Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

En we hebben weer een hittegolf te pakken in De Bilt

check ook eens

87 Reacties

 1. Skiwi schreef:

  In België zitten we aan landelijke hittegolf nr 3 (Ukkel geldt bij ons als landelijk referentiepunt), lokaal wordt inmiddels alweer 33 graden aangestreept, mooi zo!

  Voor onze contreien is die klimaatverandering toch zo slecht nog niet 😉

  Als daar nu ook nog eens wat koude uitschieters in de winter zouden op volgen dan ben ik helemaal content

 2. vanDam schreef:

  Ondertussen worden in Sölden de doeken weer van de gletsjer verwijderd en zijn de voorbereidingen op het nieuwe winterseizoen gestart.

 3. Jarno schreef:

  ”Maar in de Alpen!!! Het kan eens gaan sneeuwen minimaal vanaf 2500. Nog niks spectaculairs eigenlijk.”
  Hahaha door die !!!! Leek het wel heel spectaculair en dan zo afsluiten :p lol

 4. Hjs schreef:

  Doorlopen, hoedjes op en niet kijken 😉

  Geintje mensen, moet toch kunnen?

 5. Hjs schreef:

  Hoedjes af!

  http://nsidc.org/greenland-today/

  Groenland, weer helemaal in de vorst.

 6. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1566926385.jpeg[/img]

  Bui richting Utrecht vanuit Breda. Prachtexemplaar. Hoogte? Onbekend.

 7. Hans schreef:

  In navolging van de video gisteren van Nieuw Zeeland deze “horrorfoto” ………

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1566926858.jpeg[/img]

 8. Jeroen amsterdam schreef:

  Amsterdam nu veel regen uit één hagelbui inclusief onweer en een ‘onweersneus’ op de barometer.

  • Cescia schreef:

   Ja van zoiets… daar gaat mijn hart van bloeden. Verschrikkelijk. Echt.

   • Bij mij dus niet, foto van de miereneter dateert overigens van 2016. Hem nu opnieuw gebruiken om mensen angst, paniek en verderf in te boezemen gaat mij een brug te ver.
    Het hart is trouwens een spier, dat kent helemaal geen gevoelens. 😉

    • Jeroen schreef:

     Heb je haar weer, wat weet jij nou van een hart? Harteloze!!
     Ook al is die foto uit 2016, denk je niet dat er in de huidige branden veel dieren zullen sterven?!
     En ja, het hart is een spier, en een (bloed)pomp, die heel goed kan bloeden

     • PhilZuid schreef:

      Gewoon negeren, Jeroen. I.m.o. niet de moeite waard om aandacht aan te besteden. Al helemaal niet na bovenstaande misplaatste opmerking.

     • Nou ik weet alvast dat ik een bijzonder groot hart heb voor dieren.
      Uiteraard sterven er veel dieren in de huidige branden, net zoveel als er wereldwijd dagelijks dieren én mensen verkeerssclachtoffer zijn.
      Jammer genoeg kunnen we daaraan niks veranderen en moeten we ermee leren leven.
      Wat ik wel héél erg en verschrikkelijk vind is wanneer mensen dieren mishandelen die zich vaak niet kunnen verdedigen.
      Of mensen die hun huisdier ergens achterlaten omdat ze hen beu zijn of op vakantie willen.
      Denk aan huisdieren zoals katten, honden, konijnen, kippen, etc.
      Wanneer ik zulks persoonlijk hoor en/of zie dan treed ik meteen op.

  • Onzin? Hoogstwaarschijnlijk. Er bestaan geen klimaatsceptici, enkel de Klimaatkerk en haar blinde volgelingen.

  • Hajo schreef:

   Nee Conure,,,, dit niet aan anderen vragen…. dit zoek je zelf ff uit…. als oefening… zoek het persbericht of hele rapport van Marcel Crok…. lees het en lees dan het bericht van nucheckt. Dan weet je met een uurtje zelfonderzoek hoe het zit. Het is crazy…. ze gebruiken als weerlegging van Crok et al de oorspronkelijke verklaringen van het KNMI die door Crok et al juist werden aangevallen. Conclusie: Nucheckt heeft helemaal niets gecheckt…. twee kinderen staan voor een gevallen vaas…. Kareltje: ik heb het niet gedaan. Pietje: Karel heeft het wel gedaan. Nu checkt gaat checken…. “Zeg Kareltje, heb jij het nu gedaan of niet?” Kareltje: ik heb het niet gedaan. Nucheckt: conslusie.. Kareltje heeft het niet gedaan.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    De Stevensonhut… ik begrijp dat deze constructie een betrouwbaardere meting geeft dan de voorgaande meetmethoden maar mag ik de knuppel eens in het hoenderhok gooien?
    Iemand die al eens een Stevensonhut heeft aangeraakt op een (tropische) zonovergoten dag zonder een zuchtje wind ?
    Het is wachten op een innovatie op meetgebied zodat de meetgegevens weer zullen worden herijkt…..of zie ik beren op de weg ?

