Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

En het lijkt weer mee te gaan vallen met de regen

check ook eens

20 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  Had liever een bericht gezien waarin plensregens worden aangekondigd die vervolgens ook vallen. Droogte dient zich nu al aan en dat wordt nog problematisch op deze manier. Gewoon een keer een week westcirculatie met depressie na depressie. Dat patroon ziet er al bijna een jaar nauwelijks in. Telkens noord of zuid. Toch de afnemende golfstroom en verminderde temperatuurverschillen tussem pool en evenaar? Minder jetstream en wij naar landklimaat ipv zeeklimaat? Onze klimaatzone van CF naar DS?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ik zou me niet zo’n zorgen maken. 3 weken geleden was het grondwaterpeil in grote delen van Nederlsnd weer op het normale niveau. Zandgronden uitgezonderd maar die zijn natuurlijk veel gevoeliger voor droogte. Las dat de overheid daar nu (pas) actie op wil gaan ondernemen.
   Vooralsnog zijn de vooruitzichten qua neerslag goed te noemen…
   Als de verwachtingen uitkomen dan krijg je over 4 weken weer te horen dat het in Nederland 365 dagen herfst is en het in het weekend altijd slecht weer is 😉

   • Stefan Kaptein schreef:

    Dat hoeft niet 4 weken te duren hoor om te melden dat het in Nederland 365 dagen herfst is, dat kan nu ook, wat zeg ik, het hele jaar door. Woensdag naar Oostenrijk om d laatste ski bewegingen van dit seizoen te maken. Skipas is geldig tot 01-05 dus we gaan nog even een paar dagen op de latten. Jammer dat het weer wisselvalliger wordt, maar we doen het er maar mee.

  • David schreef:

   Helemaal mee eens Mark
   Ben het sproeien nu al weer zat en paar dagen regen per week zijn welkomo

 2. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555961009.jpeg[/img]
  Achteraf een heerlijk skipaasweekend. Tot 14 uur uitstekende sneeuw. Vanaf morgen minder en vrijdag kan er zomaar nog een dik pak sneeuw vallen. Vrijdag is ook de laatste dag voor skiers de liften open.
  Al met al een zeer goed skiseizoen dit jaar.

 3. Frans v schreef:

  Nieuwe ec redelijk dramatisch voor koningsdag met storm! Wel een uitbuiter maar zeker iets om in de gaten te houden met alle geplande evenementen

 4. Nee nee nee en nog eens nee! Geen regen voor de Ardennen, morgen eindelijk de auto in richting Ardennen om gedurende vier dagen de 78 km lange trial ‘ tussen Lesse en Lomme ‘ uit te stappen.
  Niet zoals vorige week waarbij ik mijn trektocht vroegtijdig heb afgebroken vanwege…. regen!

  Maar goed, we gaan het zien en desnoods maak ik net als vorige keer weer rechtsomkeer bij teveel regen. Jullie mogen alvast een eind duimen. 🙂

 5. Michel schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1555993891.jpeg[/img]
  Heerlijke skidagen in Tignes-Val d’Isere. Mooie zebra bergen, goede pistes; s’ochtends hard en goed geprepareerd en vanaf 14.00 slush.
  Persoonlijk hou ik ook wel van slush 😉

 6. frans V schreef:

  Nieuwe EC run: Het scandihoog gaat vanaf woensdag de oversteek naar groenland maken. Daardoor krijgt de depressie nu nog ten noord-westen van ierland de ruimte om onze kant op te stromen, de koude lucht die het meeslurpt bereikt ons precies zaterdagochtend! EC0 doet geen storm met koningsdag, wel veel wind in het zuiden, aantrekkend in de avond en nacht naar zondag. Na dagenlang dik boven de 20 graden is het een zure appel dat het zaterdag niet warmer wordt dan een graad of 13. Benieuwd naar de pluim straks.

 7. Jorne schreef:

  Koningsdag lijkt inderdaad wel een hele zure te worden, beide grote modellen leggen zo’n 10mm neer en zien ‘s avonds de wind aantrekken. Uiteindelijk valt het voor het gevoel altijd wel mee maar we zullen het heerlijke warme paasweekend snel weer vergeten zijn…

  • Jorne schreef:

   Gelukkig is de strijd nog niet gestreden, het is allemaal afhankelijk van een klein en vrij onvoorspelbaar laagje. Blijft dat zoals het ICON hieronder laat zien op de Noordzee liggen valt het allemaal wel mee
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1556014447.png[/img]

 8. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, een mooie tijd bij Landgoed Ottermeer! Bijzondere omgeving daar; voor natuurliefhebbers zijn er veel mooie plekken in Nederland en België.

  Als er al regen valt, is dat vooral in de nacht. Het slechte weer begint op Koningsdag. Onze Koning heeft er patent op. Het lijkt erop dat Koningsnacht nog droog zal verlopen.

 9. Rens van Dinter schreef:

  Voorspelling duch week al bekend ik zie veel schommelingen op bergfex

 10. Tinus schreef:

  Weersvoorspelling Val Thorens al bekend? voor volgende week??

 11. Asten (Harmelen) schreef:

  Hoofdrun GFS 12.00 uur gaat de komende 15 dagen voor 50 tot lokaal 90 mm voor de LL…

  • Hans schreef:

   Te beginnen morgenavond! Jaja dat worden weer frisse zoniet koude dagen vanaf dit weekend. We gaan ook richting de IJsheiligen dus vorst aan de grond behoort ook tot de mogelijkheden de komende 2 weken indien we een NW/N stroming krijgen.

  • Mark (Breda) schreef:

   Nice! Kom maar op!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.