Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

En inderdaad zien we de inversie aan hand van sneeuwkanonnen

check ook eens

55 Reacties

 1. Filzmooser schreef:

  Zou het helpen na het fanatiek duimen om met ze alle te zingen??

  Frau Holle, Frau Holle, die schüttelt ihre Betten aus,
  fällt blitzeweißer Schnee heraus,
  so viele Flöckchen ohne Zahl,
  so viele Flöckchen auf einmal.
  Frau hi ha Holle du, schüttle fleißig zu!

  Frau Holle, Frau Holle , die guckt zu ihrem Haus hinaus.
  Wie sieht die Welt so prächtig aus!
  Da kommt ein armes Mägdelein,
  das ruft sie zu sich herein.
  Frau hi-ha Holle du, ach wie gut bist du!

  Frau Holle, Frau Holle , die schüttelt mit dem Mägdelein
  Viel blitzeweiße Flöckchen fein.
  Da freuen sich die Kinder sehr.
  Die beiden schütteln immer mehr.
  Frau Hi- ha Holle du, schüttle fleißig zu

 2. Winterpret schreef:

  Mogen we aan jou wel blijven vragen of we:
  1 Een witte kerst krijgen?
  2 Een Elfstedentocht krijgen?
  3 Een Horrorwinter krijgen?
  # Filmpje Gerrit Hiemstra

 3. martijn sonnenberg schreef:

  Hajo, zou het kunnen zijn dat die koude vlek in de atlantische oceaan de depressies te vanuit de poolregio te diep laat uitzakken en daarmee deze situatie mede in stand helpt houden, omdat deze depressies vervolgens als een soort ‘ijsschep’ de warmte van noordadfrika terug het hoge drukgebied van spanje in duwt?

 4. MikeZaandam schreef:

  Ik denk dat we en berg moeten bouwen peecies daar waar die koude plek zit. Metertje of 3500 hoog, paar mooie appartementen en daarheen met zijn allen. Ook geen goed idee? Dan maar even alle weerberichten negeren omdat ik in de luxe positie zit dat ik nog ruim een maand te gaan heb en mijn bullen nog ontspannen zijn. Maar ook ik voel de stress van de kerstgangers pffff

 5. Richard schreef:

  Ik heb nog de volle vertrouwen ( Not ) Hajo zegt na de dertiendekun je ongeveer pas met zekerheid zeggen wat het een beetje gaat doen dus we hebben nog heel even, pfffffff.

 6. Carl schreef:

  tot 1ste week kerstvakantie zie ik geen verandering. Tegen 24-25dec zie ik wel meer lichtpunten. Ze staan ernu toch al enkele dagen op. Maar het is nog ver. Zal wel zien wat er ligt tegen die tijd.Zoals ik aangegeven heb enkele weken geleden. December is geen wintermaand meer. Vakantie in de toekomst uitstellen tot laatste moment. Betaal ik iets meer, je hebt dan wel de keuze waar er sneeuw ligt. En gene stress 🙂

 7. jan schreef:

  Mijn stress level was redelijk laag. Wij vertrekken op 2 januari naar Selva/Wolkenstein (val gardena). Het kan toch niet zo zijn dat er meer dan 10 weken geen neerslag valt in een dorp. Statistisch onmogelijk zou je denken. MAAR…Met nog 3 weken voor de boeg en het slechte vooruitzicht begin ik me zorgen te maken. Vorig jaar met kerst was het een drama. Dit jaar weer. Daarom iets later geboekt. Ik denk dat de boekingen volgend jaar helemaal achter gaan blijven rondom de kerst en oud/nieuw dagen. Nou ja, we hopen het beste!

  • Carl schreef:

   Ik werk al skileraar voor een reisbureau. En kerst/nieuwjaar vakantie bijna geen boekingen.
   Krokus zoals ieder jaar een bom.
   Pasen 1ste en 2de week een bom. Nog nooit zoveel boekingen.
   Het weer van de laatste weken zorgt er ook voor dat bijna niemand boekt en de kat uit de boom kijkt.
   Ik ga zelf met familie naar Frankrijk. Heb me er zelf al bij neergelegd dat het wandelen zal worden tijdens de kerstvakantie. Vooruitzichten zien er niet goed uit. Maar we zullen ons wel amuseren.
   Het weer is onvoorspelbaar, alle nu wel 🙂 – te zacht en bijna geen neerslag. En als er iets valt moet je het witte goud heel hoog gaan zoeken.
   Zal een zwaar jaar zijn voor veel skigebieden. Pak minder inkomsten en dat doet pijn. Hopen op betere tijden.

  • Marco schreef:

   Jan, ook ik was vorig jaar in selva met kerst en heb een top week gehad, goed geen sneeuw in het dak. Maar perfecte (kunst)sneeuw pistes strak blauw. Soort bikiniski.

 8. Rob schreef:

  Wow…In Flachau dal nu – 4.7 graden (1000M) en kanonnen volop aan….op berg (1600M) 7.6 graden…hoezo inversie….

 9. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Volgens wintersporters.nl wordt het niks meer….warm warm en nog eens warm met bovendien regen onder 2500 m. Gelukkig zijn er ook nog lichtpuntjes en daar klampen we ons dan maar aan vast.
  “Lichtpuntjes?
  Zijn er dan helemaal geen lichtpuntjes. Tja, dat is dat de Zuidalpen in de wat drogere lucht blijven zitten waardoor de schade aan de pistes daar beperkt blijft. Een tweede lichtpuntje zou kunnen zijn dat zich net ten oosten van Oostenrijk koudere lucht bevindt. Mocht die lucht door een nieuw op te bouwen hogedrukgebied eind volgende week naar het westen kunnen uitstromen, dan koelt het vanuit Oostenrijk sterk af en valt de schade wellicht mee. Ik zie signaaltjes hiervoor komen maar nog niet genoeg.
  Dit zijn de positieve noten van vandaag wel. Met deze bizar slechte kaarten lijkt het zachte weer gewoon aan een doorstart bezig waarvan we niet weten hoe lang die duurt. Winterweer is op dit moment in geen velden of wegen te bekennen en dat doet pijn!”

 10. Mark (de optimist) schreef:

  voor de mensen met ziggo. Vanaf half 1 op ziggo sport de skicross live vanuit val thorens.

 11. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Verandering opkomst?
  een andere alpenweerman bericht vandaag het volgende positievere:

  “Kijken we dan in de richting van het weekend aan het begin van de kerstvakantie dan lijkt de hoge druk invloed langzaam af te gaan nemen en lijkt het erop dat storingen vanaf de Atlantische Oceaan weer hun invloed gaan uitbreiden richting de Alpen. Daarnaast zal de aanvoerrichting langzaam kantelen richting het noordwesten (koudere lucht) waardoor de kansen voor verse sneeuw in de richting de kerstvakantie er momenteel goed uit zien!”

 12. Joke, Riederalp schreef:

  Als in de toekomst kerstmis weer in het weekend of begin van de week valt dan schuift de kerstvakantie een week op! En dat is nu precies wat we nodig hebben…..

 13. Valentijn schreef:

  Het positieve van de inversie van vandaag is dat deze redelijk dik is. Sneeuwkanonnen op de Maiskogel staan nog altijd aan tot ca. 1200 meter hoogte. En laat dat precies het stuk zijn waar nog net een heeeel klein beetje te weinig is opgespoten om de sneeuw te gaan verdelen. Die zullen volgend weekend wel gewoon open gaan. Ook op de Schmitten verwacht ik nog wel wat meer open pistes. Dat betekent dan dat in Zell am SeeKaprun voor de kerstgangers 85% van de liften en pistes open zal zijn. En dat is voor de kerst meer dan prima en veel beter dan vorig jaar.

  • Jesse schreef:

   Je verliest hier wel even de ‘verwachte’ regenbui uit het oog..

   • Valentijn schreef:

    Ach welnee. Dat is echt nog te ver weg om je druk over te maken. Ik woon inmiddels 3 jaar in Zell am See en één ding heb ik sindsdien hier wel geleerd: neerslag komt, specifiek in deze regio, zelden zoals voorspelt.