   • Jeroen schreef:

    De leermeester heeft gesproken hoor.
    Toontje wordt steeds dwingender en vervelender..
    Mooi al dat volk dat zo overtuigd van zichzelf is, zeker na zoveel misperen.

   • Aart schreef:

    Dan eerst het rapport van het KNMI maar eens lezen? http://bibliotheek.knmi.nl/knmipubTR/TR356.pdf
    Heb het gelezen maar helemaal begrijpen doe ik het niet. Iets te ver van mijn bed show.
    Laatst deze presentatie bekeken van Salomon Kroonenberg; https://www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nY en de kritische vragen aan hem van de Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/met-de-zeespiegel-is-eigenlijk-niets-aan-de-hand~b2cb4275/?
    Mijn conclusie; Ja het wordt warmer (is een cyclus) maar dat dat door de mensheid valt te stoppen door CO2-uitstoot te beperken lijkt mij een tikkeltje hoogmoedig.

    • Bart (Amsterdam) schreef:

     Aart, je kunt het ook zo zien: we weten niet zeker hoe groot onze impact op het klimaat is. Het is dus gevaarlijk om gewoon door te gaan. Daarom is het verstandig om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te schroeven. Dat is niet hoogmoedig, maar bescheiden: de planeet is belangrijker dan wijzelf.

     • Aart schreef:

      @Bart (Amsterdam). Mee eens. Die discussie zou ook gevoerd moeten worden. Dan is het voor menigeen op korte termijn ook tastbaar/zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan opruimen plastic soep en voorkomen daarvan.
      Aan de andere kant, vestig aandacht op bijvoorbeeld proeffabrieken (zie oa http://www.scwsystems.com) die van diverse typen biomassa (groen) gas en nuttige mineralen/zouten weten te maken. Het is namelijk utopie te denken dat we op korte termijn geen gas meer nodig hebben, tenzij we kernenergie weer omarmen.

 9. smette schreef:

  2019 is toch hallucinant aan het worden: 9 dagen dat er een nieuwe dagmaximumtemperatuur is gevestigd (sinds het begin van de metingen), de hoogst gemeten temperatuur in België verpulverd, 3 hittegolven. Daarnaast al 6 jaar niks nog van winter (ik ben nog steeds aan het wachten op Hajo zijn beloofde horrorwinters). En dan kom je hier op de site en zijn het allemaal toevalligheden. Jammer dat de site is afgegleden naar een bijna puur klimaatsceptische site in vergelijking met de variatie die er vroeger was.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ah, selectieve Smette (alweer)..
   Over de ‘beloofde’ horrorwinter is hier al meer dan genoeg gezegd evenals over ‘de toevalligheden’ ….
   Ik denk dat je of de site zeer regelmatig bezoekt en van ‘trollen’ houdt of de site zo af en toe bezoekt (en je klaarblijkelijk niet alles leest wat Hajo hier ‘zegt’). In beide gevallen lijkt het me dan ook niet verstandig hier repeterend stellingen neer te kalken die pertinent onjuist zijn…

   • Ronski schreef:

    Toch heeft hij ook een punt, dat moet je ook kunnen hebben toch?! Als je iets stellig verkondigt moet je ook enige scepsis kunnen hebben als het aangekondigde er vooralsnog en al langere tijd totaal niet op lijkt te gebeuren. Maar …… als het wel gaat gebeuren zal in ieder geval ik de eerste zijn lof te betuigen!

