Ieder jaar gaan we wel een keer naar de wintersport. Ik en de groep waarmee ik ga willen niet vaker dan 2 keer naar hetzelfde gebied. Er zijn mensen die al 20 jaar naar dezelfde bestemming gaan en er zelfs een accommodatie hebben gekocht. Dit kan natuurlijk heel goed. Zelf wil ik verschillende gebieden bekijken en er zoveel mogelijk vanaf weten.

20150130_112501

Ieder jaar wanneer we weer in de auto zitten om onze bestemming te bereiken zeggen we weer tegen elkaar: ‘Dit keer pakken we echt even een keer een half dagje een sauna of een spa hoor’. En meestal gebeurd dat dan weer niet omdat je volop wilt genieten van de pistes. Wij zijn een groepje van 4 die het liefste de eerste lift omhoog pakken en de laatste die van de berg afdalen om dan de après ski in te duiken voor een paar biertjes, dan lekker uit eten gaan en neer ploffen op de bank om nog wat Nederlandstalige tv te kijken voor we voldaan in ons bed liggen. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat naarmate ik wat ouder wordt ook weleens de lift iets later naar boven pak;-) Zal vast herkenbaar zijn haha.

20150128_113656_1

Zullen we het doen of zullen we het niet doen?

Als de 2 laatste dagen aangekomen zijn van de wintersport hebben we het er nog wel over. Terwijl we even rustig zitten zoals hierboven (ik aan de rechterkant)…. ‘We zouden toch even lekker gaan relaxen in een spa?’ Dan kijken we elkaar aan en hebben dezelfde gedachte die we ieder jaar weer hebben: “We hebben nog maar 2 dagen, en om dan een halve dag in een spa door te brengen.. nee dan pak ik thuis wel een sauna”.

De spa’s en welness centra’s worden in de skigebieden steeds belangrijker en de mooiste gebouwen worden uit de grond gestampt om een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden voor de wintersporter. Hierboven trouwens 1 van de grootste resorts uit de Alpen. Dit is in Leukerbad. Klinkt Nederlands maar het ligt in Wallis te Zwitserland. Er zit ook een klein skigebied aanvast met 50km piste. Zelf heb ik nooit van dit plaatsje gehoord. Enfin.. nu vraag ik mezelf weleens af (omdat ik deze mensen niet tegen kom). Komen jullie weleens in een spa wanneer je op wintersport bent of wil je ook zoveel mogelijk kilometers maken op de latten?

Bad Kleinkirchheim Römerbad, Therme und Piste Foto Copyright by Johannes Puch www.johannespuch.at

Het is wachten op de sneeuw

Ook vandaag zat ik op mijn werk door een wintersportbrochure te bladeren en zag ik bijvoorbeeld dit plaatje hierboven uit de regio Bad Kleinkirchheim in Karintië. Om precies te zijn in het skigebied van de Nockberge. En op dat moment denk ik weer: “aaah heerlijk even ontspannen”. Misschien komt die gedachte omdat ik nu nog volop aan het werk ben en verlang naar de wintersport en de sneeuw die één dezer dagen gaat vallen.

20140201_171225

De enige keer dat ik in een welness centrum geweest ben was 2 jaar geleden tijdens een kort reisje voor wswm naar Serre Chevalier. (Hier mijn review overigens) Dit zat in het programma dus was geen ontkomen aan;-) Het was absoluut de moeite waard! Om alleen al in het buitenbad te liggen, hangend aan de rand van het zwembad met je kin op het muurtje en dan de besneeuwde bergen zien is geweldig. Geweldig omdat je dan echt de tijd hebt om het mooie winterlandschap eens rustig en ontspannen kunt bekijken en een goede en duidelijke herrinering te maken. En toch verkies ik een middag op de piste en dan maakt het me niet uit of het sneeuwt of iets dergelijks. Wanneer het echt zou regenen zou ik er over na gaan denken.

20150127_150130

Vorig jaar zouden we dus ook naar een sauna of spa gaan, maar toen werden we wakker hiermee. Dan is het voor mij niet moeilijk om het toch weer een jaartje door te schuiven. En zo gaat dat al een jaar of 10 eigenlijk:-)

Ik kom hier eigenlijk op omdat Cescia een blog aan het schrijven is over de mooiste welness en spa faciliteiten in de Alpen. Maar nu aan jullie de vraag. Heb ik nou tijdens de vakantie geen rust in mn kont om een middag lekker te gaan ontspannen? Of wordt er nog steeds gedacht; ‘Laat die vrouwen maar lekker naar een sauna gaan.. wij gaan lekker knallen op die berg?!’ We zien jullie wel bij de après ski! Doei! 🙂


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

21 reacties

Gesloten voor reacties.