Het is Zell am See Kaprun! De foto kiekte ik vlak voor een plons in het meer na lange warme dag vliegen met gasten. Mijn collega vliegt in de zomer 2 maanden in Oostenrijk voor de centen, pakt in maart en april nog wat geld in Guatemala en vliegt de rest van het jaar in India en dus ook in de Himalaya. Zijn vrouw is Chinees en yogajuf … en daar is nu per ongeluk toch een kindje van gekomen. Toen het me aanstaarde gisteren vanuit het raam van hun camper…. leek het of ik de volgende Dalai Lama voor me had. Zijn jonge kinderen niet gewoon echt mooier waardevoller dan ongebreidelde persoonlijke vrijheid. Niet dat ie nu niet meer naar India gaat hoor. Hooguit vanwege Corona een ander vervolg. Bijzondere tijden voor mij! Lekker in een tentje op de wat rommelige camping van Kaprun.

Komende twee dagen beroerd weer. Dan 3 dagen goed en dan weer mis. Dan heb je eindelijk eens een dag vrij. Wasje draaien en zo. SD kaarten halen bij Mediamarkt. Zijn het drie of meer slechte dagen wil ik eigenlijk even op en neer naar Nederland in mijn oude maar o zo betrouwbare Toyota Avensis. Die tikte ik op de kop vanwege de koppositie op de lijst van meest betrouwbare occasions. Maar als klusser en tandempiloot moet het toch langzaam richting een bus of camper gaan. We’ll see… tb continued.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.