Grappig om te zien dat deze webcam in Val Gardena een automatische blur heeft over de mensen op bovenstaande webcam. Wat meteorologisch interessant is, is de blauwe lucht aan de zuidkant wat best representatief is voor de komende periode. Uit tal van reacties weten we dat verschillende lezers aankomende week daar zitten. Welnu: gefeliciteerd. Laat in de reacties even weten als iemand geïnteresseerd is om mee te gaan naar de Gardenissima op 30 maart.

Bergfex ziet het zonnig in voor de zuidkant. Geen centje pijn verder. Mooie temperaturen ook voor goede pistekwaliteit medio maart in Italië!

Qua verwachting in de Franse Alpen en aan de noordkant stuiteren we verder op en neer. Hierboven de zeer sneeuwrijke 18u run van het Amerikaanse model tegen de minder sneeuwrijke nieuwste run vanochtend. Maar ach…. daar deinen we lekker mee op en neer en dan zien we het wel.

Van west naar oost lopen we langs wat partnergebieden. Les Menuires is een koploper natuurlijk. Vanuit die hoek komen de fronten binnen en daar slaan ze het hardste toe.

Even verderop in Zwitserland ook fantastische vooruitzichten voor de Région Dents du Midi.

In Oostenrijk wijst alles erop dat Vorarlberg eruit gaat springen! Lage sneeuwgrens. De dalen weer schitterend wit!

Idem in Kleinwalsertal!

Gaan we naar het oosten zoals in Obertauern is het winderig. Mooi voor het snowkiten. En weinig sneeuw maar elke dag een beetje! Mocht je op weg moeten, dan blijven de waarschuwingen van de Renault Kadjar Wintersportweer Reisalert staan. Maandag is het het meest bar op de Duitse snelweg qua sneeuw. Vandaag qua windstoten.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

24 reacties

Gesloten voor reacties.