH17 moesten opruimen in Oekraïne. Misschien klink ik wat bot. Komt denk ik ook omdat ik nogal wat ellende in mijn eigen leven heb meegemaakt. Ik had een makkelijke jeugd maar heb later moeten veranderen in een vechter. Velen denk ik met mij. Het leven is geen tekenfilm maar een knalhard gevecht om het bestaan. Mijn diep respect dat jij daar nu zo middenin bent gekomen. Met alles wat je zegt raak je mensen. Ik kan ook laf zijn en niets zeggen. Ik schrijf vanuit mijn perspectief. Van wat ik nu allemaal meemaak op straat. Gelukkig is het best ook weer gezellig al en is niet iedereen aan het panikeren. Misschien herinner je je ook het moment dat ik extreem voor de lockdown was…. toen ik zelf in Tirol zat. We wisten toen nog niet zo veel als nu. Als we nu open blik hadden zouden we de 1,5 meter onzin direct opheffen. Daar ging het me om. We leven nu in een lachwekkend 1,5 meter land… zoals in Albanië destijds met die atoombunkertjes…. natuurlijk was de dreiging reëel… maar de oplossing is futiel. Begin een blog of schrijf een mooi verhaal over jouw perspectieven en inzichten in die duistere periode. Maar laat mij het mijne doen hier. Heb keurig en netjes een volle maand in quarantaine gezeten met mijn vriendin. Nu is er wat afstand en is er weer ruimte wat vrijer rond te kijken…

    • En voor je het weet duiken er beelden op die stammen uit het tijdperk van de grote scheepsramp nabij Lampedusa waarbij de lijken in een sporthal opgeborgen liggen in plastiek lijkzakken maar dan nadien weer door de mainstreammedia misbruikt worden om de wereld te tonen hoe ‘erg en verschrikkelijk het wel niet gesteld is’ met het aantal Corona slachtoffers. 😉

   • Hajo schreef:

    PS Verder heb ik geen “vak”. Ik ben letterlijk manus van alles en ben in te huren via werkspot. Waar ik het meeste passie voor heb momenteel is preventieve geneeskunde, fitness en anti-aging. Daar ga ik ook mijn werk van maken. Naast skileraar en tandempiloot. Geleerd heb ik voor klimaat. Maar ik kon niet verder met de leugens. Meteorologie was een stukje van mijn milieu- en klimaatstudie. Zou het niet mijn vak willen noemen. Wel blogger en schrijver. Dat wel. En dat doe ik dus ook. Met mijn blog. En mijns inziens dienen schrijvers ook te provoceren.

   • Martijn sonnenberg schreef:

    +1. Overigens, in alle berichten wordt uitgegaan dat het een ‘zwaar griepje’ is. Dat is het dus als je aan het bed van een patiënt staat duidelijk NIET. Maar ook in verspreiding niet, waar zelfs mensen als van dissel er wel zo naar kijken. In die zin snap ik dat Hajo te koop loopt tegen 1,5 meter. Ik vraag me ( als huisarts) af of dat nu de oplossing is voor het huidige (virus) probleem

  • Hajo schreef:

   Ook onder artsen zijn de pechvogels zoals ik ze noem… er zijn ook artsen en verplegers die zelfmoord hebben gepleegd tijdens deze crisis… en natuurlijk heeft de medische stand wonderen verricht in deze periode…. wat me ook hun werk lijkt lijkt me…. heb je grote bosbranden rukt de brandweer uit en sterven er ook brandweerlieden…. vgl. 9/11. Maar zelfs voor 9/11 hebben we niet de hele samenleving op slot gegooid of in duizenden jaren gecreeerde omgangsvormen overboord gezet. Zoals nu in Nederland kerngezonde mensen in goed geventileerde ruimtes of zelfs buiten schichtig om elkaar heen bewegen…. is gewoon lachwekkend als je weet dat de wetenschap ontbreekt om dat te rechtvaardigen. Corona is zo plotseling gekomen als een aardbeving if een tsunami en heeft op verschillende plekken op de wereld voor dramatische toestanden gezorgd…. maar lees vooral de laatste zin… humor is nodig… altijd…. relativering…. afstand nemen…. helicopter view…. accepteren wat niet te veranderen is en veranderen wat we kunnen…. kies zoals je kiest…. en mbt mijn gezondheid…. daar doe ik alles voor…. en Corona heb ik in Oostenrijk al gehad…. het was een stuk aangenamer dan griep…. enkel wat koorts en verder voelde ik me kiplekker. Ik weet wat Corona in de longen kan aanrichten als het een keer goed fout gaat…. het is een verschrikkelijk ding…. en het zal je maar overkomen…. corona hoort qua rampen die ons hebben getroffen thuis in het rijtje tsunami, aardbeving, tornado, tyfoon, griepepedemie…. maar absoluut niet in het rijtje 1e wereldoorlog, 2e wereldoorlog, malaria, honger, analfabetisme, vrouwenonderdrukking etc etc. En juist met al deze ellende die ik noem is blijven lachen het belangrijkste! Een lach en een traan. Leef en blijf genieten van je mooie plek in Zwitserland.

