Ah dat was regen! Nu weten we het weer. Van die pittige dotten op de buienradar. Donkerblauw tot rood en het wordt er buiten allemaal flink nat van. Erg grappig is dat de bij Wetteronline hebben ontdekt dat 7 juni altijd erg nat en stormachtig uitpakt de laatste jaren (sinds 2016 om precies te zijn).

We krijgen nu weer even een serie droge dagen waarin ook de temperatuur kan opkrabbelen. Maar in de huidige berekening is het volgend weekeinde weer raak. En hoe!

En zoals het wordt berekend zou het uit het zuidoosten kunnen binnenvallen volgende week. In het Amerikaanse model is het weer net ietsje anders maar ook nat.

Voor echte super regen moet je natuurlijk in de Alpen zijn. In de stuwingszones valt 3 keer meer regen per jaar dan in Nederland. En de komende twee weken zal een flink deel daarvan neerdalen. Terwijl de Lage Landen vanaf vanmiddag alweer redelijk weer hebben…. moet je in de Alpen tot donderdag wachten voor een paar mooie dagen op rij.

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.