Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Betoverend mooi!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

En ja er is inderdaad een meter sneeuw gevallen vlakbij Rome

check ook eens

13 Reacties

 1. soesja schreef:

  Wauw, das nog eens leuk sneeuwruimen…….uren….

  • Erwin schreef:

   De weerontwikkeling in de komende dagen is redelijk zeker – het wordt instabiel en winderig, waarbij op zondag en maandag ook stormachtige windvlagen wordt verwacht – onder “gunstige” condities zijn ook stormachtige windvlagen in de nacht op maandag en tijdens de dag uitgesloten. Met de wind volgt ook de verzachting, die met voortdurende onstabiel en winderig weer invloed zal hebben op de eerste december dagen. Spannend is de ontwikkeling van het weer vanaf 5 december.

   Vooral het Amerikaanse weermodel (GFS) dat het hogedruksysteem herhaaldelijk verplaatst richting Scandinavië en de Atlantische frontale zones in het verdere verloop laat blokkeren. Tegelijkertijd is het mogelijk om met een laag over de Barentsz / Kara Zee in combinatie met de hogedruk-systeem boven Scandinavië koelere luchtmassa’s naar het Zuiden te laten stromen en met een lichte verschuiving van het hogedruk systeem de as van oost naar west, kunnen koude luchtmassa’s naar Duitsland kunnen worden getransporteerd. Later intensiveert de frontale zone over de Atlantische Oceaan maar moet nu via een omweg via Groenland en de Noordzee nemen om verder te kunnen verplaatsen naar het Oosten. Dit heeft een directe impact op de hogedruk, die verder kan versterken en een meer westelijke positie tussen Engeland en Scandinavië kan gaan innemen. In het verdere verloop gebeurt wat er keer op keer is aangegeven in de afgelopen dagen. De hogedruk wijkt nog verder naar het westen en positioneert zich op 10 december in Groenland. Het lage druk systeem bevindt zich op dat moment op de Barentszzee met een centrale druk van 955 hPa en leidt in combinatie met de hoog boven Groenland ijzige arctische luchtmassa’s naar het Zuiden, waar de 11 of 12e December deze Duitsland zouden kunnen bereiken.

   Dat zou een serieuze en misschien meer langdurige winterinval tot resultaat kunnen hebben, omdat de constellatie van deze weersituatie in deze situatie bijna “perfect” is. Hoe groot is de kans dat dit gebeurt? In de afgelopen dagen, tekent zich iedere keer weer en grote omslag van de algemene weersituatie af, wat zou kunnen betekenen dat de winter in 2e decade december deze kant wordt opgetrokken. In dit opzicht is de uitvoer van het Amerikaanse weermodel nog niets bijzonders aangezien deze berekeningen zich moeten herhalen (consolideren) en uiteindelijk waarmaken. Hoe onzeker de ontwikkeling vanaf 6 december wordt, toont ook de controle run. De neerslag prognose voor de periode van 3 -12 december kan worden beoordeeld als gering tot zeer weinig. In dit opzicht, zou er sprake zijn van hogedruk weersomstandigheden in Duitsland. Hoe warm of koud hangt nu af van de exacte positie van het hogedruksysteem .(Evaluatie van gisteren). De temperatuur laat een langzame afkoelende trend zien, hoewel een echt koude periode steeds weinig steun krijgt.. Aldus is het temperatuurbereik op 8 december tussen -2 / + 10 graden (gemiddelde: + 4 / + 5 graden) en op 12 december tussen -4 / + 10 graden (gemiddelde: + 4 / + 5 graden boven het Noorden en Westen en + 2 / + 3 graden boven het Zuiden en Oosten van Duitsland). Met andere woorden, het valt nog te bezien hoe duurzaam de simulatie van de Amerikaanse weermodel is en hoe het kan evolueren in de komende uren en dagen.

   We worden de laatste dagen vaker gevraagd of de zgn. Warming in stratosferische hoogte (SSW) tot 2 december wellicht meer invloed op het weer heeft.. Te onderscheiden zijn: opwarmingen in de Major en Minor Warming (en verdere uitleg. Wat zijn Major en Minor opwarmingen). En simpel gezegd: Nee, het heeft geen effect. Waarom? Dit is een tijdelijke Minor Warming, die het maximale niveau op 28 ,29 november moet hebben bereikt. Dergelijke Minor opwarmingen komen tijdens de winter vaker voor, maar spelen pas echt een rol als de temperatuur van -70 / -80 graden in de richting van -5 / + 4 graden stijgt en in een relatief korte tijd – dit heet een Major Warming.

   Een klein – inderdaad bijna “revolutionaire” – verandering is momenteel wel in de modellen die de winter op lange termijn voorspellen van toepassing. Aanvankelijk werd gesimuleerd op een afwijking van het gemiddelde van + 1 tot +3 graden op lange termijn (te warm/ aanzienlijk te warm t.o.v, gemiddeld ) tijdens de wintermaanden december 2015 en januari en februari 2016. Nu wordt voor december en februari met een afwijking van + 0,5 / + 2 graad gerekend. De forecast voor deze winter (lange termijn) is dus iets koeler geworden hoewel de prognose nog steeds te warm blijft. Maar hier komt dus langzame beweging in…. Spannende tijden zijn het zo!! . Om deze reden, volgt om 20:50 u een updaten van de nieuwe winterprognose

  • Erwin schreef:

   Voor de duidelijkheid: betreft vertaling van het artikel dat Soesja plaatste hierboven.

