Het Rad van Avontuur is duidelijk weer eens de goede kant op gevallen met de nieuwe hoofdrun van het Amerikaanse model. Meer modellen doen momenteel leuke dingen. Zoals GEM. Maar steeds is er ook weer roet in het eten en lees je in deze loterij: “Niets gewonnen”. Nu is het weer eens kassa! Europa helemaal wit op 13 januari inclusief de Benelux. Hoe inclusief?

Zo inclusief. In de huidige run komt het steeds weer goed. Kleine storing maar de kou herstelt zich. En Nederland doet net zo mooi mee als Groot-Brittannië. België vanaf 4 januari weer een sneeuwdekje ook buiten de Ardennen en Nederland in deze run vanaf 11 januari.

De pluim voor Nederland. De fase tussen 3 en 8 januari lijkt al niet meer stuk te kunnen qua winterse sferen. nachtvorst op uitgebreide schaal. Overdag tenminste het dauwpunt onder nul. IJsaangroei. En steeds kans op sneeuw. Aan het einde doet de hoofdrun er nog een schepje bovenop terwijl er natuurlijk ook bedreigingen zijn. Dit bericht valt dan ook in zijn geheel onder de categorie: meteofiction!

Inloggen doe je via deze link. Doneren kan via Paypal …

… en jawel, nu ook met ideal. Gisteren al diverse binnen gekomen. Als jullie blijven doneren kan ik hier blijven en blijven schrijven tot ik hopelijk eind januari gewoon werk heb als skileraar en piloot. Wie nu doneert mag er alvast “happy birthday” bij schrijven want 31 december ben ik jarig.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Of duim mee voor een mooie prijs op mijn Oudejaarslot!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Mark · 28 december 2020 op 14:43

Ha Hajo,
Ik heb bedragje overgemaakt! Sterkte met alles!
Gr. Mark

  Hajo · 28 december 2020 op 15:01

  Thx!!! Mijn doel is hier blijven tot eind januari en dan gewoon aan de bak als piloot en skileraar. Van een paar tientjes per dag kan ik al leven. Ben nu aan het oefenen met mijn drone elke dag. Net een tweede accu aan het kopen op willhaben (oostenrijkse marktplaats) van jullie donaties. Eerste opnames van de piste of offpiste gaan volgen. En uiteindelijk ook met paragliden! Donaties zijn voor mij ook een teken dat ik iets leuks doe met toegevoegde waarde. Dus ga ik door.

Remco · 28 december 2020 op 15:20

Niks met het weer van doen, maar nog gemakkelijker rondkomen van weinig: https://toogoodtogo.at/de-at/
Is wel eten wat de pot schaft

  Hajo · 28 december 2020 op 16:14

  Ha ja die kende ik al. Heb wel wat gespaard natuurlijk voor ik hierheen ging. Desalniettemin – als je 2 kinderen hebt – heb je nooit geld te veel. Dat wil zeggen Bill Gates en dat soort lieden hebben geld te veel. Maar een eerlijke kelner die toch een mooie auto rijdt (ik niet momenteel), verdient gewoon een mooie fooi als je zijn werk waardeerde. Eh… restaurant…. wat was dat ook al weer?

sneeuwfanaat(Ron) · 28 december 2020 op 17:52

Mooi bericht !De modellen laten ons in spanning maar de winter en sneeuw komt steeds dichterbij in de runs ,zo ook bij gfs12 !
Zal een donatie doen op je verjaardag Hajo

Kirsten_dl · 28 december 2020 op 17:57

Om van te smullen zulke weerkaarten zullen we maar zeggen…
Vooral nu is het mooi om zien dat winter zijn intrede doet in Europa maar ook elders.
Lik op stuk voor de klimaathype. En die andere groep leugenaars. 😉
Wat mij betreft kan de vlag alvast halfstok, nog niet helemaal want dat zou dan weer een dumper op de voorpret kunnen zijn.
Overmorgen naar onze prachtige Ardennen, wandelen, immuunsysteem aansterken en genieten van sneeuw en machtige bossen.

Hajo · 28 december 2020 op 18:05

Misschien leuk om te melden dat WSWM op 26 december een all time bezoekersrecord heeft gescoord met 20.000 unieke bezoekers!!! Iha zijn de bezoekersaantallen erg goed!!

  Aart · 28 december 2020 op 23:03

  Twintigduizend (20.000)?! Geen idee wat een beetje weersite gemiddeld aan unieke bezoekers trekt, maar 20.000 lijkt me een respectabel aantal. Keep on going 🙂 Hajo. Heeft een lockdown ook nog een positief effect, denk ik dan maar 😉 .

Hajo · 28 december 2020 op 18:12

https://www.tt.com/artikel/30770337/heftige-schneefaelle-legen-norditalien-lahm Zo!!!! Heftige sneeuw in Italië tot in de grote steden!

Wim · 28 december 2020 op 20:39

Mooie meteofictie voor 7 januari.
https://www.ventusky.com/?p=51.48;7.54;7&l=snow&t=20210107/0000

  Hajo · 28 december 2020 op 21:08

  Ja nice. Je ziet ook die kansen op lokaal vel sneeuw in NL.

Jeroen · 28 december 2020 op 22:29

Is de specifieke sneeuwlaag voorspelling aan de westkant van het IJsselmeer tussen Alkmaar en Den Helder nu typisch zo’n “snow lake effect” ?

  Hajo · 29 december 2020 op 06:48

  Ja Lake Snow Effect. Tot her IJsselmeer dicht vriest.

Anton · 30 december 2020 op 01:55

Dat zijn mooie berichten Hajo!

Weet dat je niet alleen bent als roepende in de woestijn tegen de huidige hysterie, ook al zou je hier in je berichten geen aandacht meer aan besteden. Blijf vechten voor de waarheid en de vrijheid. We zijn met velen.

Vriendelijke groet!

Gesloten voor reacties.