Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

En nu gaan we het zien of er centimeters, decimeters of meters komen

check ook eens

24 Reacties

 1. danisnow schreef:

  Hoi Hajo, vanaf volgende week naar Risoul. Ligt dit net te zuidelijk voor een mooie opfrisser?

 2. Donnie schreef:

  Mag ik een kritische noot plaatsen?,
  De afgelopen tijd enorm verwend door goede weerpraatjes gemaakt door Jorne, vakkundig in elkaar gezet en goed voorzien van duidelijke uitleg en plezierig en vooral plezierig om te lezen .
  Als heerlijke voorbereiding op de wintersportvakantie .

  Wanneer ik de bijdragen moet vergelijken valt bovenstaand stukje plakwerk in het niets vergeleken met de kwalitatief hoogstaande berichtgeving door Jorne.

  Een paar plaatjes van Bergfex, een warrige opsomming van twee voorbeelden van het Amerikaanse model zonder enige verdere duiding dan het schommelt…

  Ik persoonlijk vind het deze site onwaardig om zo’n summier bericht te plaatsen .

  • Harm schreef:

   Beter dan niets, zoals gisteren.. :p

   Maar het lijkt inderdaad hard de verkeerde kant op te gaan. Veel vaste reageerders lijken ook verdwenen..

  • Hajo schreef:

   OK. Dank voor je feedback. Ja jullie zijn idd verwend met Jorne’s bijdragen. Persoonlijk ben ik wel meer en meer twijfelachtig over het dagelijks uitkauwen van nieuwe ensembles. Ik denk dat er dagelijks een paar highlights ten opzichte van het voorgaande te melden zijn. De titel van dit bericht vat dat perfect samen. Er zullen soms momenten zijn dat een uitgebreide analyse gerechtvaardigd is. Ik beweeg meer de kant op van kortere updates waarbij 90% van de lezers het ook echt even leest. Maar niettemin bedankt. Het is een reminder voor me om bijv 2x per week een langere synoptische analyse te blijven doen.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Dat lijkt mij toch echt het absolute minimum hoor…

    Benieuwd hoeveel sneeuw mijn ouders de komende weken in wald am arlberg krijgen.

   • Donnie schreef:

    Beste Hajo, het is jouw site en wat jij denkt wat het beste is moet je natuurlijk doen.

    Maar ik als wintersporter begin al in Nov. Te lezen en de wintersportweerberichten zijn een duidelijk onderdeel van het plezier wat ik beleef aan de wintersport.

    Ik lees deze dan ook dagelijks met veel plezier.

    Wanneer jij naar twee keer per week gaat met uitgebreide berichtgeving haak ik af.

    Dan is WSWM niet meer de site waar ik mijn dagelijkse info vandaan ga halen.

    Ik spreek mijn dank uit voor de vele vele jaren dat ik jouw berichtgeving heb mogen volgen en het plezier wat ik daarmee had.

    Met vriendelijke groet,
    Donnie

   • Breunis (Nature Trail) schreef:

    Hajo, jouw visie kan ik goed volgen. De verwachte sneeuw in de komende week is geen exacte wetenschap. West- of noordweststroming maakt veel verschil wáár hoeveel sneeuw er gaat vallen.
    Het valt op dat EC aanzienlijk minder sneeuw berekent dan GFS of ICON. De sneeuwhoeveelheden zullen de komende dagen op en neer deinen afhankelijk van de depressietrein uit het westen.

    Misschien dinsdagavond een uitgebreide (live) analyse?

   • Joep schreef:

    Prima, elke dag een enorme analyse is zeker leuk maar voegt weinig toe met t veranderende weer. Kan me voorstellen dat je dat minder frequent wil doen, zeker richting einde seizoen.

 3. Hans schreef:

  Waardeer elke bijdrage aan de mooie wintersport die je doet hoor Hajo; ik spreek even voor mezelf 🙂

 4. nils schreef:

  Aan het begin van het seizoen juichen we met z’n allen voor iedere centimeter in aanloop naar de kerstvakantie. Nu mijn 3 alpentrips erop zitten ben ik ook minder fanatiek. toch blijf ik het altijd volgen tot einde seizoen. Ik snap wel een beetje dat er nu minder mensen hier komen kijken en dat de berichtgeving minder frequent en uitgebreid is.

 5. nils schreef:

  @Jorne, ken je de weg in de PDS al? Of wil je nog wat tips over must do’s?

 6. Te Oslo (schans springen en langlauf op ARD wintersport live) wederom een traumtag, volop zon en 1.1°C terwijl te Puurs de dakpannen omhoog worden gelicht vanwege de wind.
  Dan kijken we maar televisie vandaag, het is immers geen weer om te fietsen of andere buitenactiviteiten.

 7. Marcel schreef:

  Gisteravond aangekomen in Gargellen met nog wat natte sneeuw.
  Vanmorgen wat motregen gehad.
  Actueel droog maar dreigende wolken zijn onderweg.

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 8. Paul A Club 1989 schreef:

  mensen relax eens even zeg. Gelijk dat gekibbel als het even minder is. Niet nodig, daar is deze site te waardevol voor. Geniet van je dag!

 9. Stefan Kaptein schreef:

  In Avenhorn is het nu 2 graden boven nul en we hebben natte sneeuw. Wind uit het noordoosten.

 10. Wijnand schreef:

  In Hardegarijp nu 3 graden en natte sneeuw (wel erg nat, valt recht naar beneden).

 11. Rob Steenwijk schreef:

  In Steenwijk (Kop van Overijssel) nu ook opeens overgang naar (hele natte) sneeuw. Dat is lang geleden!!!

 12. Spyfromthesky schreef:

  De L.L. worden geheel links gelegen. Er is genoeg te schrijven met de stormachtige winden. Een hier verwachte late winter in maart is gewoon een heuse echte herfst. Iets dat we in geen tijden gezien hebben.

  We streven met rasse schreden voor de 3e maand al dit jaar naar bovengemiddelde statistieken. En hier zal geen verandering in komen.

  En eigenlijk gaan we vanaf deze week voor het eerst weer iets kouder weer beleven in de L.L. Dat hebben we al vele winters hiervoor gezien dat hetzelfde gebeurde. Nee, niet door een afkoeling, maar weleer een gevolg van de zeer zachter winter.

  En nou zal er ergens in de buurt van links boven IJsland wel weer wat kouder water dan normaal aanwezig zijn als gevolg van de afsmelt. En dit krijgen we dan als extra beloning bij gebrek aan een Azorenhoog. Een Azorgenhoog die ons bijna de hele winter had geplaagd.

  Ik zou de eventueel natte sneeuw in de L.L. maar eens goed gaan koesteren en vastleggen voor de liefhebbers. Het moge duidelijk zijn dat ik naar één van de grootste tob-winters in de L.L. gewoon wat droger weer wil hebben. De maand maart wordt een topproductie voor de windmolens.

  Diverse wielerrondes zijn afgelast en ook hardloopevenementen. Er is dus heus wel wat aan de hand om te schrijven. Maar nee, niets van dit alles.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.