Grappig om te zien dat deze webcam in Val Gardena een automatische blur heeft over de mensen op bovenstaande webcam. Wat meteorologisch interessant is, is de blauwe lucht aan de zuidkant wat best representatief is voor de komende periode. Uit tal van reacties weten we dat verschillende lezers aankomende week daar zitten. Welnu: gefeliciteerd. Laat in de reacties even weten als iemand geïnteresseerd is om mee te gaan naar de Gardenissima op 30 maart.

Bergfex ziet het zonnig in voor de zuidkant. Geen centje pijn verder. Mooie temperaturen ook voor goede pistekwaliteit medio maart in Italië!

Qua verwachting in de Franse Alpen en aan de noordkant stuiteren we verder op en neer. Hierboven de zeer sneeuwrijke 18u run van het Amerikaanse model tegen de minder sneeuwrijke nieuwste run vanochtend. Maar ach…. daar deinen we lekker mee op en neer en dan zien we het wel.

Van west naar oost lopen we langs wat partnergebieden. Les Menuires is een koploper natuurlijk. Vanuit die hoek komen de fronten binnen en daar slaan ze het hardste toe.

Even verderop in Zwitserland ook fantastische vooruitzichten voor de Région Dents du Midi.

In Oostenrijk wijst alles erop dat Vorarlberg eruit gaat springen! Lage sneeuwgrens. De dalen weer schitterend wit!

Idem in Kleinwalsertal!

Gaan we naar het oosten zoals in Obertauern is het winderig. Mooi voor het snowkiten. En weinig sneeuw maar elke dag een beetje! Mocht je op weg moeten, dan blijven de waarschuwingen van de Renault Kadjar Wintersportweer Reisalert staan. Maandag is het het meest bar op de Duitse snelweg qua sneeuw. Vandaag qua windstoten.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.