Abcoudemeer dinsdagochtend

In Friesland is smotsijs, waar het al ligt natuurlijk. Van elders komen nu de foto’s binnen van fenomenale ijsvloeren in wording. Hierboven het Abcoudermeer! Hieronder plaatjes op op diverse plekken met mij zijn gedeeld waaronder in het Weercafé. 

Binnenmaas Hoeksche waard. Onder rook van Rotterdam. Dinsdagochtend.

Binnenmaas Hoeksche waard. Onder rook van Rotterdam. Dinsdagochtend.

Jouw kiek van jouw zwarte ijs komt er natuurlijk ook op!

Smotsijs

Sytse Kroes van de Friesche IJsbond heeft zich negatief uitgelaten over het ijs op de Elfstedenroute: “Overal smotsijs!”

Deel jouw foto, video en of verhaal hieronder in de reacties of in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Altijd actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles GFS hierrr en ECMWF hierrrr. Laatste metingen van het sneeuwdek in Nederland hierrr. Dat vrzamelen we allemaal in de Wintersport Weerkamer.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Frans v · 9 februari 2021 op 14:37

Sommige weerstations zijn een ingesneeuwd, temperatuur 10cm blijft onwaarschijnlijk hoog met de gemeten kou op 2m

Gesloten voor reacties.