Ah dat was regen! Nu weten we het weer. Van die pittige dotten op de buienradar. Donkerblauw tot rood en het wordt er buiten allemaal flink nat van. Erg grappig is dat de bij Wetteronline hebben ontdekt dat 7 juni altijd erg nat en stormachtig uitpakt de laatste jaren (sinds 2016 om precies te zijn).

We krijgen nu weer even een serie droge dagen waarin ook de temperatuur kan opkrabbelen. Maar in de huidige berekening is het volgend weekeinde weer raak. En hoe!

En zoals het wordt berekend zou het uit het zuidoosten kunnen binnenvallen volgende week. In het Amerikaanse model is het weer net ietsje anders maar ook nat.

Voor echte super regen moet je natuurlijk in de Alpen zijn. In de stuwingszones valt 3 keer meer regen per jaar dan in Nederland. En de komende twee weken zal een flink deel daarvan neerdalen. Terwijl de Lage Landen vanaf vanmiddag alweer redelijk weer hebben…. moet je in de Alpen tot donderdag wachten voor een paar mooie dagen op rij.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.