    • Ronaldo schreef:

     Het is allemaal oorzaak en gevolg. Het wel bekende Yin & Yang. Voordat je ook maar 1 ding gaat roepen omtrent warmte of ijstijd, gewoon even de feiten checken. Ik snap het gevoel dat het warmer wordt. We voelen het zelf en we worden ermee doodgegooid in de media. Maar is CO2 de oorzaak? Er zijn tijden geweest (wetenschappelijk aangetoond) dat de concentratie CO2 lager was maar de T2M veel hoger. De huidige warmtegolf, en die van vorige maand ligt in het feit dat de straalstroom enorm aan het meanderen is. Dat komt doordat het temperatuurverschil tussen de polen en de gematigd breedtes op dit moment het kleinst is. Dat is ieder jaar in de zomer zo en in de winter trekt de straalstroom over het algemeen weer strak als de temperatuursverschillen groter en groter worden.

     [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/08/meander_2019-08-28_1015.png[/img]

     Zoals je kunt zien zitten er allemaal bochten in de straalstroom die over het noordelijk halfrond koerst. Vanuit de zuidelijke gebieden wordt warmte meegevoerd en vanuit de noordelijke gebieden de kou daar hoef je geen Einstein voor te zijn. En als je de bovenstaande kaart vertaald naar een weerkaart met afwijkingen dan zien we het volgende

     [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/08/meander-2-04.png[/img]

     Niet heel lastig te zien waar het te warm of te koud is. Op dit moment is west Europa veel te warm en volgende week weer flink te koud. Idem voor Noord Amerika maar dan vice versa. En zo gaat het non lineair chaotisch proces maar door. Dat het gevoel er is dat het warmer en warmer wordt is gedeeltelijk ingeprent door de media. Er zijn ook dagelijks koude records te melden.
     Dat het orkaan seizoen zo slap is boven de Atlantisch Oceaan is mede het gevolg van de straalstroom en de koude lucht die oa. over de Golf van Mexico stroomt. Als we volgende week geen Major Hurricane te pakken hebben zal de ACE (Accumulated Cyclone Energy) op z’n laagste punt zijn in bijna 40 jaar. En ik denk dat we dat wel gaan halen. Hoe zat het ook alweer: klimaatopwarming zorgt voor meer en zwaardere orkanen? Ammehoela!!

     Wellicht ben ik sceptisch omtrent het klimaat dan is dat maar zo. Wat mij echt enorm de keel uithangt is dat werkelijk alle ellende op de wereld aan het klimaat gehangen wordt. Eerder deze maand een artikel gelezen dat de mensheid minder intelligent gaat worden door klimaatverandering. Hoe bedoel je onnozel!

     • Joalie schreef:

      Dank voor je constructieve bijdrage, dit snijdt tenminste hout!

     • Ronski schreef:

      Mooi bericht Ronaldo. wellicht gedeeltelijk ingeprent door media maar statistieken en natuurverschijnselen liegen toch niet echt? Anyway, top uitleg hoor.

     • Hajo schreef:

      De media geven onkritisch door wat het KNMI etc aangeeft. Vermoedelijk is er aardig met de data gerommeld om de jaren 30 kouder te krijgen dan de huidige warme periode. Zo ook dat wegmoffelen van de hittegolven. Maar zelfs zonder dat…. we hebben pas metingen vanaf 1850 of 1900. Dus logisch en geheel NIET toevallig dat juist op dit moment deze jaren alle warmterecords sneuvelen. Nergens heb ik ooit gezegd dat het toeval is. Zo lang de wereldwijde temperatuur vrij hoog zit na de El Ninjo van 2015-2016 blijven warmterecords waarschijnlijk en ook het verdere afsmelten van de gletsjers. Gaat het weer afkoelen mondiaal worden de warmterecords zeldzamer. Kouderecords duurt dan nog wel even omdat er sinds 1850 of 1900 al enkele goed koude fasen geweest zijn. En het KNMI heus niet met de data gaat rommelen om kouderecords in de hand te werken.

     • Tijs schreef:

      Mooie heldere uiteenzetting, dank daarvoor

     • Hans schreef:

      M.b.t. dat laatste: bij de journalist/schrijver heeft het z’n inwerking al gedaan… 😉

  • Ronski schreef:

   Tja @smette, zie antwoord lager.