   • Erwin schreef:

    Update 21u:Aktualisierung:

    Die nahezu “perfekte” Konstellation für einen Wintereinbruch zum Wechsel in das zweite Dezember-Drittel aus hohem Luftdruck über Grönland und tiefen Luftdruck Barentssee bestätigte sich im Tagesverlauf nicht mehr. Jedoch sind weiterhin Varianten vorhanden, welche eine Abweichung in den negativen Bereich berechnen. Interessant ist die Tatsache, dass zum 10./12. Dezember vom amerikanischen Wettermodell weiterhin das Tiefdrucksystem Barentssee simuliert wird – allerdings wird das Hoch über Mitteleuropa daran gehindert, nach Westen in Richtung Atlantik/Grönland auszuweichen. Nichtsdestotrotz zeigen sich weiterhin positive Signale in Richtung Winter für das zweite Dezember-Drittel. So liegt das Verhältnis der Kontrollläufe von zu kalt (+6) am 8. Dezember bei 5/50/45 und am 13. Dezember bei 35/40/25

    • Erwin schreef:

     Simpel gezegd: De eerdere berekeningen wat betreft hogedruk boven Scandinavie werden niet meer bekrachtigd, herhaald (wat mijn inziens volstrekt logisch is want de OPER van gisteren 18u en 00 uur waren uitbijters) maar voor de 2e decade december blijven er aanwijzingen voor een winterinval bestaan. Zo is de kans op kouder dan normaal weer op 8 december slechts 5% en is de kans op 13 december al 35%..
     Persoonlijk verwacht ik die winterinval ook in 2e helft december, zoals al eerder gemeld. We gaan het zien!

 2. Marco schreef:

  Gaaf.. weer daar en toch gaaf als iets zo uitkomt:-)
  Ik zat in mn eigen archief en kwam een foto tegen van bijna een halve meter sneeuw begin maart 2005 die ik vol plezier aan het wegscheppen was:-)

  Ik weet het nog heel goed. de grens was ongeveer bij jouw @Hajo ? in Krommenie denk ik. Onder Krommenie viel weinig en daarboven bijna halve meter:-)
  Wie weet dit nog.
  [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/WINTER2005B.jpg[/img]

 3. rob schreef:

  @marco dat herinner ik me nog heel goed. Net een nieuw huis gekocht en daar moest een nieuwe keuken in. De monteur moest uit hoorn komen en strande op de ring alkmaar op een gigantische bak sneeuw. Hij heeft t gehaald maar was verbaasd hoe strak de lijn van t sneeuwdek was. Grappig

 4. Spyfromthesky schreef:

  De eerste tendensen van een stevige wind en hoge temperaturen zullen we november eindigen en december, als de winter begint ook meteen mee beginnen. Het is jammer dat er geen koudere noordwestelijke stroming ons gaat bereiken.

  De eerste 6 dagen lijkt het inmiddels wel zeker te zijn van wat voor periode we krijgen. Dan is het ook maar meteen te hopen dat mogelijk deze laatste opschuddingswind een koers kan uitzetten voor andere koudere kansen.

  Ik zie nog niet voor 20 december ergens een standvastig hoog ontstaan. Je hoopt het mis te hebben, maar het gevoel is er in ieder geval bij mij niet bij.

  Nee, ik verwacht, als er een standvastig hoog dit jaar nog komt die gunstig kan zijn voor de LL dat die pas laat in december kan komen.

  En dat we in de dubbele cijfers gaan uitkomen, ook iets dat Hajo niet verwacht had, dat blijft komen door de te veel en grote Zuidwestelijke vervelende hoog die telkens wandelend van de Azoren blijft komen.

  Ik volg al een tijdje de NAO index en andere en mogelijk in de voorspelling laten die het ook eind december mogelijk als trend richting nul gaan.

  En een persoonlijk mening: ‘” Vind ik het erg?”. Eigenlijk door omstandigheden nog niet. Ik weet van ouds her :>) dat ik de meeste schaatstochten in Januari geschaatst heb. Al hoewel de midden jaren 80 vooral februari het was dat uitblonk.

  Vanuit de zomer een lichte slepende achillespeesblessure maakte hardlopen tot een voorzichtige aanpak. Daarom heb ik meer geskeelerd. Dan krijg je nog eens een lichte vorm van gordelroos er overheen. En ja, iets dat je in trainingsmaanden niet wenst, dan ook nog eens een virus die je weer terugzet.

  Nee, ik heb nog wat tijd nodig om echt weer goed fit te worden. Gelukkig in de wetenschap dat we van het E-bestuur nu een vast inlootlidmaatschap hebben gekregen voor 5 jaar.

  Spyfromthesky (Arnold).

 1. 11 januari 2016

  […] Griekenland. Dat kan leuk worden. En weer de Abruzzen niet ver van Rome. Die kennen we nog van onlangs in november (1 meter sneeuw) en het absolute mondiale sneeuwrecord in 24 uur in de vorige winter. Heb je ook meteen al een […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.