Ineens zag ik hem. Wat een vreemde wolk. Een dunne laag sluierbewolking op de Penningberg in de voortuin tegen een strak blauwe achtergrond. Kaarsrecht! Van horizon naar horizon.

Hier het contrast verhoogd. Let ook op de contrails door en aan de rand van de wolk.

En dit is hem helemaal. Maar hij was dus echt kaarsrecht. Als een lineaal. Je kijkt op het noorden. De laag hing op minstens 4km hoogte als het vliegtuigen op weg naar Innsbruck waren. En kan dus een tweede of derde orde kameffect van de Hohe Tauern zijn. Maar zo regelmatig van vorm?

Deze foto is helaas niet helemaal scherp. Maar de laag begon al gauw te vervagen en je kreeg dat soort schubben erbij. Nu ja. Wie er een mooie Latijnse naam bij weet (anders dan simpelweg altostratus) mag het zeggen. Fijne avond! En deel wat je ziet in de modellen.

PS Morgen valt de Föhn stil. En dat is goed nieuws want dan kan ik in Montafon cescia en Dennis op een tandemvlucht trakteren. Jij daar ook zin in? Doe dan een bescheiden donatie aan WSWM en  ontvang één of meer tegoedbonnen voor gratis tandemvluchten! Het gaat hard maar de 100 zijn nog niet vergeven.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

4 reacties

Gesloten voor reacties.