  • Hajo schreef:

   Het zijn juist geen toevalligheden. Steeds benadruk ik dat we in de Mordern Warm Period zitten en dat je daardoor steeds warmterecords hebt. De aarde is van 1975 tot 1998 sterk opgewarmd. Daarna min of meer in plateau gekomen maar wel met nog twee Super El Ninjo’s. Dus allerminst toeval. Zolang de grafiek van Roy Spencer nog geen sterke mondiale afkoeling vertoont kunnen we steeds warmterecords blijven verwachten. Behalve als we bijvoorbeeld thermometers gehad zouden hebben vanaf de Romeinse tijd. Dan zou er vermoedelijk nooit een record gevestigd worden behalve een enkel dagrecord. Want die warme periodes waren zeker warmer dan het huidige optimum.

   • Spyfromthesky schreef:

    Nou, dan heb ik het zeker mis dat tussen 1975 en 1998 best veel koude winters zijn geweest. Als dit een maatstaf is mag het van mij nog wel sterk opwarmen.

    Maar het wrange is juist dat vanaf 2014 wanneer je verwachting was dat we (bijna) geheid een koude winter zullen krijgen, het alleen maar warmer is geworden en ook de opwarming juist nog sterker is, zie jaar gemiddelden bij de weerstatistiek.

    Gelukkig is het weer het weer en wellicht hebben we aankomende winter gewoon een keer geluk voor een koude setting. Dat is dan voorlopig toeval en geen begin van afkoeling of zo. Daarvoor zal toch het langjarig gemiddelde eerst omlaag moeten gaan, wil er naar mijn mening sprake van zijn.

    Voor ons de gewone leek, zijn deze wel betrouwbare gegevens het enige logische houvast waarop we mogelijk iets over kunnen baseren.

    Spyfromthesky (Arnold)

    • Hajo schreef:

     Ik heb al tientallen keren genoemd dat de El Ninjo van 2015-2016 me heeft verrast en dat dat natuurlijk een streep door de rekening van snelle afkoeling was. Nu zijn er 2 theorieën over ENSO: 1) de El Ninjo’s zijn het gevolg van opwarming door CO2 en nemen alleen verder toe; 2) de El Ninjo’s zijn het gevolg van warme oceanen opgewarmd door de zon en die warmte moet er weer uit en een reeks van El Ninjo’s is een voorbode van spoedige afkoeling…. nou en dat moeten we dus nog even afwachten…. als we de grafiek zien van https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/

    • Hajo schreef:

     Aangezien opwarming en afkoeling om tienden van graden gaat… is het volstrekt logisch dat je midden in een koude tijd nog warme situaties hebt en omgekeerd. We weten allemaal dat een strenge winter een anomalie is van vele graden in de Lage Landen. 10-15 graden kouder dan normaal. Dat stoort zich dus niet aan een opwarming van 0,8 graden. Wel is het zo dat er aanwijzingen zijn dat afkoeling en opwarming juist in West-Europa sterk kan worden versterkt. Afwachten… en ja na 1975 waren er natuurlijk koudere momenten… de uitgangssituatie was bijvoorbeeld zeer koud….

   • Jeroen schreef:

    We hebben geen metingen van voor 1850 – 1900 maar we weten wel met zekerheid te zeggen dat het in de Romeinse tijd warmer moet zijn geweest dan nu, gewoon omdat het past in je theorie.

    • Jeroen schreef:

     Oh, en omdat Asterix en Obelix altijd een korte broek aan hebben natuurlijk….

     • Aart schreef:

      [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567006996.jpeg[/img]

      Je geeft zelf al het antwoord, hahaha

     • Hans schreef:

      Hahaha….. en Adam & Eva liepen toen ook al niet voor niets in hun blote kont….

    • Jeroen amsterdam schreef:

     Is dat serieus je weerwoord? Ze hebben op Groenland wortels van bomen gevonden die er nu niet kunnen groeien. Suggereert toch iets. De huidige opwarming kan je als mens simpelweg niet voelen.

     • Jeroen schreef:

      Gevonden door dezelfde wetenschappers (wetenschap) die we uiteraard niet serieus nemen als het niet in ons straatje past

    • Hajo schreef:

     Ik schrijf netjes vermoedelijk!!! Wel goed lezen. Op basis van proxies weten we wel zeker dat het toen warmer was. Gletschers waren veel korter nog dan nu bijv.. Maar dat is geen exacte meetreeks van dagelijks gemeten parameters.

 10. Mark (Breda) schreef:

  Die dikke bui die nu via Antwerpen naar Breda trekt had niemand voorspeld…

  Snel even schaduwdoek in de tuin weghalen.

