gaschurn0101

Wat een gaaf vuurwerk in Krommenie met uitzicht op alles wat in Uitgeest werd afgeknald. SCHITTEREND. Meteen genezen van het idee dat een vuurwerkverbod een goede zaak zou zijn. De laatste jaren waren we steeds in de Alpen met mijn verjaardag, maar de gezellige avond gisteren, de oliebollen en dat echt waanzinnig mooie vuurwerk had ik voor geen wit goud willen missen. Hoe anders in Midden-Duitsland! Geen hand voor ogen. Slechts een paar meter zicht door dichte mist. Precies met het vuurwerk. Lees hierrr. En dan de Alpen? Vanochtend loste de bewolking rap op en toen was daar…. de zon!

tauplitz0101

Behalve in Die Tauplitz en andere ver oostelijke gebieden. Daar nog sneeuw en mist vanochtend…

lesmenuires0101

Natuurlijk heeft Les Menuires een strak blauwe hemel. Dichter bij het hoog!

zillertalarena0101

De Zillertal Arena na het oplossen van wolkenresten vanochtend.

niedermuhlern0101

Ergens in Zwitserland op 950m hoogte

livigno0101

Auwa wat een blauwe lucht in Livigno (waar geen sneeuw is gevallen uit Calum)

brembergkopf0101

Zelfs in het Sauerland breekt de zon door!

postwiese0101

Hel ijken de Alpen wel… maar dan 3 uurtjes rijden vanaf Utrecht.

damuels0101

De Matterhorn van Damüls…

erwin-gerlos

 

“Onze” Erwin is als een kind zo blij in de Zillertal Arena. Hij stuurt deze foto vanochtend met als commentaar: “Wat een weer. Geweldig poedercarven!” Dat is de spijker op zijn kop. Pistes skiën zo lekker op dagen als dit dat er nauwelijks reden is om offpiste te gaan (wie mij kent weet dat ik dat advies zelf totaal in de wind sla). Het kan ook verschrikkelijk misgaan natuurlijk. Hans deelde gisteren deze gruwelijke detailstory van een NARSID in het Montafon. NARSID staat voor Non-Avalanche Related Snow Immersion Death. Mijn zoon van 13 raakte al lichtjes in paniek van een val in de poeder op vrijdag 26 december. Geen probleem want met een uitgestoken hand was het opgelost. Maar als je alleen gaat kan een lullige val in een greppeltje gewoon dodelijk zijn. Kortom: tel de zegeningen van het on-piste skiën!

kunstsneeuwsaalbach
Afsluitend deze van Robert die zich afgelopen nacht verbaasde dat de sneeuwkanonnen in Saalbach-Hinterglemm gewoon volop doorspoten. Ja het seizoen is nog lang! Zo direct al een apart bericht over de problematische verwachting voor de reisdag zaterdag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.