Het is Zell am See Kaprun! De foto kiekte ik vlak voor een plons in het meer na lange warme dag vliegen met gasten. Mijn collega vliegt in de zomer 2 maanden in Oostenrijk voor de centen, pakt in maart en april nog wat geld in Guatemala en vliegt de rest van het jaar in India en dus ook in de Himalaya. Zijn vrouw is Chinees en yogajuf … en daar is nu per ongeluk toch een kindje van gekomen. Toen het me aanstaarde gisteren vanuit het raam van hun camper…. leek het of ik de volgende Dalai Lama voor me had. Zijn jonge kinderen niet gewoon echt mooier waardevoller dan ongebreidelde persoonlijke vrijheid. Niet dat ie nu niet meer naar India gaat hoor. Hooguit vanwege Corona een ander vervolg. Bijzondere tijden voor mij! Lekker in een tentje op de wat rommelige camping van Kaprun.

Komende twee dagen beroerd weer. Dan 3 dagen goed en dan weer mis. Dan heb je eindelijk eens een dag vrij. Wasje draaien en zo. SD kaarten halen bij Mediamarkt. Zijn het drie of meer slechte dagen wil ik eigenlijk even op en neer naar Nederland in mijn oude maar o zo betrouwbare Toyota Avensis. Die tikte ik op de kop vanwege de koppositie op de lijst van meest betrouwbare occasions. Maar als klusser en tandempiloot moet het toch langzaam richting een bus of camper gaan. We’ll see… tb continued.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.