ijsclubastol2

Een overzichtje van tweets over natuurijs vandaag! Met name de ijsclub De Vooruitgang in Ammerstol heeft het goed voor elkaar! En Arnhem lijkt de enige plek waar echt goed geschaatst kan worden op ijsbanen op twee ondiepe meertjes met kraakhelder water van de Veluwe.


IJsclub de Lekstreek aan het schaatsen in Ammerstol!


Onlanden!


Wie gaat snel naar Ammerstol en deelt zijn of haar ervaring?

craneveld-arnhem
In Arnhem kan op sportpark Cranevelt en op sportpark Schuytgraaf geschaatst worden. Zie hierrr. Zat ik op 4 februari nog niet zo gek met mijn bericht Schitterend zwart ijs en zaterdag stappen we allemaal in de auto naar oosten

Gisteren was het al goed op de ijsbaan van ijsclub Thialf in Arnhem.

Ab is natuurlijk weer aan het “scharrelen” in de omgeving van Hoek van Holland. Hij vond een stuk ondergelopen land waar hij goed op het ijs kon staan.


Ab: “Zo groot was ie ondergelopen stuk land waar ik dus ff op het ijs liep. Wel krakend ijs maar dat brak niet ;)” Mijn vraag: “Waarom schaatst daar niemand?”

Ondertussen stromen ook de berichten binnen over ongelukken door IJzel in Noord-Nederland!

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.