Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

En wat als echt iedereen van de eerste vakantieweek poepiebruin thuiskomt?

check ook eens

58 Reacties

 1. Remko schreef:

  Laten we woensdag kijken wat het na volgend weekend wordt. Tendens is volgens meerdere bronnen kouder en wie weet…..Nu voelt het ook wat winters aan…. We weten beter.

  • JanVanSoest(soesja) schreef:

   Ook de alpenweerman is voor na de 22e positief in zijn videoboodschap!

   • Eric | schreef:

    @jan dat is een kwestie van zieltjes winnen 🙂

    • JanVanSoest(soesja) schreef:

     Tuurlijk, al dit soort sites zijn toch commercieel? Hoe meer kliks en bezoekjes des te beter!
     Maar goed….samen met andere signalen komen er zo langzamerhand toch steeds meer voor een ophande zijn verandering!
     We zullen het gaan zien over ruim een week!

     • Eric | schreef:

      @jan ik zie het nog niet veranderen maar ik ben ook geen weerman….maar zie wel een hardnekking hoge druk gebied die er al maanden ligt…en gaat ie weg….wellicht in 2016. De kerst zie ik voornamelijk dat we op kunstsneeuw aan het skieen ben en komt er sneeuw dan is het wellicht een buitje….houd je hier aan vast…dan kan het alleen maar beter worden.

    • Ebbe schreef:

     Erik de heer Stefan ochs meldt dit ook en die hoeft geen zieltjes te winnen…. Zie bericht hierboven v Hajo….. Meerdere hebben het erover waaronder Bichler een weer goeroe uit Oostenrijk wel met wisselende sneeuwgrenzen ….. We zullen zien Frau holle kommt noch dieses jahr

     • Eric | schreef:

      @ebbe gewoon ff een vraagje….hoevaak is het voorgekomen afgelopen jaar dat voorspellingen die over een week heen worden getilt zijn uitgekomen? Ik bedoel het dumoen in november in de hele alpen is ook een verhaal dat niet is uitgekomen.

      Tot nu toe is er geen voorspeling utgekomen. Het zou voor het eerst zijn in hele lange tijd. En omdat ik het weer redelijk volg en niets meer geloof wil ik het eerst zien en dan geloven.

      Maar de kunstsneeuw listes liggen er echt prachtig bij daar kunnen we niet over zeuren.

      En eric is al heel mijn leven met een c 🙂

      Maar we zullen het zien. Ik hoop dat de heren gelijk hebben. Tot nu toe was het deze hele aanloop naar de winter kwalitatief uitermate teleurstellend.

     • Ebbe schreef:

      Eric Daar heb je helemaal gelijk in verder dan 5 dagen vooruit is nier reëel . En de pistes liggen er zeker goed bij dus we gaan heerlijk skiën en we zien het wel . Dat is de manier niet dar negatieve gedoe en pessimisme … Frau holle kommttttt

    • CJA Hulskamp schreef:

     Beetje jammer dat je zo over een andere sites zo praat. Volgens mij was jij die kaartjes over je eigen site stond uit te delen in oktober. Dus hou op over zieltjes winnen.

     • Eric | schreef:

      Kaartjes..tuurlijk ik heb visitekaartjes….maar deel ik die hier uit…

      Ik weet niet wat jij voor bedoelingen heb “vriend”

     • Stefan Kaptein schreef:

      Het is toch algemeen bekend dat op de meeste sites het allemaal rooskleuriger wordt voorgeschoteld dan het daadwerkelijk is. Ik snap ook wel dat er mooie foto’s op die sites geplaatst worden en niet de wat meer overzichts foto’s waar de werkelijke situatie op zichtbaar is. De hoop is gevestigd op de kunstsneeuw tot er betere tijden aanbreken, maar voorlopig hebben de azijnzeikerds het bij het rechte eind gehad en hebben we niet zorgeloos achterover kunnen leunen.

 2. Michel schreef:

  Hahaha…

  “Snel nog even kijken in het Europese model… ja hoor! Bevestigt deze tendens…”

  Dat is wel de snelste “analyse” die ik ooit heb gelezen… Heerlijk ik houd er van!

 3. nils schreef:

  @hajo,
  Je hebt het steeds over zachte dagen/nachten boven 1500 m.
  De foto’s laten toch zien dat de kanonnen ook op hogere pistes aan staan?

 4. Bjorn schreef:

  23/12 naar St Anton am Arlberg en als ik de webcams zo zie maak ik me niet al te veel zorgen, volgens mij houden ze daar ook nog redelijk wat pistes bewust dicht om ze zo perfect mogelijk te hebben tegen de kerst ! Wat het weer wordt blijft afwachten maar ik zou tekenen voor zonnig en droog met kunstsneeuwproductie s nachts… Maar het weer heb je nu eenmaal niet in de hand
  Nu valt het tegen heb ik nog altijd een weekje Solden half januari en Obertauern met Pasen

 5. Luc schreef:

  Ben net aangekomen in Tignes.
  Zag dat de sneeuwkanonnen aan stonden in het dorp.
  Morgen de piste op en kijken hoe het er bij ligt.

