Ah dat was regen! Nu weten we het weer. Van die pittige dotten op de buienradar. Donkerblauw tot rood en het wordt er buiten allemaal flink nat van. Erg grappig is dat de bij Wetteronline hebben ontdekt dat 7 juni altijd erg nat en stormachtig uitpakt de laatste jaren (sinds 2016 om precies te zijn).

We krijgen nu weer even een serie droge dagen waarin ook de temperatuur kan opkrabbelen. Maar in de huidige berekening is het volgend weekeinde weer raak. En hoe!

En zoals het wordt berekend zou het uit het zuidoosten kunnen binnenvallen volgende week. In het Amerikaanse model is het weer net ietsje anders maar ook nat.

Voor echte super regen moet je natuurlijk in de Alpen zijn. In de stuwingszones valt 3 keer meer regen per jaar dan in Nederland. En de komende twee weken zal een flink deel daarvan neerdalen. Terwijl de Lage Landen vanaf vanmiddag alweer redelijk weer hebben…. moet je in de Alpen tot donderdag wachten voor een paar mooie dagen op rij.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

13 reacties

Remko · 7 juni 2020 op 11:23

Gematigde temperaturen noemen we dit. En de onzekerheid neemt toe. Ruime twintigers met onweerskansen of toch? Weeronline gooit het op een akkoordje met de vakantiebestemmingen in Nederland. Juli en augustus warm en droog maar ook regenbuien met westenwinden soms. Ja zo kan ik het ook. Een hittegolf is ook mogelijk. Weer vergelijkbaar met 2018 schrijft men. De onzekerheid over vijf dagen is al ene probleempje, laat staan die over een maand of twee maanden. September wordt een herfstmaand. Zo, die zit.

Karin S · 7 juni 2020 op 11:47

haha ik heb ook in mijn glazen bol gekeken, vanaf nu tot en met augustus wisselvallig, vanaf september weer stabiel… zo kan iedereen weervrouw zijn..

Mark (Breda) · 7 juni 2020 op 12:51

Eerder deze week zomervoorspelling Piet Paulusma gehoord op de radio. Hete perioden afgewisseld met gematige temperaturen. Vrij droog met soms flinke buien. Af en toe veel wind.

Jaaaaa serieus? Copy-paste van ons standaard zomerweer. Geen waarde aan hechten.

Kirsten_dl (Puurs.be) · 7 juni 2020 op 13:41

Te Puurs toch zo’n 25mm gevallen, altijd beter dan niks natuurlijk !

En in de Alpen weer sneeuw, op zich niks spectaculair omdat het wel vaker voorkomt tijdens de zomermaanden maar toch het vermelden waard.
Getuige deze webcam : https://warth-schroecken.panomax.com/berg

Mark (Breda) · 9 juni 2020 op 19:54

Nog nieuws van iemand of is de site definitief dood nu?

Komende dagen stijgende temperaturen en een stijgende instabiliteit…kans op onweer…kom er maar in Roland!

  Hajo · 9 juni 2020 op 20:22

  Ik ben nog erg druk momenteel met een grote klus…. corona heeft alles nogal in de war geschopt. Nieuws volgt.

  Oz · 9 juni 2020 op 22:10

  Het is altijd rustig in de zomer toch? Laatste jaren worden we wat verwend met actuele updates rondom het weer of klimaat in de zomer. We vinden heb zo tof hier dat we dagelijks updates en nieuws willen. Komt wel weer. Als het gaat kriebelen zo eind oktober 🙂

   Robin · 10 juni 2020 op 16:14

   Dit vind ik dus duidelijk een hele toffe reactie; +1 voor jou 🙂

  Roland (Bodegraven) · 10 juni 2020 op 00:32

  We gaan het zien.

Remko · 9 juni 2020 op 21:32

Komend weekend Ostgewitter. Buien complexen die lang kunnen aanhouden en veel neerslag kunnen brengen. luchtvochtigheid hoog, dus benauwd. Is wel een bijzonder fenomeen, het komt niet zo vaak voor.

getjo · 10 juni 2020 op 17:21

iemand al van plan te skien as winter hoorde dat er in ischl en st anton alweer nieuwe gevallen van corona zijn wordt nog een dingetje ben ik bang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *