Ja mensen wat beginnen we de dag weer vrolijk. Terwijl ik weet dat ik eind februari kneiterjaloers ga zijn op jullie of wellicht is de ergste lockdown dan voorbij en kan ik ff komen schaatsen. Gisteravond waren de modellen even iets minder maar vanochtend is het compleet feest. Zie de videoanalyse onderaan!

Paar mooie plaatjes uit de Alpen dan maar!!

Dit net uitgebreide schitterende hoogalpiene hotel staat al het hele seizoen leeg en te slapen. Ook het restaurant waar normaal hordes toerskiërs zitten is dicht. Denk niet eens dat de liften er draaien. Zonde maar volgend seizoen komt alles goed. Het Pfizer vaccin slaat aan als een tiet in Israël en daarmee valt voor komende winter elke grond voor en lockdown weg.

Het voorproefje in Nederland is begonnen. Ik blijf het idioot vinden dat niet alle weerdiensten enkel met Benelux kaarten werken. Tja misschien toch ooit nog weer eens in investeren. Maar het zal in België niet gevroren hebben vannacht. Nederland zit dichter bij de bron.Op klomphoogte extra lekker koud. Zal zo op Twitter even wat plaatjes van natuurijs opvissen.

Ik heb even hel goed moeten napluizen hoe de zwarte lijn van de hoofdrun precies loopt. Ik snap ook dat mensen pessimistisch zijn over het verloop van 10 tot 13 februari. Maar pak dan de run van gisteravond er nog even bij en tel uit je winst. Bedenk tevens dat enkel op donderdag de 11e het dauwpunt even boven nul uit schiet. Verder kan natuurijs zich handhaven. Kijk ook wat de controlerun doet. En kijk naar het einde van de run en het algehele weerplaatje. Kijk nu naar de video want het is echt een feest!

Hieronder de pluim van het Europese model …

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Doneren mag hoeft nooit. Dank voor de vele kleine donaties gisteren weer. Geeft de burger moed en zin om door te gaan.

Zie ook het nieuwe platform patreon.com/smitsays waar je andere krenten uit de pap en later ook podcasts over diverse thema’s zult vinden. Er waren tenslotte nogal wat donateurs die het jammer vinden dat ik hier op Wintersportweerman.nl voor het pad van de liefde en verbinding kies en niet meer zaken ga posten die bij de een sympathie wekken en bij de ander haat, frustratie en boosheid. Klimaat blijven we doen omdat zelfs de CO2-alarmisten en opwarmingsschreeuwers op dit platform diep in hun hart winterliefhebbers zijn.

Volg me ook op bitcoindaily.nl en mocht je in Bitcoin willen stappen kies dan voor Bitvavo als handelsbeurs.

Inloggen voor gemakkelijker reageren mt een leuke profielfoto doe je hierrr. Vandaag eens een test met reageren zonder moderatie. Je reactie komt meteen live te staan. Hoe het gezellig! Tot vanmiddag!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

21 reacties

Marco · 30 januari 2021 op 09:44

Wow! Zou het echt een keer raak zijn?

Raymond · 30 januari 2021 op 09:52

Mooi bericht Hajo!
Hier in Zwolle nu 0 graden, vanmorgen met de hond gewandeld. Heerlijk die koude lucht opgesnoven, beetje winter gevoel. Nu kijken of het door gaat zetten!

Stefan Kaptein · 30 januari 2021 op 11:56

Hajo, je bent te optimistisch en je loopt te makkelijk over de warme sectoren heen. Ook de wind gaat uit het zuid oosten komen, en dan komt opnieuw de warmte uit Afrika omhoog gekropen. Er zal heus wat winterse perikelen komen de komende dagen, maar daarna gaat het mis en zie ik het ook niet zo komen zoals jij in je boude voorspelling doet. We gaan het zien.

  Kirsten_DL · 30 januari 2021 op 12:52

  een kinderhand is vlug gevuld…
  Laat het maar gauw zomeren, aan het huidige weertype en alle opbeurende tot-niets-leidende optimistische beweringen heeft een mens geen nood in deze toch wel reeds zeer zwarte tijden.

   Hajo · 30 januari 2021 op 13:37

   Het belangrijkste is dat je winter optimisme niet moet verwarren met algemeen optimisme. Het kan niet zo zijn dat wisselingen in de weerkaarten je plezier op deze dag zelf verprutsen. Winter is gewoon een hobby naar zoveel andere weertypen en wolkenluchten zijn ook mooi.