 2. Hajo schreef:

  Ik heb uit eigen beweging een fragment veranderd… er stond “volstrekt onschuldig virus”. Daar heb ik van gemaakt “een gemeen virus”. Want dat is het ook. Een echt geniepig kwaadaardig stuk RNA.

 3. Mark (Breda) schreef:

  Het aantal woorden dat Hajo nodig heeft is opvallend….je probeert het recht te zetten Hajo maar dat lukt slechts ten dele. Het is jouw site maar het zijn anderen die hier komen en lezen wat jij schrijft. Probeer daar je ook eens even in te verplaatsen….en kies dan de juiste woorden.

 4. Zo, nadat eerder deze week iemand berichte over het feit dat @hajo nu plotsklaps ook viroloog is geworden en hij zich maar beter op weersvoorspelligen kan toeleggen krijg je dit, één van onze door de WHO gesponsorde “virologen” ontpopt zich nu ook als klimatologisch expert.
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/viroloog-steven-van-gucht-hete-zomer-in-combinatie-met-coronavirus-zal-uitdagingen-met-zich-meebrengen~aafc1646/

  Het is dus allemaal één pot nat rondom het “meest gevaarlijke virus op aarde ooit” fictief verhaaltje.

  • Koninks schreef:

   Nou volgens mij doet deze man nergens uitspraken over het weer???

   • Nou nee blijkbaar niet hé… deze man is profeet en visionair tegelijk want…

    “De kans is namelijk groot dat we deze zomer meerdere hittegolven te verwerken zullen krijgen”, vertelde hij.
    “Er zullen dus heel waarschijnlijk enkele hittegolven op ons afkomen. “Deze kunnen intens zijn en lang aanhouden.”

    aldus Van Gucht. Maar uitspraken over het weer doet ie niet hoor…

    • Koninks schreef:

     “Heel wat weerdiensten voorspellen dit jaar een warme en droge zomer in Europa”

     Als je nou eens begint met stukjes fatsoenlijk te lezen.

     • Koninks schreef:

      Hij schrijft wat wederdiensten voorspellen. Heeft totaal geen vergelijking met belachelijk verhaal hierboven.

 5. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ik vind het een goed en eerlijk bericht van HHajo ,idd die anderhalve meter buiten is bizar en onnodig is bewezen !En iedereen mag zijn mening hebben en Hajo dus ook

 6. Erik schreef:

  “Oudjes over de grens helpen die daardoor niet tegelijk aan iets anders hadden kunnen sterven”… Werkelijk waar. Als we dit soort uitspraken normaal gaan vinden… Het zal maar een van je ouders zijn die aan dit virus overlijdt. Het zijn MENSEN hoor. Hajo, je hebt recht op je mening maar bij dit soort dingen haak ik af. Lees dit artikel https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2020/slagveld-achter-gesloten-deuren~v386856/
  en vraag je dan nog eens af waarom het slim is om een beetje voorzichtig te zijn met elkaar. Als je het dan nog niet snapt….laat dan maar.

