Bram Ruijter was met kennissen op het Amstelmeer in de kop van Noord-Holland aa het schaatsen. Het is een oud stukje Waddenzee dat ook met een dijk is afgesloten. Ineens had iemand het lumineuze idee eens op het Wad te kijken en wat bleek ….

Yummie! Hoe dit kan met eb en vloed?

Yummie again! Speciale tip: spoel met kraanwater even het zout van je dure glijijzers af omdat ze anders corroderen.

En r is al een begin van kruiend ijs. Daar krijgen we nog veel meer rond het IJsselmeer van de komende periode. Bram bedankt!

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Aart · 15 februari 2021 op 09:13

Hoe gaaf is dat!
Maar inderdaad, hoe kan dat dan met eb en vloed? Of is het daar zo ondiep dat het alleen maar ijs is en geen water eronder?

  Bram · 15 februari 2021 op 10:57

  De plak ijs lag gewoon op de blubber. Geen water gezien, geen kraakje gehoord.

   Hajo · 15 februari 2021 op 16:24

   Nog beter dus!

Rens · 15 februari 2021 op 09:39

Gaaf. Mooi bekeken Bram en kennissen. 😉

Frans V · 15 februari 2021 op 14:33

Gaaf!! Gister ook nog alpine skieen, bijna crash maar draaide uit op een 360 met 120km/h https://skiinformatie.nl/video-fransman-redt-zichzelf-van-crash-tijdens-wk-alpineskien/

  Hajo · 15 februari 2021 op 16:24

  Wauw!!

Gesloten voor reacties.