capracotta2711

Nou dit is een glorieus moment voor een weerman die vaak veel bazelt en soms ook gelijk heeft. Hierboven de meter sneeuw die de afgelopen 24 uur is gevallen in de Abruzzen bij Rome. Het is precies het plaatsje Capracotta waar in maart een wereldwijd sneeuwrecord in 24 uur werd gevestigd. Zie ons archief-artikel. En dan nu naar wat ik er op 22 november over schreef (zie ook hele artikel).

Quote uit dat artikel:

apenijnen2211

En kijk hier eens. Zie je dat paarse puntje bij Rome? Dat is dan zowat de plek waar vorige winter een beetje sneeuw viel… herinner je je het nog?

Dat was wat vorige winter zeg! Begin maart was het . Ook toen was vooraf nauwelijks te zeggen of de meeste sneeuw op de Balkan zou neerdalen of in Italië. Nee natuurlijk wordt het nog niet zo als toen. Maar het kan wel het nieuws halen donderdag.

Einde quote. Nu ja bescheidenheid siert de mens. Laten we de eer geheel aan de weergoden gunnen en aan Wetteronline die het hier hebben opgepikt. Wat een natuurgeweld en dat in november in midden Italië! Nu Parijs nog 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.