 6. Louise schreef:

  Vraag; ik kijk naar de kaarten die ik via de weerkamer op deze site vind. Op die kaart zie ik helemaal niet de lichtpuntjes die hier benoemd worden. Kijk ik naar de verkeerde kaart?

  Ik vind deze als volgt:
  Weerkamer – ensembles – blauwwitte kaart van meteociel.fr – klik op bestemming op de kaart – links in het menu scroll ik een eind naar beneden naar GFS Europe.
  Mocht dit niet de juiste zijn, welke kan ik beter bekijken?

  Bedankt alvast!

  • Erwin schreef:

   @Louise, de eerste stappen zijn goed. Ga bijvoorbeeld naar de blauw witte kaart van metrociel. Klik 1 keer op de kaart zodat de kaart groter wordt. Kies dan je bestemming (prikpunt) en klik nog een keer. Je krijgt dan automatisch de laatste gfs run te zien. Daarin is het langjarig gemiddelde te zien, de OPER (de hoofdrun die hier meestal besproken wordt) en de andere leden (andere berekeningen). De gemiddelde lijn van de pluim kun je ook zien en afzetten tegen de hoofdrun. Op die manier kun je ook de kwaliteit van de OPER bepalen. Hoe meer ondersteuning hoe groter de kans dat dat scenario zich voordoet.
   Maar wat Hajo uiteraard terecht stelt: Elke uitkomst is binnen de natuurwetten mogelijk. Dus elke berekening (hoe groot de uitbijter ook is) is in principe mogelijk ondanks lage statistische kans.

   Suc6!

   • Louise schreef:

    Bedankt voor de uitleg. Deze kaart bekijk ik ook altijd maar ik vind het ook fijn om Europa in haar geheel te zien. Als je op ‘de uren’ klikt kun je zien hoe de hoge of lage drukgebieden zich bewegen, en dus ook de warmte en de kou. Echter zie ik dat koude lichtpuntje niet terug op die GFS Europe kaart. Daarom dat ik me afvraag of ik wel naar een goede kaart kijk 😉 is het de moeite waard om uberhaupt naar die kaart te kijken of doet niemand daar wat mee? Toegegeven, vanaf 192 uur neem ik hem al met een grote korrel zout.

    • Erwin schreef:

     ik kan alleen voor mezelf praten maar ik kijk nooit naar kaarten met bewegende beelden. Het voegt voor mij niet veel toe. Door naar het volgend kaartje te kijken zie ik zelf al goed hoe drukgebieden zich verplaatsen. Ik kijk vooral naar oplossingsrichtingen van andere members in verhouding tot de hoofdrun en welke conclusies ik daar uit kan trekken.

 7. Erwin schreef:

  EC 15 daagse daalt na een aanvankelijke stijging tot normaal tot iets boven normale temperaturen richting kerst voor de LL.
  Laat dat het begin zijn voor een verdere daling richting Oud& Nieuw en de opmaat voor wat moois in de eerste week januari. Laat dat dan het lichtpuntje van vanavond zijn.

 8. Roy schreef:

  Ik zie al een lichtpuntje over 5 dagen! De 06h en vervolgens de 12h heeft een reeds eerder gemeld neerslagsignaal weer opgepakt en het staat er nu vanuit het niets weer op. Ik praat nu over een prikpunt in de Franse Alpen waarbij de sneeuwgrens kan zakken tot onder de 1500 meter komende vrijdag. Dat er toch wel degelijk een beetje sneeuw kan vallen met 1030hPa heb ik zelf ondervonden in Valthorens afgelopen week dus kan het zeker met 1025hPa! Geen dump maar 10-15 cm is een mooie wens! 🙂

  • Roy schreef:

   Ik kijk nog eens en zie nu in de zojuist uitgekomen GFS18 hoofdrun dat het knietje hier roet in het eten gooit en het beetje neerslag meer naar Oostenrijk schuift met een sneeuwgrens boven de 1500m.

  • Erwin schreef:

   @Roy, de druk is maar 1 van de factoren maar neerslag is zeer goed mogelijk. Ik ben echter bang voor de temperatuur. We gaan het zien!

