gaschurn0101

Wat een gaaf vuurwerk in Krommenie met uitzicht op alles wat in Uitgeest werd afgeknald. SCHITTEREND. Meteen genezen van het idee dat een vuurwerkverbod een goede zaak zou zijn. De laatste jaren waren we steeds in de Alpen met mijn verjaardag, maar de gezellige avond gisteren, de oliebollen en dat echt waanzinnig mooie vuurwerk had ik voor geen wit goud willen missen. Hoe anders in Midden-Duitsland! Geen hand voor ogen. Slechts een paar meter zicht door dichte mist. Precies met het vuurwerk. Lees hierrr. En dan de Alpen? Vanochtend loste de bewolking rap op en toen was daar…. de zon!

tauplitz0101

Behalve in Die Tauplitz en andere ver oostelijke gebieden. Daar nog sneeuw en mist vanochtend…

lesmenuires0101

Natuurlijk heeft Les Menuires een strak blauwe hemel. Dichter bij het hoog!

zillertalarena0101

De Zillertal Arena na het oplossen van wolkenresten vanochtend.

niedermuhlern0101

Ergens in Zwitserland op 950m hoogte

livigno0101

Auwa wat een blauwe lucht in Livigno (waar geen sneeuw is gevallen uit Calum)

brembergkopf0101

Zelfs in het Sauerland breekt de zon door!

postwiese0101

Hel ijken de Alpen wel… maar dan 3 uurtjes rijden vanaf Utrecht.

damuels0101

De Matterhorn van Damüls…

erwin-gerlos

 

“Onze” Erwin is als een kind zo blij in de Zillertal Arena. Hij stuurt deze foto vanochtend met als commentaar: “Wat een weer. Geweldig poedercarven!” Dat is de spijker op zijn kop. Pistes skiën zo lekker op dagen als dit dat er nauwelijks reden is om offpiste te gaan (wie mij kent weet dat ik dat advies zelf totaal in de wind sla). Het kan ook verschrikkelijk misgaan natuurlijk. Hans deelde gisteren deze gruwelijke detailstory van een NARSID in het Montafon. NARSID staat voor Non-Avalanche Related Snow Immersion Death. Mijn zoon van 13 raakte al lichtjes in paniek van een val in de poeder op vrijdag 26 december. Geen probleem want met een uitgestoken hand was het opgelost. Maar als je alleen gaat kan een lullige val in een greppeltje gewoon dodelijk zijn. Kortom: tel de zegeningen van het on-piste skiën!

kunstsneeuwsaalbach
Afsluitend deze van Robert die zich afgelopen nacht verbaasde dat de sneeuwkanonnen in Saalbach-Hinterglemm gewoon volop doorspoten. Ja het seizoen is nog lang! Zo direct al een apart bericht over de problematische verwachting voor de reisdag zaterdag.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.