    Neerslag blijft vaak uit wanneer je het verwacht en er valt soms onverwacht veel neerslag wanneer je het niet verwacht. Heb hier al zo vaak dagen meegemaakt dat je je instelt op een hele dag neerslag en dat het dan niet meer dan een paar buien bleken. Omgekeerd ook dat je niks verwacht en de volgende dag wakker wordt en er 20 cm weg te scheppen is.

    • Jesse schreef:

     Ik hoop dat je gelijk krijgt! ik zit over een week bij de buren in Hinterglemm.

     • Valentijn schreef:

      Daar skiede ik vorig weekend. Prima pistes op dat moment en ruim voldoende afwisseling. Ook nu hebben ze al weer regelmatig toch wat sneeuw kunnen maken. Het winterse plaatje ontbreekt wellicht wat, maar open is er voldoende.

 14. Patrick schreef:

  De positievere berichtgevingen schuiven steeds maar weer verder en verder op . Eerst vanaf +/- 12 december, dan 15 dec, dan 18 december nu 20 december .
  Signalen zijn er altijd op wat langere termijn maar komen zelden uit .
  Zal wel een keer veranderen hoor maar nog niet direct . Niet voor de laatste week van december misschien nog later .

  • Sven schreef:

   maar goed wat moet je dan. Helemaal niet meer over positieve signalen berichten en maar gewoon afwachten?

   • JanVanSoest(soesja) schreef:

    Elk jaar neem ik mij voor om pas te gaan kijken rond 15 december op deze site maar het lukt mij niet!
    Zou wel beter zijn denk ik voor mijn eigen rust!
    Lang van te voren heeft eigenlijk geen zin, weet nog dat er in oktober veel sneeuw is gevallen….een droomstart van het seizoen….en zie nu.
    Maar goed ik heb toch veel voorpret op deze site!

   • Ebbe schreef:

    helemaal mee eens Sven.. GFS runs geven nu al meerdere runs neerslag signalen af vanaf de 15e en vanaf de 20ste met lage sneeuwgrens . Super trend en positief. ACHTUNG…..FRAU HOLLE KOMMT !!!!!

 15. Broer schreef:

  Nieuwe pluim is echt horror voor de lage landen… 15 graden op volgende week do-vrij-za-zo??

 16. Wouter C schreef:

  Zalig zijn de armen der geest. Uiteindelijk zijn we allemaal consument en moet het voor iedereen perfect zijn. Helaas, helaas. Kunstsneeuw doet al heel veel, anders hadden wij (zoals tot begin jaren 90) nu tegen bijna geheel groene Alpen aangekeken. Ik volg Ab’s motto al een paar jaar: omarm de onzekerheid. Uiteindelijk kunnen wij niets, helemaal niets beïnvloeden, behalve ons humeur en die van je omgeving.

 17. michel schreef:

  De sneeuwkanonnen staat wel aan in Saalbach Hinterglemm

 18. Mark (de optimist) schreef:

  gfs06 volgt ec. Dus die mooie oper vanaf 180 vanmorgen is ook weer van de baan.

 19. Tim schreef:

  De sneeuwkanonnen staan hier in hochkonig al bijna 2 dagen op de top te blazen. Ook overdag!

 20. Tim schreef:

  Vandaag overdag overigens uitgegaan.

 21. Asten (Harmelen) schreef:

  Heel langzaam maar zeker doe ik de GFS berekeningen af als uh… lachwekkend… al dagenlang inclusief de vorige run berekend deze eind volgende week dikke neerslag… Deze run gaat de GFS overstag en volgt in feite de ECMWF… vrijwel droog met veel hogedruk impulsen..pfff

 22. sonnierol schreef:

  Vorig laatste week van seizoen naar Ellmau geweest(laatste week treintje) . Na sluiting is er nog pakken met sneeuw gevallen . Misschien seizoen een beetje verschuiven en Kerst gewoon standaard thuis vieren en geen sneeuwstress.

 23. Patrick schreef:

  Eventueel niet meer naar die verdomde GFS kijken . De vuilbak in ermee . Geeft altijd mooie uitkomsten maar komen zelden uit en draait dan bij naar EC .

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.