 11. Hans schreef:

  Ze zijn er weer! De vakantie is zeker weer voorbij voor sommigen………..ppffffffffffff

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567013145.png[/img]

 12. Ronaldo schreef:

  @Artus
  #Dorian nu een orkaan. Heeft de droge lucht 5 dagen weerstaan en soms flinke schering overwonnen. Gunstig voor de Windward Eilanden maar veranderde van koers door split in Vortex en koerste parallel langs de Leewards. Komt nog wel wat ongunstige schering tegen benoorden de Maagdeneilanden maar daarna staat niets meer in de weg om met een bocht richting Florida te koersen. #Dorian heeft nu een NNW koers maar door een hogedrukblokkade op de westelijke Atl. Oceaan wordt #Dorian richting Florida gedrukt en kan daar als Mayor Hurricane aankomen tussen Miami en Cape Canaveral (is erg onzeker nog)
  Morgen meer…..
  #Dorian is de 4e storm van het Atl. orkaanseizoen ontstaan op 23/8. De gemiddelde datum voor het ontstaan van de 4e storm is 24/8.
  #Dorian is de 2e orkaan van het seizoen. De gemiddelde datum van het ontstaan van een orkaan in het Atl. seizoen is vandaag. We lopen dus op schema al is de ACE nog veel te laag en ver onder het gemiddelde omdat de 3 voorgangers niks voorstelde.
  Nog 2 weken dan is het peak season.

  • Mark (Breda) schreef:

   In Florida dus alvast maar hout om de ramen dicht te spijkeren gaan kopen?

   • Ronaldo schreef:

    Inderdaad Mark maar ook de noordelijke Bahama’s. Verwachte aankomst ergens op maandag tussen West Palm Beach en Cape Canaveral als sterke Cat.3 orkaan. Verwachte minimum luchtdruk 930 HPA (theoretisch Cat.4) kan gepaard gaan met maximum windsnelheden van 210/220 KMH en windstoten van 240/250 KMH. Iets noordelijker en Dorian raakt Orlando vol. Iets zuidelijker en Miami is de klos.

    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/08/DORIAN-FC-1b7dce31-d857-4ca4-a919-9f5cd34a56b4.gif[/img]

  • Artus schreef:

   Bedankt voor je toelichting! Het ziet ernaar uit dat de schade die Dorian zal toebrengen, groot zal zijn vanwege de hoge bevolkingsdichtheid in Florida. Wat mijn verstand te boven gaat, is waarom Amerikanen die een ‘orkaanrijk’gebied wonen, huizen bouwen die even stevig zijn als onze tuinhuisjes. Ik ben er stellig van overtuigd dat mochten wij een orkaan hebben in onze contreien, de schade veel beperkter zou blijven omdat onze huizen steviger gebouwd zijn.

 13. Remko schreef:

  Vannacht onweer gehad maar niet zo erg als in Twente. Slechts 5 mm neerslag, daar het drievoudige. Nu prettige temperaturen.

 14. Hans schreef:

  En “we” hebben weer een kouderecord (vorige uit 1983) te pakken 😉 …… in Rusland wel te verstaan.
  Kolgoejev is een Russisch eiland in de Barentszzee. Het eiland heeft een ronde vorm en meet ongeveer 100 bij 100 km.
  ” On August 26 a new daily minimum temperature of -1.6 degrees was established on Kolguev Island, easily beating the previous record of 0.5 degrees set 36 years ago”.

 15. Aart schreef:

  Op Curacao is een weeralarm code geel afgegeven vanwege extreme hitte, wel 34 °C! http://meteo.cw/?Lang=Ned&St=TNCC&Sws=R11 Nou nou nou, had het hier enkele weken geleden toch minimaal code paars moeten zijn met 41 °C.
  Vanwege voorbijtrekken Dorian valt de passaatwind weg, wat op die eilanden niet vaak voorkomt.

 16. Aart schreef:

  Mooie satellietbeelden van Dorian met de waterhoeveelheden die de hurricane meesleurt:
  http://meteo.cw/sat_loop.php?Lang=Ned&St=TNCC&Sws=R11

 17. Hans schreef:

  Dorian zondag op maandag bij Florida?
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567150980.png[/img]

  • Ronaldo schreef:

   Opmerkelijk is wel dat vanaf de huidige positie waar Dorian nu koerst ( 23.8N – 69.1W + 50 kilometer rondom) er vanaf 1851 niet 1 orkaan is geweest die bij Florida aan land is gekomen. Alle orkanen namen een noordelijkere koers vanaf het huidige punt.
   De dikke witte lijn is orkaan Floyd, die koerste keurig lang de kustlijn en kwam in North Carolina aan land. En de roze lijn die aan land kwam in South Carolina was Hugo uit 1989 als Cat.4 orkaan.

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/08/huidige_positie_1325_3008_2019-08-30_1324.png[/img]

   • Ronaldo schreef:

    Zelfs als je de zoekopdracht met 100 kilometer uitbreidt vanaf het huidige punt dan komen er 28 orkanen bovendrijven waarvan geen enkele aan land is gegaan in Florida sinds 1851. Allemaal hadden ze een veel noordelijkere koers!!
    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/08/orkanen_vanaf_1851_2019-08-30_1344.png[/img]

    Indien voldoende interesse kan ik vanavond wel een kort bericht (gastblog) doen hoe dat kan. Dus zeg het maar!

    • PhilZuid schreef:

     Graag!

    • Aart schreef:

     Zeer welkom! Heeft het te maken met de Bermuda Triangle ook wel Hurricane alley genoemd?

    • Hans schreef:

     Jij weet het antwoord zelf wel 😉 Trouwens, hoeveel orkanen zijn er daar gemiddeld/maximaal per seizoen? ….13, 14, 15…. ?

    • Artus schreef:

     Gaarne!! Ik volg de ontwikkelingen met veel interesse op. Ligt het feit dat de orkaan nu recht naar Florida koerst niet gewoon aan het hogedrukgebied dat Dorian die richting ‘verplicht’ te nemen. Kunnen we ook weerkaarten tot in 1851 bekomen, om te zien of de positie van dat hogedrukgebied opmerkelijk is of niet? Voor alles een eerste (waargenomen) keer, maar ik vrees dat dit alleen maar zal bijdragen aan de klimaathysterie.

 18. Hans schreef:

  Good Morning Argentina!

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567151513.jpeg[/img]

 19. Spyfromthesky schreef:

  Orkaan Dorian zal ergens van maandag op dinsdag aan land komen of nog eerder?!
  Met een snelheid naar verwachting van max 138 km.

  Gaat Disneyland Florida er last van hebben?
  https://www.thesun.co.uk/news/9825382/hurricane-dorian-walt-disney-world-florida/

  Gaan ze door het oog van de naald of…….

  We gaan het monitoren.

  Volgens mij krijgen we een week of twee wel lekker weer. Goed genoeg om te kunnen hardlopen met wat redelijke temperaturen. Goed genoeg om activiteiten te doen.

  Ach, ik moet maandag weer aan het werk. Zal na zoveel weken weer wennen zijn aan die bekende patronen. En ja, als je zoals ik al wat aardig jaartjes erop heb zitten, dan weet je ongeveer wel wat er zal gebeuren. Elke verandering is natuurlijk nog beter, dat ‘geloof’, dat moeten we wel accepteren. Steeds meer gaan ook semi overheidsdiensten over in navolging van wat in het bedrijfsleven gebeurt over ook vreemde oosterse invloeden middels cursussen. Nou, aan mij niet besteed.

  Spyfromthesky (Arnold)

 20. Hans schreef:

  Morgen de laatste stuiptrekking van de zomer?? Vanaf maandag 1 september duiken we de meteorologische herfst in. Prikpunt bij “onze vrienden” in De Bilt……

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567174169.png[/img]

 21. Frans v schreef:

  https://www.tt.com/sport/wintersport/16003064/ruecktritt-offenbar-fix-ski-superstar-marcel-hirscher-hoert-auf
  Marcel stopt ermee, wat een legende!
  https://wintersportweerman.nl/10-30u-tv-kijken-slalom-adelboden-marcel-hirscher-nl-aanmoedigen-2388/
  Dit was in 2012, hij won dat jaar voor het eerst de algemene wereldbeker skiën en de 6 jaren daaropvolgend ook!!!

 22. Hans schreef:

  Breaking news: Al Gore is plotseling terug gekomen met z’n boot……………

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567240745.png[/img]

 23. Hans schreef:

  Weer is GFS ensemble frisser t.o.v. gisteren

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1567273897.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.