  • Er sterven meer mensen vanwege eenzaamheid en gedwongen opsluiting tijdens deze crisis dan aan Cojona zelf. Om nog maar te zwijgen over het aantal doden dat na deze crisis zal volgen. Huiselijk geweld, verkrachtingen (zelfs van minderjarigen), alcohol en drugsverslaving, zelfmoord, depressies, etc. zijn allemaal bijkomende neveneffecten die deze nutteloze maatregelen met zich meebrengen.
   Maar ach, dat zijn geen oudjes natuurlijk. Wat voor zin heeft het om iemand die 83 is wekenlang kunstmatig te beademen vanwege griep? Hij of zij kon een week eerder gewoon dood zijn gevallen vanwege ouderdom, hartstilstand, hersenbloeding, etc.
   Daarin moet je nuchter en realistisch durven denken.
   Trouwens, hoeveel leden hebben aan het “meest dodelijke virus op aarde ooit” directe dierbaren verloren? Echtgeno(o)t(e), kind, broer, zus, tante, grootmoeder, etc. ?
   Want dat was wat ons allemaal te wachten stond, we gingen ruim de helft van onze naaste familieleden kwijtspelen aan dit virus. En ruim de helft van de wereldbevolking zou eraan bezwijken. Nou lekker niet dus. Het aantal dodelijke slachtoffers ligt nog steeds lager dan het aantal doden tijdens griepseizoen 2017/18. Kleine misrekening door de experts ter zake?
   Of was het toch propaganda voering om andere zaken door te drukken terwijl iedereen vol angst en paniek gedwongen binnen zat?

   • Max schreef:

    Potverdorie zeg, heb jij stiekem in mijn glazen bol gekeken?

   • Ronski schreef:

    Het aantal dodelijke slachtoffers ligt nog steeds lager dan het aantal doden tijdens griepseizoen 2017/18. Kleine misrekening door de experts ter zake? Hier sla je de plank volkomen mis want toen deed men geen lockdown, als we dat nu ook niet gedaan hadden was het natuurlijk wel heel extreem geweest. Overigens ben ik met deel 1 van je post wel redelijk eens.

    • Mark (Breda) schreef:

     Klopt. Ligt lager. Doordat er fors is ingegrepen met de intelligente lockdown. Ingreep om het niet uit de klauwen te laten lopen. Achteraf is alles makkelijk te bekritiseren. We mogen blij zijn dat er nu weer veel open gaat en het virus beheersbaar lijkt.

     Echter, we zullen in het najaar gaan zien hoe het zich ontwikkeld. Ik ben erg benieuwd hoe het komende maanden op het zuidelijk halfrond zich ontwikkeld. Herfst en winter zijn betere seizoenen voor een virus dan zomer. Echter is een goed vergelijk lastig omdat er geen vergelijkbare landen liggen m.u.v. Nieuw-Zeeland. En daar is het virus amper aanwezig.

     Ik steun de huidige maatregelen als dat een nog grotere uitbraak voorkomt. Want 100% verplicht thuiszitten en militairen die de straten bewaken wil niemand toch?

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Normaal geef ik je gelijk wat betreft seizoenen en virussen. Voor deze Corona virussen ( sats, Covid, mees) is nog niet heel goed bekend hoe die zich in de verschillende seizoenen gedragen. Den andere 2 hadden een heel lage ‘K-waarde’, wat is een maat is voor de verspreiding. Bij griep etc ligt die >1, dus het verspreid zich gelijkwaardig. Mees had 0,16, wat wil zeggen dat een klein aantal mensen ‘bron’ is van veeel besmettingen. Gezien dit virus genetisch op Sars en mees lijkt, ligt ook hier een lage k-waarde voor de hand. Succesvol indammen met traceer onderzoek ( zoals Taiwan, Zuid-Korea doen) is daarmee makkelijker te doen ( met de juiste infrastructuur en zonder een bombardement van virus haarden zoals in februari). Pf het dus nog tot een 2e gold komt hangt heel erg af of we dit virus goed gaan begrijpen en of we ons goed voorbereiden. Overigens, bij sats en mees lijkt er sterke relatie te zijn uit de manier waarop je besmet wordt ( via ‘superverspreiders’ of in losse contacten) en de mate van zien zijn van de nieuwe geïnfecteerde.