 9. Hajo schreef:

  GFS18u is idd leuk. Blijven we nog ff voor op… nou het is meer van hetzelfde… zwak frontje aan noordkant in nacht op woensdag. Verder weer teflon… nee ik blijf me op de puur zonnige variant verheugen nu… nieuw jaar nieuwe kansen. Laat de gebieden maar eens bewijzen wat ze kunnen met kunstsneeuw…

  • Sytze schreef:

   Hajo, al twee weken is er iets met het hogedrukgebied op de 18de boven Schotland. Ben een absolute leek, maar hier ligt een belangrijke sleutel….als deze zich laat meenemen naar het noorden en de zuidelijke Europese hoge druk zo laat weglopen, gebeurt er iets heel spannends….

   • Erwin schreef:

    Sytze, er zijn zoveel verschillende variabelen (parameters) die elkaar ook nog eens beinvloeden dat er een hele kist met sleutels mogelijk is die allemaal tot een ander winterscenario kunnen leiden 🙂

 10. Roy schreef:

  Dan weer even een herstel naar de situatie waarin we nu zitten maar een 2e aanval volgt dan op de 28e. Deze komt dan uit het Noord Westen en dat ziet er fanatiek uit!

  • Roy schreef:

   idd de 29e dan weer dikke sneeuw in de Alpen. Ook het Sauerland maakt in deze run kansen op sneeuw. Al met al zeg ik laat dit golvende scenario maar uitkomen. Morgenochtend erg benieuwd of de 00h dit doortrekt!! Ik teken alvast! 🙂

 11. Hajo schreef:

  Grappig scenario aan einde run (meteofiction): eerst dikke regen langs Amerikaanse oostkust tot in Noord-Canada!!!! En dan uit een megastorm daar een koude push naar Europa….

 12. Arthur schreef:

  Gaat natuurlijk nooit uitkomen!! Een megastorm verder hoop ik dat de krokus wel goed gaat komen, is natuurlijk nog ver weg maar ik zal duimen

 13. Asten (Harmelen) schreef:

  Mooi scandihoog tegen oud en nieuw…. (GFS 00.00)…ijskoud het nieuwe jaar in ??

 14. Maxski schreef:

  Laten we het hopen Asten. Ijskoud wat is dat ook alweer?

 15. Keida schreef:

  Zowel Gfs:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5824658251.png[/img]

  Als ECMWF:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/1641804599.gif[/img]

  Laten die grote depressie op de Atlantische oceaan zuidelijker uitkomen. Maar alsnog schieten ze over de rug heen… @hajo : is dat waarschijnlijk? Zo’n enorme depressie die zo omhoog gestuwd wordt of is het misschien niet waarschijnlijker dat die een stuk meer Europa in komt?

 16. Snowman schreef:

  De ALLERLAATSTE kaart van de GFS00 is er puur om ons te pesten. maar wat een beauty 😛

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/9638043297.png[/img]

  NUL waarde aan hechten!

 17. Remko schreef:

  Kaarten gaan met de wind mee, op en neer. Nu tegen Kerst enorme verzachting ook in Scandinavië . In LL dubbele cijfers?? Woensdag/ donderdag weer kijken, dan wordt de betrouwbaarheidsfactor groter. maar goed ziet het er niet uit. Mochten de temperaturen voor Scandinavië uitkomen dan in grote delen geen witte Kerst. De hoger gelegen delen uitgezonderd.

 18. Jochem schreef:

  Foto met onderschrift Serfaus Fiss Ladis is ook Jochem in Sölden…

  En Stefan en Eric hebben gelijk, want ik heb de geplande shortski Ehrwald naar Sölden moeten verplaatsen wegens de slechte sneeuwcondities. Hier in Sölden kun je boven 2300m blijven en dan is het fantastisch. Onder 2300m gewoonweg groen/bruin..!

 19. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5784106468.jpeg Met het weer kan het gek lopen…. Vorig jaar de eerste 2 weken hier heerlijk weer maar groen! En nu 2 droomweken achter de rug met heerlijk weer maar dan ook nog eens prachtige skipistes! Maar helaas de omslag moet nu toch zo langzamerhand komen want ook hier gaat het toch wel er om spannen(zeker als het weekend de grote drukte komt) Ook al klinkt het niet allemaal zo best en zeker als je een skiweek in je gedachte hebt……..maar in deze omstandigheden hier wandelen ook al is het niet je bedoeling is toch een feest!

 20. Hans Zoun schreef:

  Beste Hayo! Sinds zaterdag voor de 5e keer op rij in Saslbach. Wat liggen de pistes er perfect bij. Perfect om op te skiën deze poedersneeuw, daar kan geen echte sneeuw tegenop. We hebben ze hier een knap staaltje werk afgeleverd! Helemaal top. Alle vervingen zijn zeegod besneeuwd. Zou niet anders meer willen! En dat het weer: al 3 dagen volop zon. Dus goed sneeuw, de zo’n en lekker rustig op de pistes. Kan echt niet beter !!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.