Abcoudemeer dinsdagochtend

In Friesland is smotsijs, waar het al ligt natuurlijk. Van elders komen nu de foto’s binnen van fenomenale ijsvloeren in wording. Hierboven het Abcoudermeer! Hieronder plaatjes op op diverse plekken met mij zijn gedeeld waaronder in het Weercafé. 

Binnenmaas Hoeksche waard. Onder rook van Rotterdam. Dinsdagochtend.

Binnenmaas Hoeksche waard. Onder rook van Rotterdam. Dinsdagochtend.

Jouw kiek van jouw zwarte ijs komt er natuurlijk ook op!

Smotsijs

Sytse Kroes van de Friesche IJsbond heeft zich negatief uitgelaten over het ijs op de Elfstedenroute: “Overal smotsijs!”

Deel jouw foto, video en of verhaal hieronder in de reacties of in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Altijd actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles GFS hierrr en ECMWF hierrrr. Laatste metingen van het sneeuwdek in Nederland hierrr. Dat vrzamelen we allemaal in de Wintersport Weerkamer.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Frans v · 9 februari 2021 op 14:37

Sommige weerstations zijn een ingesneeuwd, temperatuur 10cm blijft onwaarschijnlijk hoog met de gemeten kou op 2m

Gesloten voor reacties.