    Kirsten_DL · 30 januari 2021 op 14:04

    Jij bekijkt het vanuit een ander perspectief of dimensie dan mezelf.
    Tot hiertoe hebben 2020 en 2021 nog niet veel positiefs gebracht.
    De rest van het verhaal ga ik niet nogmaals neerpennen. 😉

    PS @Puurs nog steeds volop warm water en geen sneeuwvlok te bespeuren wat volgens mij ook niet gaat gebeuren.

     Hajo · 30 januari 2021 op 14:31

     Dat bedoel ik dus. Let op je woorden. 2 hele jaren hebben niet veel positiefs gebracht? Formuleer gewoon concreet: deze en vorige winter hebben we in de Benelux nog geen heftig winterweer gehad. Dan hou je het neutraal. De natuur is altijd mooi. Geloof me dat de dooi Oostenrijk er niet mooier op maakt. Als fotograaf kun jij vast vandaag nog een mooier plaatje thuis schieten.

     Kirsten_DL · 30 januari 2021 op 16:06

     Tsja… Regent al een godganse dag en is behoorlijk koud, geen zin in om mij zeikend nat te laten regenen om een paar beelden te schieten.
     Slecht weer bestaat niet enkel slechte kledij klopt volledig en ik kan alle weertypes aan met de kledij ik bezit maar soms is het gewoon een brug te ver. 😉
     Morgen beloofd het droger te worden, dan een dagje heen en weer naar de Ardennen om te wandelen doorheen de prachtige bossen.
     Doet mij er overigens aan denken, ik moet nog checken of er morgen wel of niet gejaagd wordt.

  Hajo · 30 januari 2021 op 19:38

  We’ll see! Eerder in de winter was ik juist terughoudend en dat pakte goed uit. Nu is er echt iets aan de hand.

Carl · 30 januari 2021 op 12:51

Regio Mechelen begint het nu te sneeuwen. Had het iets vroeger verwacht. Temperatuur was vanmorgen nog redelijk hoog 1,5gr. Ondertussen 0-0,5.
Hopelijk een mooi laagje tegen vanavond.

Hajo · 30 januari 2021 op 13:26

Nou de GFS06 is binnen…. ziet er eigenlijk prima uit. Inval vorst iets later op 8 februari maar wel aanhoudend tot en met 11 en 12 februari. Daarna een onwaarschijnlijke afplatting van het hoog dooiinval in de Benelux. In Frankrijk wel aanhoudende vorst. Een onwaarschijnlijk scenario. Vanavond opnieuw kijken!! 😉

Carl · 30 januari 2021 op 13:56

Ondertussen doodgewone regen. Buienradar laat ook maar natte vlokken zien. Mss heel vanavond nog sneeuw. Ze zitten er wel ferm naast met hun 1-5 cm

sneeuwfanaat(Ron) · 30 januari 2021 op 17:48

Gfs 12komt met een mooierun hoor wel weer in de meteofictie!(buiten de 5 dagen) Serieus steeds 8 dagen vooruit,hoe denk jij daar over Hajo?

Jaap verlaan · 30 januari 2021 op 19:06

Ik ga is een keer positief zyn allereerste met de mooie video beschouwingen hajo van de laatste dagen heel spannend is net of je in een thriller zit heel goed gedaan. Vanaf vanochtend 10.30 begon het best lekker te sneeuwen even hier in heinkenzand (zeeland)begon zich byna een sneeuwdekje te vormen maar zette niet door helaas maar alleen het zicht al heerlyk en nu toch al voor de derde keer in korte tyd hoelang is dat wel niet geleden heb vanochtend winterbeelden zitten kyken op de Belgische tv altyd leuk die cams op de oosterykse pistes en wat moet het heerlyk zyn voor de lokale bewoner die pistes af te kunnen zonder de drukte al die ruimte heerlyk denk dat daar de frustratie ook wel zit van sommige reacties . Maar mensen het komt goed we gaan nog mooie dingen hier in ons eigen kikkerlandje Let maar op!!! Groetjes en een fyne avond.

  Hajo · 30 januari 2021 op 19:37

  It sil heve!!

Hajo · 30 januari 2021 op 19:34

Avondupdate met de schitterende avondrun van het Amerikaanse model!!
https://wintersportweerman.nl/en-we-zijn-weer-los-met-een-prognose-van-7-ijsdagen-118911/

Gesloten voor reacties.