Ineens zag ik hem. Wat een vreemde wolk. Een dunne laag sluierbewolking op de Penningberg in de voortuin tegen een strak blauwe achtergrond. Kaarsrecht! Van horizon naar horizon.

Hier het contrast verhoogd. Let ook op de contrails door en aan de rand van de wolk.

En dit is hem helemaal. Maar hij was dus echt kaarsrecht. Als een lineaal. Je kijkt op het noorden. De laag hing op minstens 4km hoogte als het vliegtuigen op weg naar Innsbruck waren. En kan dus een tweede of derde orde kameffect van de Hohe Tauern zijn. Maar zo regelmatig van vorm?

Deze foto is helaas niet helemaal scherp. Maar de laag begon al gauw te vervagen en je kreeg dat soort schubben erbij. Nu ja. Wie er een mooie Latijnse naam bij weet (anders dan simpelweg altostratus) mag het zeggen. Fijne avond! En deel wat je ziet in de modellen.

PS Morgen valt de Föhn stil. En dat is goed nieuws want dan kan ik in Montafon cescia en Dennis op een tandemvlucht trakteren. Jij daar ook zin in? Doe dan een bescheiden donatie aan WSWM en  ontvang één of meer tegoedbonnen voor gratis tandemvluchten! Het gaat hard maar de 100 zijn nog niet vergeven.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.