Deze video van Hallein zag ik vanochtend al. Sinds gisteravond spookt het er. En het toeval bracht me erheen: moest m’n vriendin afzetten in Salzburg omdat Schwarzach-St. Veit ook last had van het water. Ook vanuit Zell am See waren er problemen op het spoor. Geen treinverkeer meer tussen Salzburg en Innsbruck. Dus maar met de auto naar Salzburg gereden en op de terugweg… kon ik poolshoogte nemen zoals het een weerjournalist betaamt.

Nou zeg. Even verderop is ook Berchtesgaden getroffen. En zelfs in Salzburg heeft men de zandzakken gepositioneerd. Kufstein staat deels blank. Kössen is getroffen.

Van een vriend uit Tirol kreeg ik deze foto door … het is mijn geliefde Kelchsau opzij van Hopfgarten im Brixental. Als ik me niet vergis zien we hier een vloedgolf op ons afkomen en dan nog exact op dezelfde plek als bij een overstroming in 1946.

Kijk naar de waterstand van de Saalach bij Lofer. Toevallig exact in een rijtje van 3 jaar dezelfde datum op rij. Verder naar het westen is Oberstdorf bedreigd door een stuwing van water hogerop. Nou t’is allemaal wat.

Mijn goede vriend Günther Aigner stuurde me nog deze video over zogenaamde “duizendjarige weer events”. Of de huidige overstromingen daaronder vallen, is nog maar de vraag. Zi zijn verhaal over de Magdalenavloed van 1342. En als het al zo is: wat is duizend jaar op de geologische tijdschaal? Niets.

Altijd midden in de tragedie terugkomen bij de schoonheid. Dat is het beste recept. Soms zoetjes. Soms gruwelijk. Maar altijd mooi.

Deze van Bret Weinstein hoe het liegen in het systeem van de macht ingebakken raakt zodra je waar dan ook op gaat filteren, is zeer verhelderend. Doe je voordeel.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Kirsten_dl · 18 juli 2021 op 13:27

Allereerst mijn medeleven aan alle getroffenen ! Materiële schade hebben is niet leuk maar het menselijk leed is mijn inziens veel dramatischer. Je zal maar familieleden hebben die zijn omgekomen of vermist, of (huis)dieren.
Een wagen is vervangbaar, een leven niet.
Verder een mooie bijdrage @hajo !
Uiteraard is dit weer dé ideale gelegenheid voor de klimaatdrammers om nog maar eens te roeptoeteren dat het allemaal onze schuld is dat deze weerfenomenen plaatsvinden.
Want wij zijn uiteraard allemaal schuldig en medeplichtig aan de klimaatverandering. Not !
Morgen richting Ardennen, kijken of ik ginds een handje kan toesteken bij de opruimwerken.
Fijn weekend allemaal !

Gesloten voor reacties.