 7. Hjs schreef:

  Gaat weer lekker, dit onderwerp is onbespeekbaar ongeveer. Prima onderwerp om ruzie over te maken/krijgen. Linksom of rechtsom zorgen de maatregelen voor zeer ongewenste bijeffecten. Die in mijn ogen meer schade aanrichten dan het virus zelf.
  Mocht er komende winter nog tweede hoofdgolf volgen met wederom een lockdown dan komen we terecht in de grootste economische crisis ooit.
  Een lockdown is geen oplossing, de bescherming van de ouderen moet anders.
  Ieder land ongeveer heeft zijn eigen aanpak. Wat is wijsheid?
  Het gaat jaren duren om deze klap weer te boven te komen.

  • Ronski schreef:

   Zeker weten@HJS:-(

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Eens. Het is fout gegaan bij de verpleeghuizen. Veel leed had voorkomen kunnen worden zonder strengere maatregelen. Ook zijn de regels onhoudbaar. Ik vind het apart dat men in de peilingen massaal achter Rutte aanloopt. Vinden zij dan allemaal dat hij het zo goed deed? Voor mijn gevoel loopt hij al vanaf het begin achter de feiten aan. Te laat lockdown en stoppen vluchten China. Dit had ook een signaal afgegeven aan bijvoorbeeld Italië. Die zijn helemaal nat gegaan.

   Beter was geweest een harde lockdown eerst en dan langzaam afbouwen. Is dit achteraf praat? Ik denk van niet. Je mag verwachten dat de overheid scenario’s heeft. Daar betalen wij belasting voor.

 8. Joalie schreef:

  De beloofde neerslag voor komende week lijkt alweer bijna te verpieteren ☹️
  Terwijl de temperaturen door een verwachte noordenwind wel stevig omlaag gaan, bah!

 9. Mark (Breda) schreef:

  Geef ons regen. Geef ons regen.

 10. MierenN--ker schreef:

  Ik denk dat hier twee gesprekken gaande zijn en dat de mensen die tegenover elkaar staan niet over hetzelfde praten. Het eerste gesprek is in de trend van, het moet erkent worden dat er voor een zeer gering percentage van de bevolking zeer grote neveneffecten aan dit virus kleven, deze zijn een heftig ziekteverloopt, de dood of permanente schade aan het lijf.

  Het andere gesprek is, er is met een verkeerd raamwerk naar dit virus gekeken, gestuurd door een incompentent WHO en een te volgzaam RIVM dat totaal gesloten blijft voor alternatieve transmissie-mechanismen. Hierdoor zijn er veel te strenge maatregelen genomen waarbij 100 miljard extra schuld wordt opgebouwd en de economie een crash heeft die nog nooit is voorgekomen waarvan we de effecten nog moeten voelen.

  Hajo combineert deze in zijn bericht, de mensen die aan de frontlinie hebben gestaan voelen zich niet erkent in punt 1. De mensen die niet direct door het virus zijn geraakt hebben deze emotionele reactie niet en worden inmiddels gek dat de politiek punt 2 niet erkent. En hier praat men lekker langs elkaar heen want men praat over wat anders.

  Dus bij deze, ja het emotionele leed is vreselijk en het virus is gemeen. De oplossing die er is gezocht is echter NOG vreselijker en dat moet heel snel anders.

  • Wout schreef:

   +1
   Goede analyse, graag meer van dit soort geluiden in deze polariserende tijden!

  • OpAart schreef:

   Verstandige/logische analyse/conclusie.
   Al bij het begin van de coronacrisis werd hier (door onder andere ondergetekende) gezegd dat HET probleem het aantal (te weinig) IC-bedden was. 6 Maanden geleden stond de zorg nog massaal op het Malieveld terecht te protesteren: “te weinig personeel, daardoor te hoge werkdruk, te veel regeltjes en bovenal onderbetaald”. Met dank aan de overheid met zijn doorgeschoten privatisering.
   Diezelfde overheid die Nederland, door een ‘intelligente’ lockdown, in een economische crisis stuurt. Zojuist naar een interview geluisterd met Jord Althuizen die gisteren weer ‘open’ mocht met zijn bbq-restaurants en in dat interview op gepaste wijze zijn gram spuwt over onder andere de protesten op de dam. Hoezo 1,5 m? Het hangt van hypocrisie en onkunde aan elkaar.

  • Remko schreef:

   Goede analyse. Welk besluit ook genomen was, de discussie was zeker ontstaan en ontaard. Offer je de kwetsbaren op? Offer je, zoals men aannam, tijdelijk de economie op? Achteraf de koe in de kont kijken is altijd gemakkelijk. Is Corona een gewone gemene griep of is het iets anders? Welnu, naar mijn bescheiden mening is het gezien de bijzonder bijwerkingen en de onwetendheid van de specialisten meer dan een griep. Dus is het niet verwonderlijk dat er wat gepanikeerd werd gereageerd. Volgens de een overdreven, volgens de ander te soepel. Welk scenario er ook gekozen zou worden, goed doen, konden ze het niet. Maar nu lijkt het op zijn retour en dan komen er 5000 idioten bij elkaar en lappen de regels aan hun laars. Femke voorop. Demonstreren prima maar dan wel goed georganiseerd.

   • Mark (Breda) schreef:

    Femke nu offeren (laat ze aub opstappen) om een signaal te geven. Politici hebben altijd een excuus maar dit was pure onkunde. Een megafoon en oproepen mensen maar huis te latem gaan had ze kunnen doen. Wat deed ze? Niets. Net zoals zo vaak.

    En laat Klaver dit maar eens uitleggen van zijn partijgenoot…

 11. Pieter schreef:

  Het is niet omdat je iets vindt dat het ook altijd noodzakelijk is dat te ventileren. Maar voor 1 keer doe ik het toch. Ik liep door n Kruidvat in Nederland als Belg. Blij dat ik het terug kan, maar dit terzijde. Werd de gang plots geblokkeerd door iemand die iets zocht in een schap en 2 mensen die erachter stonden en er niet voorbij durfden.. De welbekende 1,5m (ze stonden wel dichter bij de mevrouw die aan ‘t zoeken was, maar ook dit weer terzijde). In n fractie van een seconde besloot ik er tussen te glippen.. Net gepasseerd hoorde ik iemand zeggen: Nou, die meneer glipt hier tussendoor terwijl wij staan te wachten. Kom ik aan de kassa, kijk ik naaf achter.. Wie staat er achter me? Goh, ja.. Begon ze over de beruchte 1,5m en dat zij braaf aan het wachten was en ik er tussendoor glipte. Het maakte voor haar niet uit dat men betoog was dat ik niet eens gemerkt had dag ze aan het wachten waren, maar het mij eerder leek dat ze ook aan het kiezen waren. Ik had het toch maar gewoon effe moeten vragen? Goh ja, ik zie al het al voor me.. Een Kruidvat volle smalle gangetjes en telkens je iemand tegen komt, vraag je het toch gewoon? Omdat ze toch maar door breef dammen, heb ik maar afgesloten met: spreken is zilver, zwijgen is goud.. PS ik werk ook als verpleegkundige en moet helaas bevestigen dat het drama was en nog steeds n beetje is. Het doet me denken aan oorlogssituaties.. En vind ik dat de beslissingen die onze regering genomen correct zijn? Dan stel ik me de vraag of al mijn beslissingen wel correct zijn? Ik wil hier niemand lopen verdedigen noch aanvallen. Maar misschien moet we met zen allen is wat meer voor goud durven gaan in plaats van tevreden te zijn met zilver. Gegroet!

 12. Remko schreef:

  Heerlijk, al 10 mm. En het regent nog even door. Als het droog is gauw het gras bemesten, uiteraard met organische mest.

 13. Ko En schreef:

  Ongelofelijk dit Hajo,
  of je het nu met 1,5 meter eens bent of niet…
  De manier waarop je er over praat…
  maar goed, je hebt weer reacties en aandacht. Geslaagde zet dus vanuit jouw perspectief.
  De groeten.

 14. Remko schreef:

  Laten we het weer over het weer hebben. We hebben regen gehad en hier in het oosten toch bijna 12 mm gisteren. En vandaag, zie buienradar nu, staat er voor grote delen weer een mooi neerslaggebied op het programma. Temperaturen november waardig. Herfst dus. Na dinsdag weer klimmende temperaturen en droog. GFS laat echter wel steeds regen en onweerskansen zien.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.