Bram Ruijter was met kennissen op het Amstelmeer in de kop van Noord-Holland aa het schaatsen. Het is een oud stukje Waddenzee dat ook met een dijk is afgesloten. Ineens had iemand het lumineuze idee eens op het Wad te kijken en wat bleek ….

Yummie! Hoe dit kan met eb en vloed?

Yummie again! Speciale tip: spoel met kraanwater even het zout van je dure glijijzers af omdat ze anders corroderen.

En r is al een begin van kruiend ijs. Daar krijgen we nog veel meer rond het IJsselmeer van de komende periode. Bram bedankt!

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Aart · 15 februari 2021 op 09:13

Hoe gaaf is dat!
Maar inderdaad, hoe kan dat dan met eb en vloed? Of is het daar zo ondiep dat het alleen maar ijs is en geen water eronder?

  Bram · 15 februari 2021 op 10:57

  De plak ijs lag gewoon op de blubber. Geen water gezien, geen kraakje gehoord.

   Hajo · 15 februari 2021 op 16:24

   Nog beter dus!

Rens · 15 februari 2021 op 09:39

Gaaf. Mooi bekeken Bram en kennissen. 😉

Frans V · 15 februari 2021 op 14:33

Gaaf!! Gister ook nog alpine skieen, bijna crash maar draaide uit op een 360 met 120km/h https://skiinformatie.nl/video-fransman-redt-zichzelf-van-crash-tijdens-wk-alpineskien/

  Hajo · 15 februari 2021 op 16:24

  Wauw!!

Gesloten voor reacties.